artikkelikuva

Tiedotustoimikunta

Tiedotustoimikunta vastaa virallisesta ja epävirallisesta tiedonkulusta ainejärjestön sisällä ja sen ulkopuolelle.

Tiedotustoimikuntaa johtaa hallituksen tiedotusvastaava. Tiedotustoimikuntaan kuuluu markkinointijaosto, LexPressin päätoimittaja jaostoineen, valokuvausvastaava jaostoineen, LexCast-tuottaja ja co-host sekä tiedotustoimikuntalaiset. Tiedotustoimikunta on Lexin median sydän. Yhdistyksen viestinnästä vastaa tiedotusvastaava ja Lexin asioista tiedotetaan pääsääntöisesti Lexinfo-sähköpostilistalla. Sähköpostilla tulee tietoa esimerkiksi tulevista tapahtumista ja avoimista työpaikoista. Joka sunnuntai kilahtaa myös lexiläisten sähköpostiin sunnuntaimaili (tuttavallisemmin suma), jossa on koottuna kaikki ajankohtaiset infot! Sosiaalisesta mediasta Lexin löytää Facebookista, Instagramista, LinkedInistä ja Twitteristä. Facebookista löydät mm. Lexin tapahtumia ja Instagramissa jaetaan tiedotteita, fiilistellään tapahtumia tai tiedotetaan niistä tai esimerkiksi mainostetaan tulevia ilmoittautumisia. Linkkarissa ja Twitterissä puolestaan keskitytään enemmän Lexiä koskevan asiapitoisemman sisällön jakamiseen. Sosiaalisessa mediassa tiedotusvastaavaa avustaa markkinointijaosto. Tiedotusvastaava on lisäksi vastuussa Lexin nettisivuista.

Asiallisen tiedonkulun lisäksi toimikunta vastaa myös yhdistyksen epävirallisemmasta julkaisukanavasta, tiedotusaviisi Calonian Sanomista, joka tunnetaan paremmin lempinimellään Cal§ari. Cal§arin toimittamiseen tarvitaan rakkaita toimikuntalaisia avuksi. Cal§ari on huumoripitoinen lehti, joka sisältää vitsejä, kertomuksia ja lexiläisiä kiinnostavia hauskoja juttuja. Lehteä voi lukea vain toimistolla tai Calonian kahvilassa.

Tiedotustoimikunnassa tuotetaan lisäksi LexCast -podcastia, jossa äänenä kuullaan co-host Waltteri Lindqvist ja tuottaja Elisa Toikkanen. Podin voit ottaa haltuun Soundcloudissa ja Spotifyssa, löydät sen myös Instagramista @lexpodcast!

Tiedotustoimikunta kokoontuu yleensä kerran parissa kuukaudessa suunnittelemaan Cal§aria ja LexPressiä. Kokoukset ovat yleensä yhdistetty LexPressin jaoston kokouksiin, joten myös asiapitoisempaan kirjoittamiseen voi tiedotustoimikunnan kautta päästä käsiksi! Lisäksi tiedotustoimikunnan osana toimii valokuvausvastaava jaostoineen. Valokuvausjaosto on vastuussa Lexin toiminnan ja tapahtumien valokuvaamisesta sekä valokuvagallerian ylläpitämisestä. Tiedotuksella ja mediantuotannolla tiedotusvastaava toimikuntineen edustaa Lexiä sisään- ja ulospäin, eikä olekaan ihme, että tiedotustoimikuntaa on vuosikymmenet kutsuttu Lexin kuningastoimikunnaksi! Osallistumalla toimikunnan kokouksiin pääset paitsi osaksi ihanaa ja hauskaa joukkoa, myös harjoittamaan luovuuttasi ja huumoriasi! Mikäli haluat osaksi tiedotustoimikuntaa, nykäise rohkeasti tiedotusvastaava Veraa hihasta tai laita hänelle viestiä! Tiedotustoimikunnassa varmistamme sen, että kaikki lexiläiset tietävät, mitä kaikkea rakkaassa ainejärjestössämme milloinkin tapahtuu.

Kiinnostaako? Lähde empimättä mukaan toimikuntaan! Tässä joukossa et joudu turhaan tuuppaamaan hengentuotoksiasi pöytälaatikkoon: jaa verbaaliakrobaattiset taidonnäytteesi Cal§arissa! Julkaisukynnys ei ole turhan korkea – kunhan edes toimikunnan puheenjohtajaa naurattaa. Kirjoituksia ja juttuehdotuksia otetaan mieluusti vastaan (tiedotus@lex.fi). Seuraavan Cal§arin koostaminen ja suunnittelu tapahtuu toimikuntakokouksissa ennen uuden numeron ilmestymistä. Mikäli kiinnostuksesi kohdistuu enemmänkin asiapitoisten juttujen kirjoittamiseen, on LexPress siihen oiva alusta – olethan siis rohkeasti yhteydessä LexPressin päätoimittaja Vernaan (lexpress@lex.fi). 

Mikäli uteliaisuutesi on pohjaton, ilmaisuvoimasi sanoin ja kuvin on vertaansa vailla tai säädytön huumorintajusi kaipaa kipeästi julkaisukanavaa, tiedotustoimikunta on ainoa oikea paikka sinulle. Tiedotustoimikuntaa ei nimittäin turhaan kuningastoimikunnaksi kutsuta.

Lexinfo-listalle liittyminen hoituu tiedotusvastaavaan yhteyttä ottamalla – sähköpostit löytävät tiensä perille osoitteella tiedotus@lex.fi

Lisätietoja saat tiedotustoimikunnan puheenjohtajalta, tiedotusvastaava Cecilia Mäkelältä (tiedotus@lex.fi).