logo

Acta Legis Turkuensia hakee kirjoituksia vuoden 2020 julkaisuun

Acta Legis Turkuensia hakee kirjoituksia vuoden 2020 julkaisuun.

Mikä on Acta Legis Turkuensia? 

Acta Legis Turkuensia on oikeustieteellinen verkkojulkaisu, joka kokoaa yhteen ja julkaisee lexiläisten ansiokkaita notaaritöitä ja seminaaritöitä. Mikäli juuri sinä olet kirjoittanut mielestäsi (ja ehkäpä professorinkin mielestä) ansiokkaan työn, nyt on hyvä tilaisuus saada tekstisi julkaistuksi ja loistava merkintä ansioluetteloon!
 
Miten voin saada notaari- tai seminaarityöni julkaisuun?

Jos siis tahdot kehittää työtäsi eteenpäin ja lopulta mahdollisesti saada sen kansien välissä kirjahyllyyn, lähetä työsi Acta Legis Turkuensian toimituskunnalle. Kirjoitus voi olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen, eikä ansioitunut seminaarityö ole arvosanasta kiinni – myös ajankohtaisilla ja mielenkiintoisilla aihevalinnoilla on painoarvoa. Toistaiseksi deadlinea kirjoitusten lähettämiselle ei ole, mutta etusijalla vuoden 2020 julkaisuun ovat kuitenkin mahdollisimman aikaisin lähetetyt kirjoitukset. Myös viime syksynä tai aiakisemmin kirjoitettujen töiden lähettäminen on toivottavaa. 

Miten prosessi sitten toimii?

Kaikki työt arvioi aiheeseen perehtynyt referee, joka esittää arvionsa kirjoituksen julkaisukelpoisuudesta sekä parannusehdotuksensa. Tämän ohella Acta Legis Turkuensian toimituskunta antaa palautetta työstä. Koko prosessin ajan henkilöllisyytesi on vain päätoimittajan tiedossa, ja työsi lähetetään niin refereelle kuin toimituskunnallekin täysin anonyymina. Saat paluupostissa tietoosi työsi saaman palautteen, ja mikäli työsi valitaan julkaistavien joukkoon, voit vielä parannella sitä palautteen perusteella, ennen kuin se taitetaan osaksi vuoden 2020 Acta Legi Turkuensiaa.

Acta Legis Turkuensia Lexin sivuilla

Päätoimittaja Peppiina Harberg on tavoitettavissa osoitteesta (peppiina.a.harberg@utu.fi), jonne kaikki Acta Legis Turkuensiaa koskevat kysymykset sekä tarjottavat tekstit ovat erittäin tervetulleita.


Hei nämäkin voisivat kiinnostaa sinua!

Sunnuntaimaili 4.9.

Mukavaa sunnuntaita!  Tässä sunnuntaimailissa: 1. ABBA-sitsit 6.9. 2. Le...