artikkelikuva

Ulkoasiaintoimikunta

Lex pitää tiiviisti yhteyttä sekä kotimaisiin että pohjoismaisiin sisarainejärjestöihimme ja myös poikkitieteellisesti muihin ainejärjestöihin esimerkiksi poikkitieteellisten tapahtumien ja Kv-viikkojen kautta.

Ulkoasiaintoimikunnan tehtävänä on ylläpitää ja vahvistaa suhteita suomalaisiin ja pohjoismaisiin sisarainejärjestöihimme, muihin turkulaisiin ainejärjestöihin sekä tiedekunnan vaihto-opiskelijoihin. Pääasiassa yhteistyö toteutuu kunkin pohjoismaisen ainejärjestön kerran vuodessa järjestämillä Kv-viikoilla sekä erilaisissa poikkitieteellisissä tapahtumissa Turussa. Ulkoasiaintoimikunnan puheenjohtajana toimii ulkosuhdevastaava/Internationell Sekreterare, eli lyhyemmin Int.Sek, joka myös edustaa Lexiä pohjoismaisten oikkarijärjestöjen yhteistyöelimessä Nordiska Sekretariatetissa.

Ulkoasiaintoimikunnan vuoden suurin tehtävä on oman Kv-viikon järjestäminen Lexin vuosijuhlaviikolla (vko 12). Tällöin Turkuun saapuu nelisenkymmentä oikkaria ympäri pohjoismaita excuilemaan, sitsaamaan, mökkeilemään ja ennen kaikkea pitämään hauskaa kansainvälisessä seurassa. Omalla viikolla tekemistä löytyy runsaasti kaikille auttamishaluisille aina vieraiden hostaamisesta sitsikeittiön kautta erinäisiin pikkunakkeihin asti.

Lex pitää tiiviisti yhteyttä myös muihin kuin oikkariainejärjestöihin. Ulkkis järjestääkin vuoden aikana useita poikkitieteellisiä bileitä, seminaareja ja sitsejä yhdessä muiden turkulaisten ainejärjestöjen kanssa.

Ulkkis pyrkii myös vahvistamaan suhteita ja pitämään yhteyttä tiedekunnan vaihto-opiskelijoihin. Tästä päävastuussa on vaihtarivastaava, jonka tehtävänä on informoida vaihtareita Lexin tapahtumista sekä järjestää heille erilaisia tapahtumia, erityisesti vaihtari-illat aina lukukauden alussa.

Mikäli kansainvälisyys ja myös muiden kuin Lexin kanssa leikkiminen kiinnostaa, on ulkoasiaintoimikunta oikea paikka sinulle. Ulkoasiaintoimikunta kokoustaa muutaman kerran vuodessa erikseen tiedotettavina ajankohtina. 

Ulkoasiantoimikuntaan kuuluu myös Vice Int.Sek., joka toimii ulkosuhdevastaavan apurina KV-viikon ja poikkitieteellisten tapahtumien suunnittelussa ja järjestämisessä.

Lisätietoja Aada Blåfieldiltä, osoitteesta intsek@lex.fi.