Oikeusaputoimikunta

Turun yliopiston oikeusaputoimikunnan tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille TYYn, ÅAS:n sekä TUOn jäsenille. Oikeudellisten palveluiden toteuttamisesta vastaa Lex ry.

Oikeusaputoimikunta koostuu 8-12 jäsenestä, jotka valitaan hakemuksen perusteella toimikuntaan vuodeksi kerrallaan. Haut toimikuntaan ovat aina keväisin ja syksyisin erikseen tiedotettavana ajankohtana. Oikeusaputoimikunnassa pääsee kehittämään omaa oikeudellista ajattelu- ja ongelmanratkaisutaitoa sekä kerryttämään käytännön kokemusta oikeudelliselta alalta. Toimikunnassa mukana olo opettaa soveltamaan oikiksessa opittua teoriaa käytäntöön sekä auttaa kartuttamaan muun muassa tiedonhakutaitoja sekä asiakaspalvelutaitoa.

Oikeusaputoimikunta neuvoo kaikissa oikeudellisissa asioissa pois lukien rikos- ja vero-oikeudelliset asiat. Niin ikään asiakirjojen laatiminen, edes välillisesti, jää toimikunnan antamien palveluiden ulkopuolelle. Toimikunta päivystää TYYn toimistolla lukukausien ajan joka keskiviikko klo 18-20. Tämän lisäksi oikeusaputoimikunnan tavoittaa päivystysaikojen puitteissa puhelinnumerosta 045 843 3428 sekä muina aikoina (myös kesä ja joulunaika) sähköpostitse osoitteesta tyy-oikeusapu [at] utu.fi.

Toimikunnan jäseneksi voi hakea kuka tahansa vuosikurssista riippumatta. Toimikuntalaisilta edellytetään kuitenkin riittävän laajaa oikeudellista asiantuntemusta, esimerkiksi oikeudenalojen perusteiden suorittamisen muodossa. Tämän lisäksi edellytetään motivaatiota ja kykyä sitoutua tehtävään koko vuoden ajaksi. Eduksi luetaan myös hyvä englannin ja ruotsin kielen tuntemus. Hausta ja valintakriteereistä tiedotetaan erikseen hakuajan lähestyessä. Toimikuntalaiset valitaan hakemuksen perusteella tehtävään. Oikeusaputoimikunnassa toimimisesta saa työtodistuksen sekä 3 (jäsenet) tai 5 (puheenjohtaja)
opintopistettä.

Oikeusaputoimikunnan tavoittaa:
1. Päivystysaikana (ke 18-20) TYYn toimistolta (Rehtorinpellonkatu 4 A, 1. kerros)
2. Päivystysaikana puhelinnumerosta 045 843 3428
3. Muina aikoina ympäri vuoden sähköpostitse osoitteesta tyy-oikeusapu [at] utu.fi.

Lisätietoa oikeusaputoimikuntaan liittyvissä asioissa antaa puheenjohtaja Heidi Ruohonen (hekaru [at] utu.fi)

Oikeusaputoimikunnan jäsenet:

Annamari Siivonen
Petteri Laitila
Laura Sukula
Emilia Asikainen
Janniina Hoppari
Jenna Hirvi
Roni Sirjonen
Roosa Toivonen

Oikeusaputoimikunta haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan Edita Publishing Oy:tä ja Alma Media Oyj:tä.