Oikeusapujaosto

Turun yliopiston oikeusapujaoston tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille TYYn, ÅAS:n sekä TUOn jäsenille. Oikeudellisten palveluiden toteuttamisesta vastaa Lex ry.

Oikeusapujaosto koostuu 8-12 jäsenestä, jotka valitaan hakemuksen perusteella toimikuntaan vuodeksi kerrallaan. Haut toimikuntaan ovat aina keväisin ja syksyisin erikseen tiedotettavana ajankohtana. Oikeusapujaostossa pääsee kehittämään omaa oikeudellista ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoa sekä kerryttämään käytännön kokemusta oikeudelliselta alalta. Jaostossa mukana olo opettaa soveltamaan oikiksessa opittua teoriaa käytäntöön sekä auttaa kartuttamaan muun muassa tiedonhakutaitoja sekä asiakaspalvelutaitoa.

Oikeusapujaosto neuvoo kaikissa oikeudellisissa asioissa pois lukien rikos- ja vero-oikeudelliset asiat. Niin ikään asiakirjojen laatiminen, edes välillisesti, jää toimikunnan antamien palveluiden ulkopuolelle. Toimikunta päivystää TYYn toimistolla lukukausien ajan joka keskiviikko klo 18-20. Tämän lisäksi oikeusapujaoston tavoittaa päivystysaikojen puitteissa puhelinnumerosta 045 843 3428 sekä muina aikoina (myös kesä ja joulunaika) sähköpostitse osoitteesta tyy-oikeusapu [at] utu.fi. HUOM! Päivystystä ei poikkeustilanteen vuoksi TYYn toimistolla, yhteydenotot ainoastaan sähköpostitse.

Jaoston jäseneksi voi hakea kuka tahansa vuosikurssista riippumatta. Jaostolaisilta edellytetään kuitenkin riittävän laajaa oikeudellista asiantuntemusta, esimerkiksi oikeudenalojen perusteiden suorittamisen muodossa. Tämän lisäksi edellytetään motivaatiota ja kykyä sitoutua tehtävään koko vuoden ajaksi. Eduksi luetaan myös hyvä englannin ja ruotsin kielen tuntemus. Hausta ja valintakriteereistä tiedotetaan erikseen hakuajan lähestyessä. Jaostolaiset valitaan hakemuksen perusteella tehtävään. Oikeusapujaostossa toimimisesta saa työtodistuksen sekä 3 (jäsenet) tai 5 (puheenjohtaja)
opintopistettä.

Oikeusapujaoston tavoittaa:
1. Päivystysaikana (ke 18-20) TYYn toimistolta (Rehtorinpellonkatu 4 A, 1. kerros)
2. Päivystysaikana puhelinnumerosta 045 843 3428
3. Muina aikoina ympäri vuoden sähköpostitse osoitteesta tyy-oikeusapu [at] utu.fi.

Lisätietoa oikeusapujaostoon liittyvissä asioissa antaa puheenjohtaja Eriika Kulta (eriika.k.kulta [at] utu.fi).

Oikeusapujaoston jäsenet:

Ellenetta Jestoi
Emma Laaksonen
Annika Gustafsson
Jenni Jokela
Katri Saarnio
Aki Tulimäki
Iida Kangas
Henri Mattila

Oikeusapujaosto haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan Edita Publishing Oy:tä ja Alma Media Oyj:tä.