Ius Naturale

Ius Naturale on Lexin alla toimiva ympäristö- ja ilmastoasioihin keskittynyt oikeustieteen opiskelijoiden kerho. Kerhon tarkoituksena on koota samanlaisista asioista kiinnostuneet lexiläiset yhteen ja järjestää mielenkiintoista ohjelmaa koko jäsenistölle.

Ius Naturalen toiminnan tarkoituksena on edistää ja kehittää ympäristö- ja ilmasto-oikeuden opetusta Turun yliopistossa sekä lisätä yleistä tietoisuutta ympäristö- ja ilmastokysymyksistä. Ajatuksena on lisäksi kannustaa oikeustieteen opiskelijoita pohtimaan omaa ammatillista identiteettiään, vaikutusmahdollisuuksiaan ja erilaisia urapolkuja sekä ennen kaikkea lisätä keskustelua siitä, miksi oikeustiedettä opiskellaan.

Vaikka Ius Naturalen tavoitteena on pitää järjestettävät tapahtumat asiapainoitteisena, suhtautuminen ympäristö- ja ilmastokysymyksiin ei ole tiukkapipoinen, vaan tarkoitus on myös tutustua uusiin ihmisiin mielekkään ohjelman siivittämänä. Kerho pyrkii edistämään poikkitieteellistä näkemystä ympäristökysymyksiin, ja tarkoitus onkin tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä myös muiden tieteenalojen harjoittajien kanssa. Suunnitelmana on järjestää tapahtumia vaihtelevasti pienemmistä, vain lexiläisille suunnatuista kokoontumisista isompiin ympäristöaiheisiin tapahtumiin, kuten erilaisiin seminaareihin ja tempauksiin.

Kerho kannustaa opiskelijoita osallistumaan keskusteluun ja myös erilaisten mielipiteiden esittämiseen. Minkäänlainen etukäteistieto esimerkiksi ympäristöoikeudesta ei ole edellytyksenä tapahtumiin osallistumiseksi. Kerho on myös puoluepoliittisesti sitoutumaton.

Facebook https://www.facebook.com/iusnaturalee
Instagram https://www.instagram.com/iusnaturalee

Ius Naturalen 2021 vastuujäsenet

Puheenjohtaja Venla Mathlein (venla.h.mathlein(at)utu.fi)
Emilia Tuomiluoma, Eeva Karhonen, Niko Heith, Vera Valkonen, Hanna Kouhia, Reetta Ala-Mutka, Nelli Leppänen

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook