Spex

”OMSTART, KERRO VITSI!” Olipa kerran heittäytymiskykyinen juristi.

Mutta mitä jos olisikin? Hyvä yleisö, saanen esitellä: hulvaton koko illan show, Lex Spex!

Spex yhdistää teatterin, tanssin, laulun ja musiikin suurenmoiseksi musikaalishow'ksi!

Spex on täysin opiskelijavoimin toteutettu interaktiivinen musikaali, joka sekoittaa näytelmän, musiikkiesityksiä, tanssia sekä improvisaatiota. Yleisö pääsee osallistumaan näytelmään huutamalla ”OMSTART” missä tahansa vaiheessa, jolloin lavalla juuri nähty kohtaus, repliikki, laulu tai tanssi esitetään uudella tavalla – improvisoituna! Omstartin voi esittää myös määreisenä, esimerkiksi ”OMSTART, HIDASTETTUNA”, eli yleisö pääsee ohjaamaan näytelmää haluamaansa suuntaan.  Tämä opiskelijahuumorilla höystetty spektaakkeli on takuulla näkemisen arvoinen!

Mitä Spexissä tehdään?

 

Improt

Improissa pääset kehittämään näyttelijätaitojasi tehden improvisointiharjoituksia rennossa porukassa. Esiintyminen on tärkeä osa juristin ammattitaitoa, ja improt antavatkin oivan mahdollisuuden kehittää niin puhe- kuin esiintymistaitojasi. Mukaan pääsee missä vaiheessa tahansa, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Improja järjestetään syksyn aikana kerran viikossa, ja kevään lähestyessä tehdään roolitukset LexSpexiin 2019. 

Kuoro

Kuoro on LexSpexin uusin osa-alue. Kaikki laulamisesta pitävät ovat tervetulleita mukaan ikään ja sukupuoleen katsomatta lämminhenkiseen porukkaamme. Aiempaa laulu- tai kuorotaustaa ei vaadita, riittää että pysyy nuotissa ja innostusta laulamiseen löytyy. Kuoro kokoontuu syksyllä noin kerran viikossa, jolloin lauleskellaan yhdessä kappaleita klassikoista tämän hetken hitteihin. Halukkaat pääsevät myös harjoittelemaan moniäänistä laulamista. Kevättä kohden aletaan harjoitella Spexissä esitettäviä biisejä. 

Bändi

Speximme bändi Foos Masöö koostuu lahjakkaista soittajista -  muun muassa rumpalista, basistista, kitaristeista ja kosketinsoittajasta. Bändivastaavat pitävät koesoitot syksyllä, jonka jälkeen kokoonnutaan kerran viikossa soittamaan yhdessä. Bändimme hakee joukkoonsa etenkin muiden kuin perinteisten bändisoittimien taitajia, sillä joukostamme löytyy jo edellä mainitut soittajat. Bändissä pääset esiintymään jo ennen Spexiä erilaisissa tapahtumissa, ja kevään lähestyessä aletaan harjoitella Spexissä esitettäviä biisejä. 

Tanssi

Spexin tanssiryhmässämme kaikentasoiset tanssijat pääsevät kokeilemaan syksyn aikana erilaisia tansseja. Viikottaisissa treeneissä treenaillaan erilaisia koreografioita ja liikutaan hyvässä ilmapiirissä. Aikaisempaa tanssitaustaa ei vaadita - mutta jos sinulta sellaista löytyy tietyn tanssilajin osalta, voit päästä vetämään treenikertoja halutessasi. Kevättä kohden halukkaat pääsevät harjoittelemaan Spexiin tulevia tansseja, ja lisäksi idearikkaimmat voivat päästä tekemään jopa koreografioita. 

Käsikirjoitus

Spexin käsikirjoitustiimi loihtii syksyn aikana mielenkiintoisen juonen, joka herätetään keväällä eloon. Jos sinulta löytyy mielikuvitusta ja olet halukas ideoimaan jännittäviä juonenkäänteitä rennossa porukassa, olet tervetullut mukaan joukkoomme. Käsikirjoitustiimimme kokoontuu noin kerran viikossa aluksi ideoiden ja loppua kohden puhtaaksikirjoittaen. 

 

Mukaan Spexiin? 

Ota yhteyttä sen osa-alueen vastaavaan, josta olet kiinnostunut! Spexissä on tilaa kaiken luontoisille lexiläisille akateemiseen ikään ja kokemukseen katsomatta. Spexissä tutustut varmasti uusiin ihmisiin ja saat uusia samanhenkisiä ystäviä. Lisätietoja ja vastauksia kaikkiin Spex-aiheisiin kysymyksiin antavat myös mielellään tuottajat. 

Tuottajat

Mari Ovaska                                           majovas [at] utu.fi
Minttu Kopperoinen                              mrkopp [at] utu.fi

Ohjaajat

Emilia Pekkala                                       maempek [at] utu.fi
Viljami Sainio                                         vivisa [at] utu.fi

Bändivastaavat

Lasse Heliste                                         lajohel [at] utu.fi
Olli Eerola                                              okeeer [at] utu.fi

Lauluvastaava

Heta Hovi                                               heilho [at] utu.fi

Tanssivastaavat

Katri Saarnio                                          katri.e.saarnio [at] utu.fi
Milla Lyyra                                              milla.m.lyyra [at] utu.fi

Käsikirjoitusvastaavat

Tuuli Tolsa                                              tuuli.a.tolsa [at] utu.fi
Emilia Pekkala                                       maempek [at] utu.fi
Saara Monthan                                      samamon [at] utu.fi

 

Seuraa meitä somessa pysyäksesi perillä kuulumisista sekä osallistuaksesi arvontoihin!

 

Instagram: @lexspex

Facebook: Lex Spex

Pääyhteistyökumppaneina

MUUT TURUN SPEKSIT:

TLKS-Speksi: http://turkuspeksi.com/
TuKY-Speksi: https://www.facebook.com/tukyspeksi/
I/O-Speksi: http://iospeksi.fi/
Hybridispeksi: http://hybridispeksi.fi/
Turkulainen Humanistispeksi: http://turkulainenhumanistispeksi.fi/
Akademiska spexet: https://spex.abo.fi/

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook