Avoimet tehtävät

Lex ry:ssä on monenlaisia tehtäviä, joihin opiskelijat voivat hakeutua. Tarjolla on mm. vuosijuhlien valmistelusta vastaamista vuosijuhlamarsalkan tai -viskaalin roolissa, Lexin tapahtumien ikuistamista valokuvausvastaavana tai juridisen aikakausjulkaisun Acta Legis Turkuensian toimittamista.

Hae Iso-Excu -vastaavaksi (dl 27.1. klo 18)

Lex hakee kahta Iso-Excu -vastaavaa vuodelle 2018!

Kiinnostaako unohtumattoman matkan järjestäminen? Iso-Excu -vastaavan tehtävään kuuluu Lexin suurimman opintomatkan järjestäminen. Excu suuntautuu ulkomaille ja kestää 3-5 päivää. Viime vuosina matkakohteina ovat olleet mm. eeppiset Barcelona, Berliini ja Gdansk. Tapahtuma järjestetään syksyllä, mutta noin 40 hengen matkan järjestelyt on aloitettava jo kevään aikana. Exculla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja vieraillaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi paikallisessa asianajotoimistossa.

Tehtävään voi hakea yksin tai yhdessä parin kanssa. Hakeminen ei edellytä sen kummempia meriittejä ja pestiin voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin katsomatta. Tärkeintä on innostus ja halu järjestää tapahtuma. Aikaisempi osallistuminen tapahtumaan katsotaan kuitenkin eduksi.

Lisätietoja matkasta ja sen järjestämisestä kannattaa kysyä vuoden 2018 Iso-Excu -vastaavilta Miikka Kaartosalmelta (miikka.p.kaartosalmi [at] utu.fi) ja Arttu Hakalalta (arttu.v.hakala [at] utu.fi).

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään lähettämään osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 27.1. klo 18.00 mennessä.

Hae LexPressin toimitusavustajaksi (dl 27.1. klo 18)

Kiinnostaako yhteydenpito yrityksiin, editointi, juttutyyppien ja -aiheiden ideointi, graafinen suunnittelu, oikoluku, haalarimerkin suunnittelu, kuvanmuokkaus, kirjoittaminen tai ylipäätään LexPressin kulissien taakse näkeminen? Haemme nyt toimitusavustajaa upeaan jäsenlehteemme!

Toimitusavustaja pääsee auttamaan päätoimittajaa erilaisissa lehdentekoon liittyvissä tilanteissa ja tarjolla on vaihtelevia tehtäviä toimitusavustajan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan, pääpaino on kuitenkin editoinnissa. Editointi on helpompaa ja hauskempaa kuin miltä kuulostaa, ja editointi- ja kuvanmuokkausohjelmien tuntemisesta saattaa olla yllättävää hyötyä tulevaisuudessa. Toimitusavustajan tehtäviin kuuluu myös yhteydenpito erilaisiin yrityksiin.

LexPress ilmestyy viisi kertaa vuodessa, ja yhden lehden tekeminen kestää noin kaksi kuukautta, josta editointi vie muutaman viikon. Toimitusavustaja voi auttaa päätoimittajaa oman aikataulunsa mukaan, mutta jokaisen lehden taitossa avustamiseen tulee varautua. Toimitusavustajan pesti on kuitenkin hyvin joustava, eikä edellytä lainkaan kokemusta lehdenteosta.

Kiinnostuitko? Loistavaa! Haku alkaa heti ja päättyy 27.1. klo 18.00. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen lexpress [at] lex.fi. Lisätietoja antaa vuoden 2019 päätoimittaja Mia Vainio osoitteessa mia.m.vainio [at] utu.fi. LexPressin toimituskuntaan mahtuu myös innokkaita jäseniä, joten ilmoita kiinnostuksesi Mialle!

Hae Lex ry:n stipendiä (dl 31.1.)

Vuonna 2019 Lex ry jakaa kuusi kappaletta 300 euron suuruisia stipendejä jäsenilleen. Stipendien suuruus on vahvistettu yhdistyksen vuoden 2018 kolmannessa sääntömääräisessä kokouksessa.

Hakuaika alkaa välittömästi. Hakemuksen voit täyttää joko sähköisesti tai Lexin toimistolla.

Toimi sähköisen hakemuksen kanssa näin:
1) Täytä kysely seuraavasta linkistä: https://goo.gl/forms/ZO1KDs5GNhbsOuYt1
2) Lähetä opintorekisteriote pdf-muodossa osoitteeseen puheenjohtaja [at] lex.fi

Toimi paperisen hakemuksen kanssa näin:
1) Täytä hakemus toimistolla
2) Tulosta paperinen opintorekisteriote
3) Luovuta molemmat päivystäjälle
Toimisto on avoinna alkaen tiistaista torstaihin klo 12-16.

Hakemukseen tulee siis liittää opintorekisteriote.

Hakemukset on lähetettävä tai palautettava toimistolle viimeistään torstaina 31.1.

Stipendin saajat valitsee Senilex ry:n hallituksen esityksestä Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan johtokunta. Johtokunnan opiskelijajäsenet eivät saa osallistua päätöksentekoon. Senilexin hallitus voi käyttää neuvottelevia opiskelijajäseniään arvioitaessa opiskelijoiden hyväksi tehtyä työtä. Myönnetyt stipendit jaetaan vuosijuhlien yhteydessä 29.3.

Tärkeää:

1. Stipendien myöntämisen edellytyksenä on Lex ry:n varsinainen jäsenyys. Sama henkilö voi saada Lex ry:n stipendin vain kerran.

2. Stipendien myöntämisen perusteena on yhtäläisesti hakijan toiminta Turun yliopiston oikeustieteen opiskelijoiden hyväksi ja hänen ansioitumisensa opinnoissaan.

3. Opiskelijoiden hyväksi tehdyn työn osalta otetaan erityisesti huomioon toiminta Lex ry:ssä. Lisäksi huomioidaan hakijan toiminta opiskelijaedustajana Turun yliopiston sekä oikeustieteellisen tiedekunnan hallintoelimissä, Turun yliopiston ylioppilaskunnassa ja Suomen Lakimiesliitossa. Huomioiduksi voi tulla myös toiminta muissa Lex ry:n jäsenien etuja ajavissa yhdistyksissä, kuten esim. ELSA Turku ry:ssä ja Senilex ry:ssä. Päällekkäiset tehtävät, kuten esim. Lex ry:n hallituksen opintovastaavana ja opintoasiaintoimikunnan puheenjohtajana toimiminen, huomioidaan vain kertaalleen. Opiskelijatoiminnassa huomioidaan tehtävien vastuullisuus ja toiminnassa mukana olemisen kesto.

4. Opinnoissa otetaan huomioon yhtäläisesti oikeustieteen opintojen opintosuoritusten määrä suhteessa aktiivisiin oikeustieteen opiskeluvuosiin sekä oikeudenalojen perusteiden arvosanojen keskiarvo.