Spex

”OMSTART, KERRO VITSI!” Olipa kerran heittäytymiskykyinen juristi.

Mutta mitä jos olisikin? Hyvä yleisö, saanen esitellä: hulvaton koko illan show, Lex Spex!

Spex yhdistää teatterin, tanssin, laulun ja musiikin suurenmoiseksi musikaalishow'ksi!

Spex on täysin opiskelijavoimin toteutettu interaktiivinen musikaali, joka sekoittaa näytelmän, musiikkiesityksiä, tanssia sekä improvisaatiota. Yleisö pääsee osallistumaan näytelmään huutamalla ”OMSTART” missä tahansa vaiheessa, jolloin lavalla juuri nähty kohtaus, repliikki, laulu tai tanssi esitetään uudella tavalla – improvisoituna! Omstartin voi esittää myös määreisenä, esimerkiksi ”OMSTART, HIDASTETTUNA”, eli yleisö pääsee ohjaamaan näytelmää haluamaansa suuntaan.  Tämä opiskelijahuumorilla höystetty spektaakkeli on takuulla näkemisen arvoinen!

LexSpex 2022 esittää: Keitaan Katveessa 
LexSpex palaa parrasvaloihin! Astu kanssamme Keitaan Katveeseen nauttimaan idyllisestä elämästä ja mehevistä Omstarteista!

Hektisen maailman pyörteissä on vaikeaa olla oma itsensä ja nauttia elämästä. Kavalaa maailmaa pääsee pakoon idyllisen asumisen keidas Bona Fidessä, jossa asukkaat elävät yhteisöllisesti tavoitellen parasta versiota itsestään. Moninaiset polut ovat tuoneet kirjavan joukon ihmisiä saman katon alle nauttimaan ylellisyyksistä ja seesteisestä elämästä. Hyvän tahdon tyyssija on houkutellut luokseen myös uuden asukkaan, joka etsii uutta alkua suurten epäonnistumisten jälkeen. Monenkirjavan joukon tervetulotoivotuksista huolimatta yhteisön elämään sopeutuminen ei ole helppoa, sillä jokin kalvaa tulokkaan mieltä. Onko kyseessä taakse jäänyt menneisyys kauhuineen vai jokin keitaan kauniin kuoren alla piilevä? Istu katsomoon virkistävän vesilasillisen kanssa ja nauti speksihengestä huikean esityksen parissa.

Tuottajat

Tuottajien tehtäviin kuuluu Spexin puitteiden järjestäminen, budjetin laatiminen ja seuraaminen sekä koko produktion johtaminen yhdessä vastaavien kanssa. Tuottajiin voi olla yhteydessä viimekädessä kaikkiin Spexiin liittyvissä kysymyksissä. 

Tuottajien yhteystiedot: Pyry Nissinen pinja.e.nissinen [at] utu.fi ja Karoliina Rytkönen karoliina.s.rytkonen [at] utu.fi

Ohjaaja

Ohjaajan päätehtävä on herättää käsikirjoitus henkiin toimivaksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi! Viimeinen sana kaikesta lavalla näkysvästä on aina ohjaajalla, joka tekee näyttelijöiden lisäksi tiivistä yhteistyötä käsikirjoituksen, lavastuksen, puvustuksen, bändin ja tanssijoiden kanssa. Ohjaaja vastaa myös castingistä ja pyörittää kevään näytelmätreenejä. 

Apulaisohjaaja 

Spexin ohjaajat tuovat kaikki produktion liikkuvat osat yhteen lavalla. Keväällä he pitävät näytelmätreenit ja ovat kiinteässä yhteistyössä jokaisen tiimin kanssa varmistaen, että kokonaisuus toimii ja lopputuloksena on mahtava spektaakkeli.

Improvastaava

Käsikirjoitusvastaava

Käsikirjoitusvastaavan tehtävä on kasata käsikirjoitustiimi kokouksiin ja huolehtia, että käsikirjoitus tulee määräpäivään mennessä valmiiksi. Perinteisesti käsikirjoitustiimi on tavannut noin kerran viikossa Proffan kellarissa ja syksyn rupeama on huipentunut käsisviikonloppuun, jolloin käsikirjotus kirjoitetaan puhtaaksi. 

Vastaavien yhteystiedot: Veeti Kainulainen vjkain [at] utu.fi ja Satu Aaltonen sasuaa [at] utu.fi

Interspeksuaalivastaava

Interspeksuaalivastaavan tehtävänä on olla yhteyshenkilönä LexSpexin ja muiden Turun ja Suomen speksien välillä, järjestää yhteistä toimintaa sekä vastata yhteistyöstä. Spekseillä on ollut yhteisiä tapahtumia sekä syksyllä että keväällä. 

Vastaavan yhteystiedot: Minna Vuolteenaho minna.m.vuolteenaho [at] utu.fi

Bändivastaava

Bändivastaavan tehtävänä on koota Spex-bändi kasaan vanhoista ja uusista soittajista ja laulajista! Hommiin kuuluu tiivis yhteistyö tanssin, käsikirjoituksen ja ohjaajan kanssa sekä bändin treenitilojen varaaminen ja treenien vetäminen. Bändi aloittaa varsinaiset treenit keväällä, mutta bändi kokoontuu satunnaisesti jo syksyllä. 

Vastaavien yhteystiedot: Jonas Lund jelund [at] utu.fi ja Niko Kakkuri njkakk [at] utu.fi

Tanssivastaava

Tanssivastaavan tehtäviin kuuluu tanssitiimin viikottaisten treenien vetäminen sekä tanssien luominen osaksi näytelmää yhteistyössä käsikirjoituksen, bändin ja ohjaajan kanssa. Tanssitreenejä on syksyllä kerran viikossa maanantaisin 21.30-22.30. Keväällä pidetään maanantain lisäksi toinen treenikerta viikossa, jonka ajankohta vahvistuu myöhemmin. 

Vastaavien yhteystiedot: Karoliina Rytkönen karoliina.s.rytkonen [at] utu.fi, Satu Väänänen stvaan [at] utu.fi ja Julia Närhi janarh [at] utu.fi

Lauluvastaava

 

Lauluvastaavan tehtävät painottuvat loppusyksystä aina näytösviikolle asti. Pestin tarkoituksena on auttaa laulavia näyttelijöitä sovittamaan äänialansa biiseihin ja huolehtia siitä, että laulajat pääsevät harjoittelemaan bändin kanssa riittävästi ennen h-hetkeä. Lauluvastaava järjestää myös syksyllä laulutreenejä/workshoppeja, johon kaikki laulamisesta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Vastaavan yhteystiedot: Veeti Kainulainen vjkain [at] utu.fi

Puvustusvastaava

Puvustus on hyvin tärkeä osa Spexin visuaalista yleisilmettä ja on avainasemassa näyttävän show’n luomisessa! Puvustusvastaava suunnittelee näyttelijöiden ja tanssijoiden ulkoasun yhteistyössä ohjaajan, tanssivastaavan ja puvustettavien itsensä kanssa sekä toteuttaa visiot yhdessä tiiminsä kanssa. Puvustuksen tehtäviin kuuluu suunnittelutyön jälkeen kiertää kirppareita sekä tuunailla ja ommella vaatteita näyttämölle. 

Maskeerausvastaava

Maskeerausvastaavan tehtävänä on suunnitella yhdessä ohjaajan ja puvustuksen kanssa näyttelijöille ja tanssijoille maskit, sekä hankkia maskeerauksessa tarvittavat tuotteet yhhteistyössä tuottajien kanssa.

Grafiikkavastaava 

Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu haalarimerkkien, julisteiden, käsiohjelmien sekä promokuvien suunnittelu yhteistyössä Spexin muiden vastaavien kanssa sekä toteutus design-tiimin kanssa. Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu myös yhteistyössä tuottajien kanssa hoitaa tuotteet painoon ja jakeluun.

Virkistysvastaava

Tehtäviin kuuluu tarvittaessa oman tiimin rekrytointi, sponsorien hankinta yhteistyössä tuottajan kanssa sekä meininkien päivämäärien sovittaminen kalentereihin ja ostoksilla käyminen ja itse ruokien kokkailu toteutuspäivänä.

Vastaavien yhetystiedot: Amanda Tamminen amanda.j.tamminen [at] utu.fi ja Oona Nuutinen oona.a.nuutinen [at] utu.fi

Lipunmyyntivastaava 

Lipunmyyntivastaavan tehtävänä on myydä Spexiä yksittäisille ihmisille ruohonjuuritasolla ja vastata samalla yhdessä tuottajien kanssa merkittävimmästä tulonlähteestämme. Tehtäviin kuuluu lipunmyyjien rekrytointi, lyyti-lipunmyynti ja kampuslipunmyyntien järjestäminen.

Markkinointivastaava 

Markkinointivastaava toimii tiiviissä yhteistyössä tuottajien sekä grafiikkavastaavan kanssa. Markkinointivastaava pääsee tekemään markkinointisuunnitelmaa ja hankkimaan sponsoreita. Markkinointivastaava saa käyttää paljon mielikuvitusta kehittäessään LexSpexin markkinointia mahdollisimman näkyväksi. Tehtävässä pääsee päivittämään instagramia ja facebookkia ja olemaan halutessaan yhteydessä yrityssuhdevastaaviin sekä lexin talousvastaavaan.

Lavastus- ja tekniikkavastaavat

Lavastusvastaavan tehtäviin kuuluu suunnitella Spexin lavastus ohjaajan toiveiden ja käsikirjoituksen mukaan, budjetin asettamissa rajoissa. Lavastusvastaava huolehtii siitä, että lavasteet tulevat tiimin toimesta rakennetuksi ennen läpimenoja ja että näytösviikolla kussakin näytöksessä on tarpeeksi asiansa osaavia lavastajia.

Lavastus- ja tekniikkavastaavat: Sanni-Maria Ylimäki sanni.m.ylimaki [at] utu.fi

 ja Milka Paloniemi milka.i.paloniemi [at] utu.fi

Instagram: lexspex
Facebook: LexSpex 

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tuottaijin! 

Pyry Nissinen & Karoliina Rytkönen

pinja.e.nissinen [at] utu.fi / karoliina.s.rytkonen [at] utu.fi

 

Pääyhteistyökumppaneina

MUUT TURUN SPEKSIT:

TLKS-Speksi: http://turkuspeksi.com/
TuKY-Speksi: https://www.facebook.com/tukyspeksi/
I/O-Speksi: http://iospeksi.fi/
Hybridispeksi: http://hybridispeksi.fi/
Turkulainen Humanistispeksi: http://turkulainenhumanistispeksi.fi/
Akademiska spexet: https://spex.abo.fi/

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook