Sunnuntaimaili 4.9.

Mukavaa sunnuntaita! 

Tässä sunnuntaimailissa:

1. ABBA-sitsit 6.9.

2. Lex on the Beach 7.9.

3. LexGolf sponsored by Krogerus 9.9.

4. Lakimiesliiton esittely fukseille 9.9.

5. Kastajaiset 13.9. ja kastajaisopas-haku 6.9.

6. Boreniuksen fuksiristeily 15.9.

7. Viimeinen toimikunta- ja jaostoesittely fukseille 16.9.

8. Uppsalan kv-viikko 28.9.-2.10.

9. Oikeustieteellinen tiedekunta etsii tutkimusassistenttia (dl 18.9.)

10. Haku Vis Moot:iin on nyt auki 15.9. asti!

Avoimet työpaikat 

– Mäkitalo hakee harjoittelijoita tammikuussa alkaviin Associate- ja Trainee-jaksoihin

– Merilampi hakee nyt tammikuussa 2023 alkaviin Trainee-ohjelmiin! 

– PwC hakee ALV-asiantuntijoita Helsinkiin

– Castrén & Snellman hakee harjoittelijoita keväälle 2023

– Deloitten Trainee-haut ovat käynnissä!

– Nordea hakee taustatukihenkilöitä varainhoidon lakimiestiimiin Turkuun

– Avance is looking for Trainees

Kurssi-ilmoittautumiset 

Opintojaksojen ilmoittautumiset:

Muut opinnot

Vielä ehdit ilmoittautua alla olevien syyslukukauden 2022 muiden opintojen opintojaksoille:

I periodi

TLS_0092-3001 Postmodern and Posthuman Challenges to Law 22.08.2022 08.00 – 04.09.2022 23.45

TLS_0094-3001 Employee Inventions and Legal Innovation Management in Multinational Company 29.08.2022 08.00 – 05.09.2022 23.45

TLS_0099-3001 Challenging the Legal Truth 09.09.2022 08.00 – 24.09.2022 23.45 

Vapaapaikat  

Lex Ry:lle tarjotaan joka kevät ja joka syksy seitsemän vapaapaikkaa erilaisiin oikeustieteellisiä aiheita käsitteleviin seminaareihin. Alma Talent tarjoaa syksyisin ja keväisin 2 vapaapaikkaa eli yhteensä 4 vuodessa. Edita tarjoaa vuosittain 10 vapaapaikkaa, joista 5 on käytettävä keväisin ja 5 syksyisin. 
 
Vapaapaikka-osallistuminen on mahdollista Editan lakikoulutuksiin (webinaarit sekä mahdolliset lähikoulutukset) https://shop.edita.fi/koulutukset/lakikoulutus. Vapaapaikat eivät koske verkkokoulutuksia, Käräjät-tapahtumaa eikä CIPP/E + CIPM -tietosuojakoulutuksia. 
 
Alma talentin tarjontaan voi tutustua osoitteessa https://koulutus.almatalent.fi/lakimiesliiton-koulutus/
 
Jos haluat hakea vapaapaikka tulee sinun täyttää Lexin nettisivuilla oleva hakulomake. Teethän hakemuksen hyvissä ajoin, jotta se ehditään varmasti käsittelemään. 

Täydennyskoulutukset 

Täydennyskoulutukset ovat tiedekunnan ja sen yhteistyötahojen järjestämiä koulutustilaisuuksia, joihin opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua. Koulutukset syventyvät yhteen aiheeseen ja ne ovat pääasiassa suunnattu jo työelämässä oleville ja maisterivaiheen opiskelijoille. 

Katsothan ohjeet ilmoittautumiseen Lexin sivuilta täydennyskoulutus -kohdasta.

Syksyn 2022 täydennyskoulutukset: 

30.9. Vastaajan selitystaakka rikosasioissa. Koulutuksen pitää OTT, VT, oikeusinformatiikan yliopistonlehtori Juhana Riekkinen, ja se järjestetään sekä paikan päällä (Oikeustieteellinen tiedekunta, Calonia, Caloniankuja 3) että etäyhteyksin klo 13.00-15.00.Ilmoittautuminen päättyy paikan päällä osallistuville 23.9. ja etäyhteydellä osallistuville 28.9.

4.11. Asiantuntijatodistelu kiinteistöriidassa. Koulutuksen pitävät professorit Mia Hoffrén ja Mikko Vuorenpää, ja se järjestetään sekä paikan päällä (Oikeustieteellinen tiedekunta, Calonia, Caloniankuja 3) että etäyhteyksin klo 13.00-16.00. Ilmoittautuminen päättyy paikan päällä osallistuville 28.10. ja etäyhteydellä osallistuville 2.11.

Katsothan ohjeet ilmoittautumiseen Lexin sivuilta täydennyskoulutus -alakohdasta.

Lex Ry:lle tarjotaan joka kevät ja joka syksy seitsemän vapaapaikkaa erilaisiin oikeustieteellisiä aiheita käsitteleviin seminaareihin. Alma Talent tarjoaa syksyisin ja keväisin 2 vapaapaikkaa eli yhteensä 4 vuodessa. Edita tarjoaa vuosittain 10 vapaapaikkaa, joista 5 on käytettävä keväisin ja 5 syksyisin. 

Vapaapaikka-osallistuminen on mahdollista Editan lakikoulutuksiin (webinaaritsekä mahdolliset lähikoulutukset) https://shop.edita.fi/koulutukset/lakikoulutus. Vapaapaikat eivät koske verkkokoulutuksia, Käräjät-tapahtumaa eikä CIPP/E + CIPM -tietosuojakoulutuksia. 

Alma talentin tarjontaan voi tutustua osoitteessa https://koulutus.almatalent.fi/lakimiesliiton-koulutus/

Jos haluat hakea vapaapaikka tulee sinun täyttää Lexin nettisivuilla oleva hakulomake. Teethän hakemuksen hyvissä ajoin, jotta se ehditään varmasti käsittelemään. 


1. ABBA-sitsit 6.9.

Mamma Mia! Here We Go Again

Lämpöiset kesäillat kääntyvät pikkuhiljaa lämpöisiksi syysilloiksi, ja se tarkoittaa paluuta ratkiriemukkaaseen opiskelijaelämään. Ennen syventymistä kynttilöiden valaisemiin syysiltoihin kääntäkäämme katseet vielä hetkeksi kohti aurinkoa ja syksyn ensimmäisiä sitsejä: ABBA-sitsejä. Olkaa siis hyvät ja saapukaa nauttimaan tästä välimerellisestä Mamma Mia-tunnelmasta Kreikan uuteen turistikohteeseen, Kirkkotielle tiistaina 6.9.2022 kello 18.00!

Sitsilipun hinta on 12 euroa. Poikkeuksellisesti ABBA-sitseille osallistuminen on alustavasti tarkoitettu vain kolmannesta vuosikurssista eteenpäin (2020 ja sitä aiemmin aloittaneet). Koska nuoremmille vuosikursseille järjestetään perinteisesti paljon tapahtumia varsinkin syksyllä, halusimme tarjota myös vanhemmille vuosikursseille etuosto-oikeuden näihin ainutlaatuisin sitseihin! Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, tahdotko holittoman vai holillisen menun sekä mahdolliset erityisruokavaliot. Ilmoittautuminen aukeaa ensi viikon maanantaina 29.8. klo 12.00 lyytissä: https://www.lyyti.in/ABBAsitsit_9470

Lisätietoja sitsivastaava Riikalta (raylja@utu.fi) tai tapahtumavastaava Alvalta (tapahtuma@lex.fi).

MITÄ: ABBA-sitsit vanhemmille vuosikursseille

MILLOIN: Tiistaina 6.9. klo 18.00 eteenpäin

ILMO: Maanantaina 29.8. klo 12.00 https://www.lyyti.in/ABBAsitsit_9470

MITÄ MAKSAA: 12 e

DC: ABBA/Mamma Mia inspired

Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Mikäli jostain syystä et osallistukaan tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumavastaavalle. Mikäli myyt lippusi jollekin muulle lexiläiselle, alkuperäisen lipun ostajan tulee ilmoittaa asiasta tapahtumavastaavalle. Lisätietoja tapahtumavastaava Alvalta (tapahtuma@lex.fi). Järjestäjät seuraavat muuttuvaa koronatilannetta jatkuvasti ja pidättävät oikeuden tapahtuvaa koskeviin muutoksiin. Ethän tule paikalle oireisena.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet. 


2. Lex on the Beach 7.9.

Pekka Poudalta on tilattu hyvää säätä ja Mamban sanoin ”vielä on kesää jäljellä”. Miltä kuulostaisi legendaariset rantabileet Ruissalossa? Kun aurinko laskee horisonttiin ja ilta hämärtyy, niin tulet syttyvät ja Lex on liekeissä. Tervetuloa juhlimaan, kun perinteinen Lex on the Beach valtaa Saaronniemen 7.9.!

Karkelot potkaistaan käyntiin keskiviikkona 7.9, kun bussit kohti Ruissaloa starttaavat Lexin toimiston edestä klo 17:30, 18:00 ja 18:30. Ilmoittautumisen yhteydessä on syytä olla tarkkana, sillä valitun bussin lähtöaika on sitova.

Luvassa on villitsevää ohjelmaa, virvokkeita sekä mahtavaa tunnelma! Lisäksi paikalla on huikea LexSpexin bändi, joka vastaa illan aikana live-musiikista. Saunat ovat kuumana ja vesikin on (melkein) lämmintä, joten halukkaat voivat ottaa mukaansa tähän sopivat varusteet. 

Paluu Ruissalosta tapahtuu porrastetusti klo 21:30, 22:00 ja 22:30. Bussit jättävät juhlakansan keskustaan, josta matka jatkuu muutaman vuoden tauon jälkeen jatkoille TYYlikkääseen Avaukseen. Jatkojen sijaintina Marilyn, Vegas ja Forte. Vedä siis haalarit jalkaan ja pakkaa mukaan omaa juotavaa keho nestevajeen mukaisesti. 

Lipun hinta on yhteensä 14€ sisältäen kuljetukset, jatkolipun, ohjelman, haalarimerkin ja muutaman virvokkeen.

Lipunmyynti:

Fukseille ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa torstaina 1.9. klo 12.00.

Toinen lipunmyynti, joka on avoin kaikille lexiläisille, aukeaa torstaina 1.9. klo 14.00.

Linkki myynteihinhttps://kide.app/events/9f2c2db1-9c6d-4983-9ede-fc0d546a16bd

HUOM! Ilmoittautuminen tapahtuu tänä vuonna kide.appissa. Ilmoittautumista varten muistathan luoda kide.app-tilin ja kirjautua sisään ennen lipunmyyntiä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Tänä vuonna tapahtumaan ei voi ilmoittautua jonoon. Jos estyt osallistumasta, voi lipun myydä eteenpäin toiselle lexiläiselle käyttämällä ”lähetä lippu” toimintoa.

Rannekkeiden vaihto:

Tapahtumaan ostettu lippu pitää vaihtaa rannekkeeseen. Vain rannekkeella pääsee bussiin ja saa lunastettua juomat tapahtumapaikalla. Vaihdon yhteydessä saat myös haalarimerkin ja jatkolipun. Vaihto tapahtuu Lexin toimistolla toimistopäivystyksien yhteydessä ti 6.9. ja ke 7.9. klo 12-16. Jonojen välttämiseksi suosittelemme saapumista toimistopäivystykseen ajoissa.

Mikäli et saanut lippua, voit saapua Ruissaloon varjoilemaan omalla kyydillä. Myös TYYlikkään avauksen jatkolippuja myydään erikseen TYY:n kautta.

Järjestäjät seuraavat muuttuvaa koronatilannetta jatkuvasti ja pidättävät oikeuden tapahtuvaa koskeviin muutoksiin. Ethän tule paikalle oireisena.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet.

Lisätietoja tapahtumavastaava Alvalta (0400125330 tai tapahtuma@lex.fi).


3. LexGolf sponsored by Krogerus 9.9.


Golfkausi lähenee loppuaan mutta vielä viimeiset pelit pelataan Harjattulassa LexGolf sponsored by Krogerus -turnauksessa 9.9!

Pakkaa siis bägisi ja suuntaa perjantaina 9.9. klo 8.45 toimistolle, mistä lähtee bussikuljetus Harjattulaan. Pelaamme täyden kierroksen, jossa parikisan pelimuotona on tasoituksellinen bestball. Yksilötasolla kisataan pistebogeyn ja scratchin muodossa. Lisäksi pisimmästä raipasta ja lähimmäksi lippua päässyt palkitaan. Kierroksen jälkeen lounastamme klubilla ja halutessaan on myös mahdollista käydä löylyissä, joten pakkaa halutessasi mukaan pyyhe.


Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa nyt perjantaina 2.9. klo 12.00 ja pelien hinta on 59 euroa per pelaaja. Tilaa tapahtumassa on 18 lexiläiselle. Linkki ilmoittautumiseenhttps://www.lyyti.fi/reg/LexGolf_2022_8422

HUOM! Tapahtumaan vaaditaan Greencard.

Lisätietoja antaa liikuntavastaava Olli Erkko oaerkk@utu.fi

Mitä: LexGolf sponsored by Krogerus
Missä: Harjattula Golfissa
Milloin: perjantaina 9.9. klo 8.45 lähtö toimistolta
Miksi: Huvin ja urheilun vuoksi!
Hinta: 59 € sisältäen kuljetukset, pelit, lounaan ja löylyt

Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Mikäli jostain syystä et osallistukaan tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumavastaavalle. Mikäli myyt lippusi jollekin muulle lexiläiselle, alkuperäisen lipun ostajan tulee ilmoittaa asiasta tapahtumavastaavalle. Lisätietoja tapahtumavastaava Alvalta (tapahtuma@lex.fi). Järjestäjät seuraavat muuttuvaa koronatilannetta jatkuvasti ja pidättävät oikeuden tapahtuvaa koskeviin muutoksiin. Ethän tule paikalle oireisena.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet.


4. Lakimiesliiton esittely fukseille 9.9.

Juristeista ja juristinaluista huolta pitävä työmarkkinajärjestö Lakimiesliitto esittäytyy ja kestitsee uutta vuosikurssia Calonialla (sali Cal1) perjantaina 9.9. kello 17.00 alkaen. 

Tilaisuus on tarkoitettu ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille ja mukaan mahtuvat kaikki halukkaat fuksit. Illan ohjelmassa on esittäytyminen liiton opiskelijapuolen toimijoilta sekä maistuva illallistarjoilu juomineen. Halukkaat voivat jatkaa iltaa Turun keskustassa.


Lakimiesliitto harjoittaa sekä työmarkkina- että korkeakoulupoliittista edunvalvontaa ja mm. julkaisee vuosittain juristien palkkasuositukset. Lexin jäsenenä olet automaattisesti myös Lakimiesliiton opiskelijajäsen. Tule kuulemaan lisää liiton toiminnasta!

Esittely on maksuton ja ilmoittautuminen tapahtuu Lyytin kautta. Ilmoittautuminen on auki nyt ja sulkeutuu klo 23.59. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Lakimiesliiton_fuksiinfo_2022_5046 
Pukukoodi tapahtumaan on siisti. 

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet.


5. Kastajaiset 13.9. ja kastajaisopas-haku 6.9.

Yksi syksyn odotetuista tapahtumista tekee tuloaan, nimittäin ensimmäisten vuosikurssilaisten kaste virallisiksi lexiläisiksi. Tämä legendaarinen tapahtuma polkaistaan käyntiin tiistaina 13.9. Calonian ympäristössä kello 16 alkaen. Fuksien tulee kuitenkin olla paikalla viimeistään kello 15:40, jotta saamme tapahtuman käyntiin oikeaan aikaan. Kastajaiset alkavat Educariumin ja Publicumin edessä olevalta alueelta.

Kastajaisten jatkot alkavat rakkaalla Kirkkotiellämme kello 23. Jatkoille pääsee lexin tarralla tai fuksipassilla, joka on näytettävä ovella. Jatkot ovat avoimet kaikille lexiläisille, mutta otamme ensisijaisesti jonon ohi sisään fuksit, kastajaisoppaat ja rastinvetäjät. Muita lexiläisiä otetaan sisään mikäli Kirkkotielle muut juhlijat huomioonottavasti mahtuu.

Kirkkotietä varten varaathan mukaasi 2 € kolikon (korttimaksut eivät kelpaa) narikkaa varten sekä oman fiiliksesi mukaan juotavaa. Kirkkotien ilmapiiri on janottava monella tapaa.

Fuksi huomioithan alla olevan varustelistan! On tärkeää, että kaikki listassa mainitut varusteet löytyvät hallustasi tapahtuman alkaessa. Muista myös varautua sään mukaisesti tapahtumaan, jotta mahdollisimman moni välttyisi pahamaineiselta fuksiflunssalta.

FUKSIN VARUSTELISTA: (HUOM. saattaa päivittyä lähempänä kastajaisia
– Omin käsin askarreltu nimikyltti, jossa lukee: oma nimi, osoite ja puhelinnumero
– 2 jätesäkkiä
– 3 sukkahousut
– Tussi 
– Stringit
– Ilmastointiteippiä AKA jesari eli jeesusteippi
– Kumihanskat
– Kondomi
– Pumpulia
– Narua n.2 metriä
– Vapaavalintainen sanomalehti 
– Kaksi 0,33l vapaavalintaista juotavaa
– Pyyhe

– Evästä illaksi (päivä on pitkä ja nesteytyspainoitteinen)
– Huonot (ja säähän sopivat) vaatteet
– Vaihtovaatteet
– Taksirahaa
– Reipasta kastajaismieltä

Linkki ilmoittautumiseen fukseille: https://kide.app/events/47137569-32a2-4205-8e09-a1cb5c853abc

Ilmoittautuminen on auki heti. Ilmoittauduthan viim. 11.9. Kaikki halukkaat fuksit saavat paikan kastajaisiin.

Lisätietoa kastajaisista saat vuoden 2021 fuksikapteeneilta Elina Laukkaselta (ealauk@utu.fi) ja Joonas Palménilta (jmpalm@utu.fi).2) HAE KASTAJAISOPPAAKSI!

Syksy tekee tuloaan ja uudet fuksit kastetaan Lexin jäseniksi. Haemmekin nyt kastajaisoppaita auttamaan fuksimme osaksi Lexiä ja tukemaan heitä heidän käydessään läpi erilaisia kastajaisriittejä. Kastajaisoppaan tehtäviin kuuluu ryhmästä huolehtiminen, ryhmähengen ylläpito ja kastajaisten päätteeksi nakkivuorot kirkkotiellä. Jos haluat ryhmänvetäjäksi kaverin kanssa, voit toivoa tätä lyyti-ilmossa ja pyrimme ottamaan nämä toiveet huomioon parhaamme mukaan.

Ilmoittautuminen kastajaisoppaaksi aukeaa tiistaina 6.9. klo 12.00. Paikkoja on 22 oppaalle. Valmistaudu kertomaan paritoiveesi ilmon yhteydessä. Valitut opasryhmät saavat lisää infoa kastajaisista ryhmän ilmoittaneen henkilön sähköpostiin. Lukekaa dokumentissa oleva ohjeistus.Kastajaisppaiden ilmoittautuminen:https://kide.app/events/8233bf81-c7e4-485a-aa1b-4e6e60f753a2

HUOM! Ilmoittautuminen tapahtuu tänä vuonna kide.appissa. Ilmoittautumista varten muistathan luoda kide.app-tilin ja kirjautua sisään ennen lipunmyyntiä. Ilmoittautuminen oppaaksi on sitova. Tänä vuonna oppaaksi ei voi ilmoittautua jonoon. Jos estyt osallistumasta, voi lipun antaa eteenpäin toiselle lexiläiselle käyttämällä ”lähetä lippu” toimintoa. Muista kuitenkin ilmoittaa tästä tapahtumavastaavalle, jotta voimme lähettää kastajaisopasinfon myös uudelle kastajaisoppaalle.

Järjestäjät seuraavat muuttuvaa koronatilannetta jatkuvasti ja pidättävät oikeuden tapahtuvaa koskeviin muutoksiin. Ethän tule paikalle oireisena.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöinä toimivat kaikki hallituksen jäsenet.


6. Boreniuksen fuksiristeily 15.9.Asianajotoimisto Borenius kutsuu vuoden 2022 fuksit risteilylle Helsingin edustalle! Vuoden 2022 fuksien risteily tapahtuu torstaina 15.9. Risteily on mahtava tilaisuus viettää rentoa iltapäivää loistavassa seurassa yhdessä myös muiden tiedekuntien fuksien kanssa sekä kuulla Boreniuksen tarjoamista työmahdollisuuksista oikeustieteen opiskelijoille. Saaristoristeily kestää klo 13.30 – 16.00, jonka jälkeen halukkaat voivat jatkaa iltaa Boreniuksen toimistolle. Ristelyllä sekä jatkopaikassa on tarjolla ruokaa ja juomaa. Borenius tarjoaa lexiläisille bussikuljetuksen Helsinkiin ja takaisin yhdessä stadgalaisten kanssa. Bussi Helsinkiin lähtee klo 10.30 Lexin toimistolta. Paluubussi lähtee Turkuun 18.00, jolloin Turkuunkin palaavat ehtivät Boreniuksen toimistolle jatkoille. Pukukoodi tapahtumaan on siisti. Ilmoittautuminen kummallekin risteilylle alkaa maanantaina 5.9. klo 12.00 Lyyti-palvelussa. Linkki löytyy tästä alta tai liitteenä olevasta kutsusta painamalla ilmoittaudu-painikkeesta. Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/Boreniuksen_Fuksiristeily_syksy_2022_6041

Ilmoittautuminen tapahtumaan on sitova. Mikäli jostain syystä et osallistukaan tapahtumaan, ilmoita asiasta tapahtumavastaavalle. Mikäli myyt lippusi jollekin muulle lexiläiselle, alkuperäisen lipun ostajan tulee ilmoittaa asiasta tapahtumavastaavalle. Lisätietoja tapahtumavastaava Alvalta (tapahtuma@lex.fi). Järjestäjät seuraavat muuttuvaa koronatilannetta jatkuvasti ja pidättävät oikeuden tapahtuvaa koskeviin muutoksiin. Ethän tule paikalle oireisena.


7. Viimeinen toimikunta- ja jaostoesittely fukseille 16.9.

Toimikunta- ja kerhoesittelyissä käydään läpi Lexin toimijoita ja kerrotaan, miten toimintaan pääsee helposti mukaan. 

Ajankohdat ovat seuraavat:

  • Pe 16.9. klo 17.00 Tiedotus- ja opintotoimikunnat, Lexpress, LexSpex, Ryhmä Lex ja Ius Naturale

Kaikista kokouksista saa yhden toimikuntaleiman fuksipassiin. Lisäksi kokouksissa jaetaan mahdollisesti tehtävänakkeja, joista voi saada lisää toimikuntaleimoja!

Esittelyt järjestetään Kirkkotiellä rennoissa merkeissä, joten kaikki rohkeasti mukaan! Osoite on Kirkkotie 15-19. Samassa rakennuksessa toimii K-Market Maisteri. Kirkkotien sisäänkäynti on kuitenkin Keskikadun puolella. 

Lisätietoja taphtumavastaava Alvalta 0400125330 tai tapahtuma@lex.fi. Nähdään Kirkkotiellä!


8. Uppsalan kv-viikko 28.9.-2.10.

Hejsan alla!

Pitkän kesän jälkeen on tullut vihdoin aika kääntää katseet taas tuleviin kv-viikkoihin ja siihen kaikkeen hauskaan, mitä ne tarjoavat. Ensimmäisenä päästäänkin matkalle Ruotsiin Uppsalaan monen vuoden tauon jälkeen! Teemana viikolla on Kansainvälisen oikeuden suhde sotaan. Viikon aikana pääset tutustumaan legendaariseen Uppsalan opiskelijaelämään, kokemaan monia yllätyksiä ja tietenkin myös oppimaan uutta varsin ajankohtaisesta aiheesta. Ohjelmaan kuuluu myös perinteisesti kv-sitsit, approilua ja mökkireissu. Uppsalan vuosijuhlien siirtymisen johdosta vujujen tilalla on elegantit sitsit ja tietysti mukaan mahtuu vielä sillis!

Tsekkaa täältä vielä tarkemmin mitä kaikkea löytyy : https://fb.me/e/2jfN5yrAN

HATTRICK?!


Uppsala aloittaa myöskin hattutempun, jolla tarkoitetaan kolmen putkeen järjestettävän viikon kokonaisuutta (Uppsala, Codex ja Oslo). Tämän rankan, mutta älyttömän hauskan kokonaisuuden suorittaminen oikeuttaa ensinnäkin etusijaan viikoille ilmoittautuessa ja himoittuun mitalliin vuosijuhlavarustuksessa. Suorittaminen edellyttää kahdelle kokonaiselle viikolle ja yhdelle viikonlopulle osallistumista. Tottakai on myös mahdollista osallistua kaikille viikoille kokonaan. Uppsalan ilmoittautumisen yhteydessä onkin mahdollisuus ilmoittautua hattrickille, jolloin samalla ilmoittaudut kaikille kolmelle viikoille. 

Uppsalan viikko on 28.9.-2.10. ja hintaa viikolle tulee 200e vähennettynä lähtijöiden kesken jaetulla vapaapaikalla. Jos haluat osallistua vain helgenille eli viikonlopulle (30.9.-2.10.) hintaa tulee 180 euroa. Ilmoittautuminen tapahtuu lyytissä maanantaina 5.9. klo 14:00. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusija on hattrickin suorittavilla ja heidän jälkeen ensimmäisenä vain Uppsalaan ilmoittautuneella ensikertalaisella. 

Tässä ilmoittautumislinkki:https://www.lyyti.in/Uppsalan_kvviikko_7894
L

exille on varattu viikolle alustavasti 3 paikkaa, mutta mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän, yritämme tietysti pyytää lisäpaikkoja. Tapahtumaa ei makseta lyytissä, järjestelmä toimii vain tietojenkeräysalustana ja ilmoittautuneille tiedotetaan mahdollisimman nopeasti järjestyksestä, jossa paikkoja jaetaan. 

Muut syksyn viikot:

Viikko 40: Codex 

Viikko 41: Oslo

Viikko 43: Artikla

Viikko 45: Justus

Viikko 47: Tukholma

Vielä lyhyesti ensikertaisille:

1) Mikä ihmeen kv-viikko?

Kv-viikko on sekoitus kulttuurielämyksiä, excursioita sekä juhlia yhdessä muiden pohjoismaisten oikkareiden kanssa. Viikon aikana tutustut lakiopiskelijoihin ympäri pohjoismaita, pääset osallistumaan mielenkiintoisille excuille, luennoille ja sitsaamaan sekä koet paikalliset nähtävyydet. Viikon kruunaa osallistuminen paikallisiin vuosijuhliin ja sillikselle. Kv-viikot ovat mahtava tapa päästä reissaamaan paikallisen opiskelijan silmin ja voin luvata, että lähdet kotiin, ehkäpä väsyneenä, mutta monia kokemuksia ja ystäviä rikkaampana.

2) Miten lähteä mukaan?

Kv-viikoille mukaan voi lähteä kaikki lexiläiset. Lexillä on paikkoja jokaiselle viikolle yleensä vähintään 3. Mikäli ilmoittautumisia viikolle tulee enemmän, yritetään lisäpaikkoja järjestää parhaan mukaan, joten älä epäröi ilmoittautua! Viikoille lähtee mukaan lähes aina myös int.sek. tai kv-viikkoja aiemmin kiertäneitä, joten mukaan porukkaan on helppo liittyä. Kielitaitovaatimuksia viikoille ei ole, ruotsalaiset ja norjalaiset juomalaulut oppii varmasti viikon aikana. Mikäli ilmoittautumisia tulee monia, ratkaisee tällöin ilmoittautumisten saapumisjärjestys, mutta yksi paikoista on aina varattu nopeimmalle ensikertalaiselle (huom hattrick-sääntö). Ole siis nopea ja ilmoittaudu lyytissä heti ilmoittautumisajan alettua.

3) Kuinka paljon maksaa?

Viikon hinta vaihtelee hieman viikosta riippuen, mutta on useimmiten maksimissaan 200e. Lexillä on yleensä ilmaispaikka kv-viikolle (kaikkialle paitsi Pykälään ja Codexiin), joten jos lähtijöitä on esimerkiksi 3 on viikon kulut 2 x 200 euroa = 400 / 3 = ~133,33e/henkilö. Lisäksi Lex korvaa osittain osallistujien matkakuluja (233 euroa ensikertalaiselle ja 100 euroa muille). Huomaathan, ettei Helsinkiin kohistuville viikoille korvata matkakuluja, etkä menetä ensikertalaisuutta.

Lue lisää myös Lexin sivuilta: http://lex.fi/toiminta/ulkosuhteet/kv-viikot

Ja jos mitä tahansa kysymyksiä heräilee kv-viikkoihin liittyen, laitathan viestiä +358 50 5403021 tai intsek@lex.fi.

Kv-viikkoterveisin,

Mia


9. Oikeustieteellinen tiedekunta etsii tutkimusavustajaa (Hakuaika 18.9.2022 asti) 

Tähtäätkö tutkijan urapolulle, tai oletko muuten kiinnostunut tiedekunnassa tehtävästä tutkimuksesta? Turun yliopiston oikeustieteellinen tiedekunta etsii tutkimusavustajaa avustamaan eri tutkimusprojekteissa osana tutkimusavustajapoolia. 

Sopimus on osa-aikainen tai tuntiperustainen, mikä mahdollistaa hyvin työnteon yhdistämisen opintojen kanssa. Suurin osa nykyisistä tutkimusavustajista työskentelee opintojensa ohessa joustavasti noin päivän viikossa omien toiveidensa sekä työtarpeen mukaisesti. Uutta tutkimusavustajaa etsitään lukuvuodelle 2022–2023, mutta tiedekunnan tarpeista ja työntekijän toiveista riippuen sopimuksen jatkaminen tämän jälkeen on mahdollista.

Tutkimusavustajan työtehtävät ovat hyvin monipuolisia ja vaihtelevia. Tehtäviin voi kuulua esimerkiksi tutkimusaineiston keräämistä, tiedonhakua ja selvittämistyötä, sisällöllisiä tutkimustehtäviä, tieteellisten julkaisujen viimeistelyä, tiivistelmien ja raporttien kirjoittamista, tutkimusrahoitushakujen kartoittamista ja hakemusten luonnostelua, kokouksiin osallistumista, ideointia ja muita tutkimukseen liittyviä tehtäviä. Tehtäviin saa tukea muilta tutkimusavustajapoolin jäseniltä, jotka ovat opiskelijoita, sekä kulloisenkin projektin johtajalta ja muilta jäseniltä. Työtehtävät jaetaan mahdollisuuksien mukaan kunkin avustajan mielenkiinnon sekä osaamisen perusteella.

Tehtävä ei edellytä aiempaa kokemusta alalta, mutta se katsotaan eduksi. Koska tutkimusavustajan tehtävät ovat niin moninaisia, tärkeintä on reipas ja oma-aloitteinen asenne työntekoon. Tutkimusavustajat työskentelevät yleensä itsenäisesti saamiensa tehtävien parissa. Tutkimusavustajille tarjotaan työpiste tiedekunnan tiloista, mutta myös etätyö on useimmiten mahdollista. Itsenäisen työskentelyn lisäksi avustajan on kyettävä myös tiimityöhön. Koska osa tehtävistä liittyy kansainväliseen tutkimukseen, hyvä englannin kielen taito katsotaan eduksi. 

Palkkaus määräytyy yliopiston palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tutkimusavustajan palkka vaihtelee välillä 12,95–14,17 €/tunti, kokemuksesta ja opintojen vaiheesta riippuen.

Tehtävään etsitään oikeus- tai yhteiskuntatieteellisen alan opiskelijaa. Lähetä CV sekä motivaatiokirje määräaikaan mennessä osoitteeseenjanna.m.tuominen@utu.fi. Kerro motivaatiokirjeessä ainakin

●      miksi olet kiinnostunut tehtävästä

●      mistä oikeustieteellisen tutkimuksen alasta/aloista olet erityisesti kiinnostunut

●      opintojesi vaiheesta

●      aikaisemman työ- ja/tai järjestökokemuksesi merkityksestä tehtävään

●      mahdollisista tutkimusmenetelmiin liittyvistä tiedostasi ja osaamisestasi

●      IT-osaamisestasi kattavasti (eduksi katsotaan mm. Excelin, tilasto-ohjelmien tai NVivon hallinta, tai kokemus sosiaalisesta mediasta, graafisesta editoinnista tai ohjelmistotuotannosta) 

●      mitkä oikeustieteellisen tiedekunnan tutkimusprojekteista (https://www.utu.fi/fi/yliopisto/oikeustieteellinen-tiedekunta/tutkimus) kiinnostavat sinua ja miksi. Kerro myös, minkälaisia jatkotutkimuskysymyksiä niistä sinulle tulee mieleen

Lisätietoja tehtävästä antaa: Tutkimusavustajapoolin koordinaattori Janna Tuominen, janna.m.tuominen@utu.fi 

Viimeinen hakupäivä on 18.9.2022.


10. Haku Vis Moot -joukkueeseen on nyt avoinna!

Tympivätkö kirjatentit ja passiivinen luentojen seuraaminen? 

Vis Moot -oikeustapauskilpailu alkaa taas lokakuussa. Alla kilpailuun liittyvää infoa kiinnostuneille. Haku Vis Moot:iin on nyt auki 15.9. asti!

Vis Moot on maailman suurin yksityisoikeudellinen oikeustapauskilpailu, jonka tarkoituksena on edistää kansainvälisen kauppaoikeuden ja välimiesmenettelyn harjoittamista ja opiskelua. Viime vuonna kilpailuun  osallistui joukkueita 365 yliopistosta, käytännössä kaikkialta  maailmasta. Kilpailussa pohditaan yhtä perusteellisesti laadittua ja  konkreettista oikeustapausta noin seitsemän kuukauden ajan. Ensin laaditaan sekä kantajan että vastaajan kirjelmät, lopuksi harjoitellaan  suullista esiintymistä ”pre-mooteissa” ja ”pliidataan”, eli istutaan välimiesmenettelyn suullisia käsittelyitä. Loppukilpailu järjestetään Wienissä 31.3.2023 – 6.4.2023. 

Osallistumisesta saa kaiken kaikkiaan 20  opintopistettä ja yhden erikoistumisjaksosuorituksen. Lisäksi Vis  Mootista on mahdollista kirjoittaa ON-tutkielma. 

Kilpailun teemana on kaupallisten riitojen ratkaiseminen kansainvälisessä välimiesmenettelyssä. Osallistuminen on äärimmäisen työelämärelevanttia: kilpailussa oppii etsimään tietoa, prosessoimaan  sitä, lukemaan ja analysoimaan oikeustapauksia, kirjoittamaan tiivistä  oikeudellista argumentaatiota ja lopulta argumentoimaan ja esiintymään suullisesti. Osallistujien juridinen kirjoitustaito, kielitaito,  ryhmätyötaidot, esiintymistaidot, tiedonhakutaidot sekä käytännössä  kaikki muutkin juridiikan parissa työskenneltäessä tarvittavat taidot  kehittyvät suunnattomasti. Asianajotoimistot arvostavat kokemusta  suuresti ja myös sponsoroivat kilpailuun osallistuvia joukkueita. Monen  toimiston riitojenratkaisutiimit ovatkin täynnä entisiä moottareita ja  parhaita osallistujia headhuntataan jo paikan päällä loppukilpailussa sekä kevään pre-mooteissa. 

Lisäksi toimistot tuottavat workshop-sarjan, jossa oppii hyödyllisiä asioita riidanratkaisusta sekä pääsee tutustumaan riitoja päätoimekseen ratkaiseviin juristeihin ja Suomen muiden yliopistojen joukkueisiin. Vis Moot tarjoaa osallistujille myös erinomaisen mahdollisuuden nähdä  maailmaa. Loppukilpailu järjestetään Wienissä, ja pre-mootteja  järjestetään ympäri maailmaa. Kilpailussa pääsee tutustumaan erilaisiin  oikeuskulttuureihin ja luomaan laajojakin kansainvälisiä verkostoja. Esimerkiksi viime vuoden joukkue osallistui erääseen pre-moottiin Pariisissa. 

Kilpailu alkaa 7.10.2022, kun tapaus julkaistaan. Kantajan kirjelmä palautetaan joulukuun alussa, vastaajan kirjelmä tammikuun lopussa. Suullista esiintymistä harjoitellaan pre-moottien muodossa huhtikuun  alkuun saakka, jolloin loppukilpailu alkaa. Finaaliviikon jälkeen  palkitaan parhaat kantajan ja vastaajan kirjelmät sekä loppukilpailun, eli kilpailun suullisen vaiheen, 64 parasta joukkuetta. Lisäksi, kuten todettu, Vis Moot on loistava merkintä CV:ssä ja kotimaisen että kansainvälisen kontaktiverkoston merkitys on todella suuri. 

Tiivistettynä: 
–       Haku on auki nyt ja jatkuu 15.9. asti!
–       Yhteensä 20 opintopistettä (erikoistumisjakso 12 op + suullinen  osuus 8 op). Valittujen opiskelijoiden tulee osallistua molempiin  vaiheisiin.
–       Kurssin työkieli on englanti.
–       Loppukilpailu Wienissä huhtikuussa 2023, harjoituskilpailuita keväällä ympäri maapalloa ja mahdollisesti myös etänä.
–       Paras valinta, jonka oikiksen aikana voi tehdä.

Toimita hakemuksesi ja CV:si viimeistään 15.9. mennessä Mika Viljaselle osoitteeseen mivevi@utu.fi. Tarkempaa tietoa voi kysyä joukkueen valmentajilta Matias Temoselta motemo@utu.fi, Minni Sonckiltaminni.u.sonck@utu.fi, Vilma Laaksoselta vilma.l.laaksonen@utu.fi ja Jalmari Männistöltä jalmari.k.mannisto@utu.fi

Lisätietoa löydät https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/TLS_1016/976?period=2022-2024

Disclaimer:

Jos kilpailuun osallistuu, työtä joutuu tekemään paljon. Kilpailu imaisee kuitenkin useimmiten täysin mukaansa ja useimmat osallistujat  ovat sitä mieltä, että kilpailu oli parasta, mitä opinnot ovat heille tarjonneet. Kilpailuun osallistuminen ei kuitenkaan merkitse sitä, etteikö olisi mahdollista käydä töissä samanaikaisesti.


Ystävällisin terveisin,

________________________________
Sonia Palovaara, oik.yo.

Tiedotusvastaava
Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry
+358 44 038 4455

tiedotus@lex.fiskpalo@utu.fi

http://lex.fi


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!