artikkelikuva

Tiedotustoimikunta

Tiedotustoimikunta vastaa virallisesta ja epävirallisesta tiedonkulusta ainejärjestön sisällä ja sen ulkopuolelle.

Tiedotustoimikuntaa johtaa tiedotusvastaava. Tiedotustoimikuntaan kuuluu markkinointivastaava, LexPressin päätoimittaja jaostoineen, valokuvausvastaava jaostoineen, LexCast-tuottaja ja tiedotustoimikuntalaiset. Melkeimpä kaikki Lexin media saa alkunsa tavalla tai toisella tiedotustoimikunnasta. Yhdistyksen viestinnästä vastaa tiedotusvastaava ja Lexin asioista tiedotetaan pääsääntöisesti Lexinfo-sähköpostilistalla. Sähköpostilla tulee tietoa esimerkiksi tulevista tapahtumista ja avoimista työpaikoista. Joka sunnuntai kilahtaa myös lexiläisten sähköpostiin sunnuntaimaili (tuttavallisemmin suma), jossa on koottuna koko viikon infot! Sosiaalisesta mediasta Lexin löytää Facebookista ja Instagramista, Linkedinistä ja Twitteristä. Facebookista löydät mm. Lexin tapahtumia ja Instagramissa jaetaan tiedotteita, fiilistellään tapahtumia tai tiedotetaan niistä tai esimerkiksi mainostetaan tulevia ilmoittautumisia. Linkkarissa ja Twitterissä puolestaan keskitytään enemmän Lexiä koskevan asiapitoisemman sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median kanssa tiedotusvastaavan apuna on markkinointivastaava. Lisäksi tiedotusvastaava vastaa Lexin nettisivuista.

Asiallisen tiedonkulun lisäksi toimikunta vastaa myös yhdistyksen epävirallisemmasta julkaisukanavasta, tiedotusaviisi Calonian Sanomista, joka tunnetaan paremmin lempinimellään Cal§ari. Se on yksi tiedotustoimikunnan tärkeimmistä tehtävistä ja lehden toimittamiseen tarvitaankin rakkaita toimikuntalaisia. Cal§ari on huumoripitoinen lehti, joka sisältää vitsejä, kertomuksia ja lexiläisiä kiinnostavia hauskoja juttuja. Lehteä voi lukea vain toimistolla tai LexCaféssa.

Tiedotustoimikunnassa tuotetaan lisäksi LexCast -podcast, jossa äänenä kuullaan co-host Sonia Palovaara ja tuottaja Sakari Vääriskoski. Podin voit ottaa jo nyt haltuun Soundcloudissa ja Spotifyssa, löydät sen myös Instagramista @lexpodcast!

Tiedotustoimikunta kokoontuu yleensä kerran parissa kuukaudessa suunnittelemaan Cal§aria, LexCastia ja LexPressiä. Kokoukset on yleensä yhdistetty LexPressin jaoston kokouksiin, joten myös asiapitoisempaan kirjoittamiseen voi tiedotustoimikunnan kautta päästä käsiksi! Lisäksi tiedotustoimikunnan osana toimii valokuvausvastaava jaostoineen. Tiedotuksella ja mediantuotannolla tiedotusvastaava toimikuntineen edustaa Lexiä sisään ja ulospäin, eikä olekaan ihme, että tiedotustoimikuntaa on vuosikymmenet kutsuttu Lexin kuningastoimikunnaksi! Osallistumalla toimikunnan kokouksiin pääset paitsi osaksi ihanaa ja hauskaa joukkoa, myös harjoittamaan luovuuttasi ja huumoriasi! Mikäli haluat osaksi tiedotustoimikuntaa syksyllä, nykäise minua hihasta tai laita viestiä. Tiedotustoimikunnassa varmistamme se, että kaikki lexiläiset tietävät, mitä kaikkea rakkaassa ainejärjestössämme milloinkin tapahtuu.

Kiinnostaako? Lähde empimättä mukaan toimikuntaan! Tässä joukossa et joudu turhaan tuuppaamaan hengentuotoksiasi pöytälaatikkoon: jaa verbaaliakrobaattiset taidonnäytteesi Cal§arissa! Julkaisukynnys ei ole turhan korkea – kunhan edes toimikunnan puheenjohtajaa naurattaa. Kirjoituksia ja juttuehdotuksia otetaan mieluusti vastaan (tiedotus@lex.fi). Seuraavan Cal§arin koostaminen ja suunnittelu tapahtuu toimikuntakokouksissa aina pari viikkoa ennen uuden numeron ilmestymistä. Nykäise tiedotusvastaavaa hihasta tai laita viestiä, niin sinut voidaan lisätä tiedotustoimikunnan whatsapp-ryhmään.

Mikäli uteliaisuutesi on pohjaton, ilmaisuvoimasi sanoin ja kuvin on vertaansa vailla tai säädytön huumorintajusi kaipaa kipeästi julkaisukanavaa, tiedotustoimikunta on ainoa oikea paikka sinulle. Tiedotustoimikuntaa ei nimittäin turhaan kuningastoimikunnaksi kutsuta.

Lexinfo-listalle liittyminen hoituu tiedotusvastaavaan yhteyttä ottamalla – sähköpostit löytävät tiensä perille osoitteella tiedotus@lex.fi.

Lisätietoja saat tiedotustoimikunnan puheenjohtaja ja tiedotusvastaava Vera Valkoselta (tiedotus@lex.fi).