Ius Naturale

Ius Naturale on Lexin alla toimiva ympäristö-, ilmasto-, ihmis-, ja eläinoikeusasioihin keskittynyt oikeustieteen opiskelijoiden kerho.

Ius Naturale

Ius Naturale on Lexin alla toimiva ympäristö-, ilmasto-, ihmis-, ja eläinoikeusasioihin keskittynyt oikeustieteen opiskelijoiden kerho. Kerhon tarkoituksena on koota samanlaisista asioista kiinnostuneet lexiläiset yhteen ja järjestää mielenkiintoista ohjelmaa koko jäsenistölle.

Yleistä Ius Naturalesta

Ius Naturale on Lexin alainen kerho, jonka pääteemoja ovat ympäristö- ja ilmastoasiat sekä eläin- ja ihmisoikeuskysymykset.

Ius Naturalen tarkoituksena on kannustaa oikeustieteen opiskelijoita olemaan uteliaita, kriittisiä ja rohkeita sekä lisätä keskustelua siitä, miksi oikeustiedettä opiskellaan. Ius Naturalen pyrkii tarjoamaan mahdollisuuksia pohtia omaa ammatillista identiteettiä, vaikutusmahdollisuuksia ja erilaisia urapolkuja.

Ius Naturale haluaa edistää akateemista ja yhteiskunnallista keskustelua oikeustieteen opiskelijoiden keskuudessa. Kerho kannustaa opiskelijoita ottamaan yhteiskunnallisiin asioihin kantaa ja haluaa edistää poikkitieteellisyyttä opiskelijoiden keskuudessa. Ius Naturale pyrkii myös edistämään ja kehittämään teemojensa mukaista opetusta Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. 

Esimerkkejä toiminnasta

Ius Naturale järjestää säännöllisin väliajoin suursuosion saavuttaneita Viiniä ja Valitusta -iltoja, joiden tarkoituksena on käydä keskustelua yhteiskunnallisesti ajankohtaisista teemoista asiallisessa, mutta rennossa tunnelmassa. Keskusteluilloissa on käsitelty kaikkea ilmastokriisistä ja eläinoikeuksista pakolaisuuteen ja kestävään kuluttamiseen.

Ius Naturale järjestää myös poikkitieteellisiä seminaareja ja muita tapahtumia. Seminaarit ja paneelit ovat aikaisemmin liittyneet esimerkiksi eläinten perusoikeuksiin, ihmiskuntaa uhkaaviin tekijöihin ja oikeustieteilijöiden yhteiskunnallisiin vaikutusmahdollisuuksiin. Ius Naturale kirjoittaa myös palstaa Lexpressiin. Onko mielessäsi hyvä aihe Viiniä ja valitusta -illalle, seminaarille tai LexPress-kirjoitukselle? Kerro meille! 

Asiatapahtumien lisäksi Ius Naturale järjestää satunnaisesti myös virkistystapahtumia, joissa voit päästä esimerkiksi nauttimaan luonnon rauhasta tai siivoamaan lähiympäristöä, samalla kun tietysti tutustut muihin lexiläisiin! 

Toiminnan takana

Ius Naturalen toimintaa pyörittävät noin kahdeksasta jäsenestä koostuva jaosto sekä noin 100 hengen komitea. Jaoston jäsenet kantavat päävastuun Ius Naturalen toiminnasta ja komiteaan puolestaan ovat tervetulleita kaikki toiminnasta kiinnostuneet! Komitean kautta pääsee matalalla kynnyksellä osallistumaan erilaisten projektien suunnitteluun ja toteutukseen ilman sitovaa vastuuta Ius Naturalen toiminnasta. Ius Naturale kokoustaa kahden viikon välein ja kokoukset ovat kaikille avoimia, tervetuloa mukaan!

Jaoston jäsenet valitaan aina syyslukukauden loppupuolella kalenterivuoden mittaiseksi kaudeksi. Lisätietoa jaostohausta voi katsoa Instagram-tilimme postauksista ja tallennetuista kohokohdista.

Ius Naturalen jaoston jäsenet vuonna 2024:

Flora Pehkonen (flora.e.pehkonen@utu.fi) – vastuuhenkilö

Helmi Kaartinen – markkinointi-/ tapahtumavastaava

Lotta Mattila – markkinointi-/ tapahtumavastaava

Olivia Hartikainen – talousvastaava

Ville Piirainen – tapahtumavastaava

Fanni Ihalainen – tapahtumavastaava

Miten mukaan?

Oletko lexiläinen ja kiinnostunut tulemaan mukaan järjestämään toimintaamme? Laita meille rohkeasti viestiä Instagramissa tai sähköpostia vastuuhenkilöllemme! 

Lexin ulkopuolinen oikkari? Olethan rohkeasti yhteydessä meihin, jos haluat perustaa vastaavan ympäristöasioita edistävän toimijan johonkin toiseen Suomen oikeustieteen opiskelijoiden ainejärjestöön! 

Muu teemoistamme kiinnostunut taho? Jos haluat tehdä yhteistyötä kanssamme, ota yhteyttä alla olevia kanavia pitkin.

Meidät tavoittaa:

Instagram @iusnaturalee

Facebook: https://www.facebook.com/iusnaturalee

Sähköposti: flora.e.pehkonen@utu.fi