artikkelikuva

Fuksit

Tervetuloa Lexin fuksisivuille, uusi fuksi!

Lex on täällä fuksia varten!

Näiden sivujen tarkoituksena on helpottaa ensiaskeliasi tuntemattomassa ja kenties sinulle täysin vieraassa opiskelijaelämässä sekä uudessa kauniissa asuinkaupungissasi, Suomen Turussa – Suomen sivistyksen kehdossa.

Lex on jäsentensä aktiivinen edunvalvoja

Lex pyrkii parhaan kykynsä mukaan kehittämään oikeustieteellisiä opintoja ja parantamaan opiskeluedellytyksiä yhteistyössä oikeustieteellisen tiedekunnan sekä muiden tahojen kanssa. Tätä toimintaa Lex toteuttaa mm. järjestämällä yhteydenpitoa hallinnon opiskelijaedustajien eli hallopedien välillä sekä pitämällä yhteyttä suoraan tiedekuntaan. Myös toiminta Juristiliitossa ja Turun yliopiston ylioppilaskunnassa tähtää opintojen kehittämiseen ja muuhun edunvalvontaan.

Olet menneenä keväänä todennäköisesti käynyt läpi raskaan ja uuvuttavan luku-urakan valintakokeeseen, joka on varmasti vaatinut veronsa, tai jännittänyt todistusvalinnan tuloksia. Upeana palkintona uhrauksistasi olet kuitenkin saavuttanut opiskelupaikan ehkä yhdessä arvostetuimmista opinahjoista, Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Saavuttamasi opiskelupaikka vaikuttaa tulevaisuuteesi merkittävästi taaten muun muassa mielenkiintoisia uravaihtoehtoja ja haasteita.

Ennen valmistumistasi ja työelämään astumistasi sinulla on kuitenkin edessäsi usean vuoden tiivis opiskeluaika tiedekunnassa. Tuota pitkää taivalta sinun ei tarvitse kuitenkaan kulkea yksin, sillä opiskeluasi tukemaan ja etujasi valvomaan on vuonna 1961 perustettu Oikeustieteen Ylioppilaiden Yhdistys Lex ry. Liittymällä Lexin jäseneksi Lexin tarjoamat edut ja palvelut ovat käytettävissäsi. Lex huolehtii opiskeluaikanasi myös siitä, että raskaan lukemisen rinnalle löytyy myös rentouttavaa vapaa-ajantoimintaa!

Edessäsi on jännittävä fuksivuosi, muista ottaa siitä kaikki ilo irti. Tästä se sitten lähtee, elämäsi paras aika.

fukseja rannalla