artikkelikuva

Pukukoodit

Työ- ja liike-elämässä on ensiarvoisen tärkeää osata pukeutua kunnolla ja ennen kaikkea oikein - myös ylipukeutuminen on tyylitöntä. Ihmisten epätietoisuuden hälventämiseksi Lexin tapahtumissa on käytössä selkeät pukukoodit. Nämä ovat puku, siisti, haalarit ja teema.

Puku

Puku trkoittaa miehillä pukua ja solmiota ja naisilla vastaavaa. Naisilla tämä tarkoittaa esim. jakkupukua. Puvun ei tarvitse olla tumma, jollei siitä erikseen mainita. On kuitenkin hyvä muistaa, että asianajo- ja pankkimaailmassa puku on aina tumma.

Siisti

Siisti vastaa termiä casual. Se tarkoittaa siis siistiä, mutta rentoa pukeutumista kuitenkin siten, ettei päällä ole pukua. Termi Smart Casual edellyttää jo melkein puvun käyttämistä (tosin ilman solmiota). Siisti -pukukoodia noudatat käyttämällä siistejä farkkuja, suoria housuja tms. ja kauluspaitaa ja/tai neuletta.

Haalarit

Haalarit, nuo Lexin bolognanpunaiset ferrarit. Kaikkien lexiläisten arki-, juhla- ja iltapuku. Haalarit -pukukoodi tarkoittaa, että vedät haalarit jalkaan. Yläosa on vapaa, eikä edes pakollinen. Omat haalarisi voit noutaa maksua ja täyttä Fuksipassia vastaan toimistolta Toogabileiden jälkeen.

Teema

Teema -pukukoodilla viitataan teemanmukaiseen pukeutumiseen. Esimerkiksi sitsit voidaan järjestää merirosvoteemalla, jolloin on soveliasta kaivaa silmälappu ja papukaija kaapista ja öristä tuiskeessa. Haalarit eivät ole teeman mukaan pukeuduttaessa pakolliset.

Toivottavasti selitykset selvensivät asiaa ja muista, että voit aina kääntyä epäröimättä hallituksen puoleen myös pukeutumista koskevissa asioissa – tosin vaatteita emme sinulle osta.