Spex

”OMSTART, KERRO VITSI!” Olipa kerran heittäytymiskykyinen juristi.

Mutta mitä jos olisikin? Hyvä yleisö, saanen esitellä: hulvaton koko illan show, Lex Spex!

Spex yhdistää teatterin, tanssin, laulun ja musiikin suurenmoiseksi musikaalishow'ksi!

Spex on täysin opiskelijavoimin toteutettu interaktiivinen musikaali, joka sekoittaa näytelmän, musiikkiesityksiä, tanssia sekä improvisaatiota. Yleisö pääsee osallistumaan näytelmään huutamalla ”OMSTART” missä tahansa vaiheessa, jolloin lavalla juuri nähty kohtaus, repliikki, laulu tai tanssi esitetään uudella tavalla – improvisoituna! Omstartin voi esittää myös määreisenä, esimerkiksi ”OMSTART, HIDASTETTUNA”, eli yleisö pääsee ohjaamaan näytelmää haluamaansa suuntaan.  Tämä opiskelijahuumorilla höystetty spektaakkeli on takuulla näkemisen arvoinen!

Tuottajat

Tuottajien tehtäviin kuuluu Spexin puitteiden järjestäminen, budjetin laatiminen ja seuraaminen sekä koko produktion johtaminen yhdessä vastaavien kanssa. Tuottajiin voi olla yhteydessä viimekädessä kaikkiin Spexiin liittyvissä kysymyksissä. 

Tuottajien yhteystiedot: Ellen Grönholm ellen.l.gronholm [at] utu.fi ja Silja Piippo silja.b.piippo [at] utu.fi 

Ohjaaja

Ohjaajan päätehtävä on herättää käsikirjoitus henkiin toimivaksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi! Viimeinen sana kaikesta lavalla näkysvästä on aina ohjaajalla, joka tekee näyttelijöiden lisäksi tiivistä yhteistyötä käsikirjoituksen, lavastuksen, puvustuksen, bändin ja tanssijoiden kanssa. Ohjaaja vastaa myös castingistä ja pyörittää kevään näytelmätreenejä. 

Ohjaajan yhteystiedot: Nea Peltoniemi nea.h.peltoniemi [at] utu.fi 

Apulaisohjaaja 

Spexin ohjaajat tuovat kaikki produktion liikkuvat osat yhteen lavalla. Keväällä he pitävät näytelmätreenit ja ovat kiinteässä yhteistyössä jokaisen tiimin kanssa varmistaen, että kokonaisuus toimii ja lopputuloksena on mahtava spektaakkeli.

Apulaisohjaajan yhetystieto: Ronja Malin ronja.k.malin [at] utu.fi  

Käsikirjoitusvastaava

Käsikirjoitusvastaavan tehtävä on kasata käsikirjoitustiimi kokouksiin ja huolehtia, että käsikirjoitus tulee määräpäivään mennessä valmiiksi. Perinteisesti käsikirjoitustiimi on tavannut noin kerran viikossa Proffan kellarissa ja syksyn rupeama on huipentunut käsisviikonloppuun, jolloin käsikirjotus kirjoitetaan puhtaaksi. 

Vastaavien yhteystiedot: Minttu Kopperoinen mrkopp [at] utu.fi jja Katri Saarnio katri.e.saarnio [at] utu.fi 

Interspeksuaalivastaava

Interspeksuaalivastaavan tehtävänä on olla yhteyshenkilönä LexSpexin ja muiden Turun ja Suomen speksien välillä, järjestää yhteistä toimintaa sekä vastata yhteistyöstä. Spekseillä on ollut yhteisiä tapahtumia sekä syksyllä että keväällä. 

Vastaavan yhteystiedot: Tuuli Tolsa tuuli.a.tolsa [at] utu.fi 

Bändivastaava

Bändivastaavan tehtävänä on koota Spex-bändi kasaan vanhoista ja uusista soittajista ja laulajista! Hommiin kuuluu tiivis yhteistyö tanssin, käsikirjoituksen ja ohjaajan kanssa sekä bändin treenitilojen varaaminen ja treenien vetäminen. Bändi aloittaa varsinaiset treenit keväällä, mutta bändi kokoontuu satunnaisesti jo syksyllä. 

Vastaavan yhteystiedot: Jimi Paavola jimi.p.paavola [at] utu.fi 

Tanssivastaava

Tanssivastaavan tehtäviin kuuluu tanssitiimin viikottaisten treenien vetäminen sekä tanssien luominen osaksi näytelmää yhteistyössä käsikirjoituksen, bändin ja ohjaajan kanssa. Tanssitreenejä on syksyllä kerran viikossa maanantaisin 21.30-22.30. Keväällä pidetään maanantain lisäksi toinen treenikerta viikossa, jonka ajankohta vahvistuu myöhemmin. 

Vastaavien yhteystiedot: Emma Viikari emma.k.viikari [at] utu.fi ja Karoliina Rytkönen karoliina.s.rytkonen [at] utu.fi

Puvustusvastaava

Puvustus on hyvin tärkeä osa Spexin visuaalista yleisilmettä ja on avainasemassa näyttävän show’n luomisessa! Puvustusvastaava suunnittelee näyttelijöiden ja tanssijoiden ulkoasun yhteistyössä ohjaajan, tanssivastaavan ja puvustettavien itsensä kanssa sekä toteuttaa visiot yhdessä tiiminsä kanssa. Puvustuksen tehtäviin kuuluu suunnittelutyön jälkeen kiertää kirppareita sekä tuunailla ja ommella vaatteita näyttämölle. 

Vastaavan yhteystiedot: Milla Lyyra milla.m.lyyra [at] utu.fi 

Maskeerausvastaava

Maskeerausvastaavan tehtävänä on suunnitella yhdessä ohjaajan ja puvustuksen kanssa näyttelijöille ja tanssijoille maskit, sekä hankkia maskeerauksessa tarvittavat tuotteet yhhteistyössä tuottajien kanssa.

Vastaavan yhteystiedot: Julianne Koskelainen julianne.r.koskelainen [at] utu.fi

Grafiikkavastaava 

Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu haalarimerkkien, julisteiden, käsiohjelmien sekä promokuvien suunnittelu yhteistyössä Spexin muiden vastaavien kanssa sekä toteutus design-tiimin kanssa. Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu myös yhteistyössä tuottajien kanssa hoitaa tuotteet painoon ja jakeluun.

Vastaavan yhteystiedot: Pinja Nissinen pinja.e.nissinen [at] utu.fi 

Virkistysvastaava

Tehtäviin kuuluu tarvittaessa oman tiimin rekrytointi, sponsorien hankinta yhteistyössä tuottajan kanssa sekä meininkien päivämäärien sovittaminen kalentereihin ja ostoksilla käyminen ja itse ruokien kokkailu toteutuspäivänä.

Vastaavien yhetystiedot: Amanda Tamminen amanda.j.tamminen [at] utu.fi ja Oona Nuutinen oona.a.nuutinen [at] utu.fi

Instagram: lexspex
Facebook: LexSpex 

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tuottaijin! 

Ellen Grönholm & Silja Piippo

ellen.l.gronholm [at] utu.fisilja.b.piippo [at] utu.fi

 

Pääyhteistyökumppaneina

MUUT TURUN SPEKSIT:

TLKS-Speksi: http://turkuspeksi.com/
TuKY-Speksi: https://www.facebook.com/tukyspeksi/
I/O-Speksi: http://iospeksi.fi/
Hybridispeksi: http://hybridispeksi.fi/
Turkulainen Humanistispeksi: http://turkulainenhumanistispeksi.fi/
Akademiska spexet: https://spex.abo.fi/

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook