Avoimet tehtävät

Lex ry:ssä on monenlaisia tehtäviä, joihin opiskelijat voivat hakeutua. Tarjolla on mm. vuosijuhlien valmistelusta vastaamista vuosijuhlamarsalkan tai -viskaalin roolissa, Lexin tapahtumien ikuistamista valokuvausvastaavana tai juridisen aikakausjulkaisun Acta Legis Turkuensian toimittamista.

Hae Iso-Excu -vastaavaksi! (DL su 26.1. klo 18) 

 

Lex hakee kahta Iso-Excu -vastaavaa vuodelle 2020!

Kiinnostaako unohtumattoman matkan järjestäminen? Iso-Excu -vastaavan tehtävään kuuluu Lexin suurimman opintomatkan järjestäminen. Excu suuntautuu ulkomaille ja kestää 3-5 päivää. Viime vuosina matkakohteina ovat olleet mm. eeppiset Gdansk, Budapest ja Lontoo. Tapahtuma järjestetään syksyllä, mutta noin 40 hengen matkan järjestelyt on aloitettava jo kevään aikana. Exculla tutustutaan paikalliseen kulttuuriin ja vieraillaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi paikallisessa asianajotoimistossa.

Tehtävään voi hakea yksin tai yhdessä parin kanssa. Hakeminen ei edellytä sen kummempia meriittejä ja pestiin voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin katsomatta. Tärkeintä on innostus ja halu järjestää tapahtuma. Aikaisempi osallistuminen tapahtumaan katsotaan kuitenkin eduksi.

Lisätietoja matkasta ja sen järjestämisestä kannattaa kysyä vuoden 2019 Iso-Excu -vastaavilta Lotta Nymanilta (lotta.e.nyman [at] utu.fi) ja Noora Sirolalta (noora.k.sirola [at] utu.fi).

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään lähettämään osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 26.1. klo 18.00 mennessä.

LexKurssit hakee materiaalivalmistelijoita kevään valmennuskursseille (DL su 26.1. klo 18) 

 

LexKurssit hakee nyt valmennuskurssiorganisaationsa tueksi neljää – kuutta (4–6) materiaalipakettien ja muun kurssimateriaalin valmistelijaa kevään valmennuskursseilleen!

Oletko vastuuntuntoinen ahertaja, joka on valmis laittamaan itsensä likoon yhteisen hyvän eteen? Kykenetkö tiivistämään oikeudellista tekstiä ymmärrettävään muotoon? Saatat olla etsimämme henkilö! Etsimme tehtävään lähtökohtaisesti vähintään 3. vuosikurssin opiskelijoita, mutta erityisestä syystä tästä voidaan poiketa.

Materiaalivalmistelijoiden vastuulla oleva materiaalipaketti sisältää tiivistelmät valintakoekirjoista sekä harjoitustehtäviä oikeine mallivastauksineen. Oikeustieteet.fi sivustolla ensi kevään valintakoekirjallisuuden laajuudeksi on ilmoitettu 200 – 300 sivua ja alue jaetaan materiaalivalmistelijoiden kesken. Materiaalipaketit laaditaan nopealla aikataululla laadusta tinkimättä viikon 18 aikana valintakoekirjojen ilmestyttyä maanantaina 27.4. Materiaalipakettien painoon lähdön jälkeen materiaalivalmistelijoiden tehtävänä on vielä plustehtävien sekä niiden mallivastausten tekeminen, kahden harjoituspääsykokeen ja niiden mallivastausten valmistelu sekä monivalintapeli Ky§§ärin kysymyspankin täydentäminen. Lisäksi materiaalivalmistelijat vastaavat foorumilla kurssilaisten pääsykoekirjojen sisältöä koskeviin kysymyksiin.

Tehtävä edellyttää sitoutumista 26.5.2020 asti, eikä kykyä hyvään ajanhallintaan voi liikaa korostaa. Materiaalit menevät asiakkaidemme käyttöön, joten haluamme niiden olevan laadukkaat ja valmistuvan ajallaan. Työstä kullekin valmistelijalle maksetaan kiinteä korvaus 550 euroa.

Lexin valmennuskurssit – LexKurssit – ovat markkinajohtaja Turun seudulla oikeustieteelliseen tiedekuntaan valmennuskursseja järjestävien tahojen keskuudessa. Järjestämme kurssit tänä keväänä jo 50. kerran. Valmennamme tänä vuonna kolmatta kertaa kaikkiin suomenkielisiin oikeustieteellisiin tiedekuntiin.

Lisätietoja tehtävästä saat ottamalla yhteyttä valmennuskurssivastaaviin joko puhelimitse tai sähköpostitse. Vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info [at] lexkurssit.fiPyydämme toimittamaan hakemukset viimeistään sunnuntaina 26.1.2020 klo 18 mennessä. Hakuajan päätyttyä pyrimme haastattelemaan hakijat seuraavan viikon aikana, jonka jälkeen teemme päätöksen valinnasta. Haastatteluista lähetetään erillinen kutsu hakijoille.

Parhain terveisin,
Iida Kangas ja Aino Mutikainen
Valmennuskurssivastaavat
LexKurssit

puh. 010 666 5010 (ma, ke ja pe 14:00-18:00 sekä la 11:00-15:00)
info [at] lexkurssit.fi

http://www.lexkurssit.fi

LexKurssit hakee valmennuskursseilleen luku- ja vastaustekniikkaopettajaa keväälle 2020 (DL 26.1. klo 18) 

 

Oletko opetushaluinen ja -kykyinen? Oletko motivoiva, oma-aloitteinen ja esiintymistaitoinen? Voit olla juuri oikea henkilö luku- ja vastaustekniikkaopettajaksi valmennuskursseillemme! Luku- ja vastaustekniikkaopettaja on entistäkin tärkeämpi osa kurssien toteutusta, sillä oikeustieteellisen pääsykoe on viime vuosina testannut laajasti pääsykoekirjojen osaamisen lisäksi aineistotehtäviin vastaamista. Lukuajan ollessa vain kuukauden mittainen, aloitamme luku- ja vastaustekniikan hiomisen jo ennen valintakoekirjojen ilmestymistä. Etsimme tehtävään lähtökohtaisesti vähintään 4. vuoden opiskelijaa, mutta tästä vaatimuksesta voidaan poiketa, mikäli alemman vuosikurssin hakija osoittautuu erityisen päteväksi. Opetuspäiviä tehtävään sisältyy noin 3-4 huhtikuussa.

 

Valintakoekirjat ilmestyvät 27.4., mutta luku- ja vastaustekniikkaopettajan tehtävät ajoittuvat pääosin aikaan ennen valintakoekirjojen ilmestymistä. Kokonaisia luentopäiviä Turussa tulee kertymään alustavan suunnitelman mukaan yhteensä kolme ja tunteja yhteensä noin 9 (viikolla 17). Lvt-opettaja laatii tiiviit, yhteensä muutaman tunnin mittaiset vastaustekniikkaluennot myös videolle verkkokurssia varten. Luentovideot verkkokurssille kuvataan jo aiemmin keväällä maalis-huhtikuussa.

 

Luku- ja vastaustekniikkaopettajan tehtävänä on luentojen lisäksi laatia luku- ja vastaustekniikkamateriaalit (sisältäen luennoille PowerPoint-esityksen, luennoilla mahdollisesti käytettävät materiaalit, muutamat aineistotehtät tehtävävihkoihin sekä luku- ja vastaustekniikkavihon mahdollisen päivittämisen) ja aineistotehtäväpainotteinen harjoituspääsykoe, jossa kurssilaiset pääsevät harjoittelemaan vastaustekniikkaa. Luentojen runkona toimivan materiaalin kopioimme kaikille kurssilaisille opiskelun tueksi.

 

Lexin valmennuskurssit – LexKurssit – ovat markkinajohtaja Turun seudulla oikeustieteelliseen tiedekuntaan valmennuskursseja järjestävien tahojen keskuudessa. Järjestämme kurssit tänä keväänä jo 50. kerran. Valmennamme tänä vuonna kolmatta kertaa kaikkiin suomenkielisiin oikeustieteellisiin tiedekuntiin.

 

Tehtävästä maksetaan kiinteä palkkio 650€. Lisätietoja tehtävästä saat ottamalla yhteyttä valmennuskurssivastaaviin joko puhelimitse tai sähköpostitse. Vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n voit lähettää meille sähköpostitse osoitteeseen info [at] lexkurssit.fi. Pyydämme toimittamaan hakemukset viimeistään 26.1.2020. Haastatteluista lähetetään erillinen kutsu hakijoille.

 

Ystävällisin terveisin,
Iida Kangas ja Aino Mutikainen
Valmennuskurssivastaavat
LexKurssit

 

puh. 010 666 5010 (ma, ke ja pe 14:00-18:00 sekä la 11:00-15:00)
info [at] lexkurssit.fi

http://www.lexkurssit.fi

 

Hae sitsijaoston varapuheenjohtajaksi! (DL 19.1. klo 18) 

Hei!

Nyt juuri sinulla, sitsien ja suunnittelun ystävällä, on hieno mahdollisuus toimia Lexin sitsijaoston varapuheenjohtajana!

Sitsijaoston varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu sitsien suunnittelu ja järjestäminen sitsijaoston puheenjohtajan eli sitsivastaavan apuna. Sitsien järjestäminen tarkoittaa muun muassa teeman, ajankohdan, istumapaikkojen ja menun suunnittelua, Kirkkotien koristelua, ruokakaupassa käymistä ja ruoan tekemistä sekä tietenkin sitsikeittiössä toimimista ja Kirkkotien siivoamista. Varapuheenjohtajana pääset osallistumaan ainejärjestötoimintaan sitsivastaavan oikeana kätenä, siispä kriittisenä osana Lexin mahtavien sitsien olemassaoloa ja toteutumista.

Lex järjestää noin kymmenet sitsit vuodessa, joten huomaathan, että tehtävä edellyttää sitoutumista sitsijaoston toimintaan vuodeksi.

Tehtävään ei vaadita aikaisempaa kokemusta sitsien järjestämisestä, sillä tehtävään perehdytetään perusteellisesti. Lähetäthän siis vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen hallitus [at] lex.fi pikimmiten, mutta viimeistään sunnuntaihin 19.1. klo 18 mennessä. Hakijat haastatellaan maanantaina 20.1. myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Lisätietoa tehtävästä saat sitsivastaava Heidi Halttuselta osoitteesta hkhalt [at] utu.fi ja tapahtumavastaava Lari Sorvarilta osoitteesta tapahtuma [at] lex.fi.

Hae Actan päätoimittajaksi tai LexPressin toimitusavustajaksi! 

 

Lexissä on auennut mielenkiintoisia hakuja, joten jos toimitus, tekstien editointi, graafinen suunnittelu tai yrityksiin yhteydenpito kiinnostaa, hae Acta Legis Turkuensian päätoimittajaksi tai LexPressin toimitusavustajaksi!
 

Lexin omaan juridiseen julkaisuun Acta Legis Turkuensiaan haetaan päätoimittajaa! 


Acta Legis Turkuensia on tiedekuntamme opiskelijoiden toimittama juridinen aikakauskirja. Aikakauskirjan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus julkaista laadukkaita seminaaritöitään sekä kehittää taitojaan akateemisen kirjoittamisen, arvioinnin ja julkaisutyön saralla. Acta Legis Turkuensia on ilmestynyt vuodesta 2009 ja aikakauskirja julkaistaan 1-2 kertaa vuodessa. Acta Legis Turkuensian toimituskunnalle on järjestetty valinnainen opintojakso, jolloin toimituskuntatyöskentelystä saa hyötyä myös opintopisteiden muodossa siten, että päätoimittaja saa 5 op. ja toimituskuntalaiset 3 op. (OTMV1082 – lue lisää https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/OTMV1082/987)  


Haemme nyt päätoimittajaa kirjoittamaan vuoden 2019 aikakauskirjaa. Kirja tullaan julkaisemaan jatkossa sähköisesti.


Päätoimittajan tehtäviin kuuluu toimituskunnan työskentelyn organisointi, yhteydenpito kirjoittajiin sekä refereinä toimiviin oikeustieteen asiantuntijoihin, kaikkien artikkeliehdotusten analysointi sekä kielellinen että sisällöllinen kehittäminen, aikakauskirjaan liittyvä tiedottaminen ja yhteydenpito tiedekuntaan, aikakauskirjan taittaminen sekä markkinointi, yleinen julkaisutyö sekä aikakauskirjan yleinen kehittäminen.


Päätoimittajahakijoilta toivotaan hyvää organisointikykyä, erinomaista suomen kielen taitoa ja kokemusta kirjoitustyöstä sekä vähintään jonkin verran oikeustieteellisiä opintoja. Aikaisempi kokemus lehden toimittamisesta ja taittamisesta sekä yleisestä julkaisutyöstä katsotaan myös eduksi.


Päätoimittaja saa kattavan perehdytyksen tehtäväänsä edelliseltä päätöimittajalta. Lisätietoja voi kysyä nykyiseltä päätoimittajalta Laura Sirpomalta (laasi [at] utu.fi) tai osoitteesta hallitus [at] lex.fi. Lue lisää osoitteesta https://lex.fi/toiminta/acta-legis-turkuensia.


Voit hakea päätoimittajaksi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sekä opintorekisteriotteen osoitteeseen hallitus [at] lex.fi.

 

---------------------------

 

Hae LexPressin toimitusavustajaksi! 
 

Kiinnostaako yhteydenpito yrityksiin, editointi, juttutyyppien ja -aiheiden ideointi, graafinen suunnittelu, oikoluku, haalarimerkin suunnittelu, kuvanmuokkaus, kirjoittaminen tai ylipäätään LexPressin kulissien taakse näkeminen? Haemme nyt toimitusavustajaa upeaan jäsenlehteemme!


Toimitusavustaja pääsee auttamaan päätoimittajaa erilaisissa lehdentekoon liittyvissä tilanteissa ja tarjolla on vaihtelevia tehtäviä toimitusavustajan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan, pääpaino on kuitenkin editoinnissa. Editointi on helpompaa ja hauskempaa kuin miltä kuulostaa, ja editointi- ja kuvanmuokkausohjelmien tuntemisesta saattaa olla yllättävää hyötyä tulevaisuudessa. Toimitusavustajan tehtäviin kuuluu myös yhteydenpito erilaisiin yrityksiin.


LexPress ilmestyy viisi kertaa vuodessa, ja yhden lehden tekeminen kestää noin kaksi kuukautta, josta editointi vie muutaman viikon. Toimitusavustaja voi auttaa päätoimittajaa oman aikataulunsa mukaan, mutta jokaisen lehden taitossa avustamiseen tulee varautua. Toimitusavustajan pesti on kuitenkin hyvin joustava, eikä edellytä lainkaan kokemusta lehdenteosta.


Kiinnostuitko? Loistavaa! Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen lexpress@lex.fi ja hallitus@lex.fi. Lisätietoja antaa vuoden 2019 päätoimittaja Mia Vainio osoitteessa mia.m.vainio [at] utu.fi sekä vuoden 2020 päätoimittaja ja tämän vuoden toimitusavustaja Ava Lainema osoitteessa aaalai [at] utu.fiLexPressin toimituskuntaan mahtuu myös innokkaita jäseniä, joten ilmoita kiinnostuksesi Avalle!

 

 

 

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook