Sillisjaosto

Silliksen eli Akateemisen silliaamiaisen järjestää sillisjaosto, jota johtaa sillisvastaavat. Sillisjaostoon kuuluu sillisvastaavien lisäksi silliskomitea, joka avustaa silliksen järjestämisessä.

Akateeminen silliaamiainen eli tutummin sillis on vuosijuhlien jälkeisenä päivänä järjestettävä rento hengailujuhla haalareissa, jossa on tarjolla runsaasti herkullista ruokaa ja juomaa sekä hyvää musiikkia. Kyse on siis vaatimattomasti sanottuna vuoden parhaista bileistä. Nimensä mukaisesti akateeminen silliaamiainen alkaa jo aamupäivällä ja tapahtumaa seuraa jatkot Lexin rakkaalla Kirkkotiellä, josta energisimmät suuntaavat vielä Turun yöelämään baarijatkoille.

Silliksellä on vuosittain vaihtuva teema, joka säilyy yllätyksenä vuosijuhlien kynnykselle, sillä se julkaistaan vasta lähempänä vuosijuhlaviikkoa. Yllätys onkin yksi silliksen avainsanoista, sillä myös tapahtumapaikka annetaan ainoastaan bussikuskien tietoon, jotka kuskaavat haalareihin ja teeman mukaisesti pukeutuneen juhlaväen paikalle. Lisäksi tarjolla on vuosittain vaihtuvia yllätysesiintyjiä ja -aktiviteetteja. 

Kuten kuvauksesta saattaakin jo päätellä, tapahtuman suunnittelussa ja järjestämisessä vain taivas ja budjetti ovat rajana. Silliksellä ohjelma ja koristelu pohjautuvat vuosittain valittavaan teemaan. Perinteisten pomppulinnojen, sumopainin ja DJ:n lisäksi sillisvieraille on tarjolla vuosittain vaihtuvaa jos jonkinlaista ohjelmaa, esimerkkinä mahdollisuus päästä saunomaan ja uimaan tai saada ennustajalta katsaus tulevaisuuteen.

Tapahtuman järjestää sillisjaosto komiteansa avustuksella, jota johtaa avoimella haulla valittavat sillisvastaavat. Sillisjaostoon kuuluu sillisvastaavien lisäksi silliskomitea, joka avustaa silliksen järjestämisessä.

Sillisvastaavana pääsee kantamaan kortensa kekoon ja olemaan mukana luomassa yhtä ainejärjestömme suurimmista ja hienoimmista juhlista. Pestissä erityisen palkitsevaa edellisten vastaavien mukaan oli nähdä sillispäivänä, kuinka vieraat nauttivat tapahtumasta täysin rinnoin keväisen auringon paistaessa.

Sillisvastaavia avustava silliskomitea on matalan kynnyksen ainejärjestötoimintaa – kenen tahansa on helppo lähteä siihen mukaan. Komitealle on tarjolla monenlaista tekemistä, joten voit ottaa juuri sinun mielenkiinnonkohteisiisi osuvia tehtäviä. Komitea vastaa muun muassa silliksen tarjoiluista, koristelusta ja varainhankinnasta. Koska toiminta perustuu yhdessä tekemiseen, tämä on mainio väylä tutustua uusiin ihmisiin. Lisäksi komitean jäsenet pääsevät automaattisesti mukaan itse sillikselle, jatkoille Kirkkotielle sekä voimien vielä riittäessä jatkojen jatkoille.

Kaikkien ainejärjestömme tapahtumien takana on vapaaehtoisia apulaisia, ja suuri kunnia tapahtumien onnistumisesta kuuluukin niissä ahkeroiville kanssaopiskelijoillemme. Lexin toimintaan voi lähteä mukaan niin isolla kuin pienelläkin panoksella juuri sen mukaan, mikä itselleen parhaiten sopii. Voimme jokainen lämpimästi suositella aktiivisuutta ainejärjestötoiminnassa, sillä sitä kautta tutustut helposti opiskelutovereihisi vuosikurssirajojen yli. Lex antaa paljon: uusia kokemuksia, elinikäisiä ystäviä ja tukea niin opintoihin kuin muuhunkin arkeen.

Jos silliksestä, sillisjaostosta herää kysymyksiä tai sillisvastaavan pesti herättää kiinnostusta, ole rohkeasti yhteydessä meihin ja kerromme mielellämme lisää silliksen järjestämisestä.

Sillisvastaavat 2024:

Jessica Jokiranta (jessica.a.jokiranta@utu.fi), Frans Vihmakoski (frans.e.vihmakoski@utu.fi) ja Sofia Tabit (sofia.m.tabit@utu.fi)