Avoimet tehtävät

Lex ry:ssä on monenlaisia tehtäviä, joihin opiskelijat voivat hakeutua. Tarjolla on mm. vuosijuhlien valmistelusta vastaamista vuosijuhlamarsalkan tai -viskaalin roolissa, Lexin tapahtumien ikuistamista valokuvausvastaavana tai juridisen aikakausjulkaisun Acta Legis Turkuensian toimittamista.

Sillisvastaava-haku

Akateeminen Silliaamiainen, tutummin sillis, järjestetään 2.4.2021, heti Lexin 61. vuosijuhlien jälkeisenä lauantaiaamuna. Sillikseltä saa perinteisesti paljon hyvää ruokaa, juomaa, ohjelmaa, sielunhoitoa ja kaikkea, mitä ihminen voi vuosijuhlien jälkeisenä aamuna tarvita. Kyseessä onkin yksi Lexin ehdottomasti huikemmista tapahtumista. 

Sillisvastaavien tehtävänä on järjestää lexiläisille unohtumaton silliskokemus. Tehtävään haetaan kahta henkilöä. Hakea voit joko yksin tai yhdessä parin kanssa. Lisäksi, sillisvastaavaksi voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin tai opintopisteisiin katsomatta, ratkaisevaa on oikea asenne ja into tehtävän hoitamiseen. Sillisvastaavat varaavat sillispaikan, järjestävät kuljetukset paikalle, hankkivat ruoat ja juomat sekä järjestävät sillikselle ohjelmaa. Sillisvastaavia auttamassa on luonnollisesti sillistoimikunta.

Sillisvastaavana saat koko jäsenistön jakamattoman kiitoksen ja rutkasti kunniaa, huippukokemusta tapahtuman järjestämisestä ja tiimityöskentelystä sekä tutustut uusiin mahtaviin ihmisiin.

Lisätietoa tehtävästä antavat tämän vuoden sillisvastaavat Enna Hietikko enna.j.hietikko [at] utu.fi ja Essi Pitkäkangas essi.e.pitkakangas [at] utu.fi

Toimitathan vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla osoitteeseen hallitus [at] lex.fi viimeistään sunnuntaina 30.1.  klo 18.00. mennessä. Sillisvastaavat haastatellaan hallituksen kokouksessa maanantaina 31.1. illan aikana ja toivomme, että hakijat pääsisivät mahdollisuuksien mukaan saapumaan paikalle tai etänä.

VAIHTARIVASTAAVA-HAKU

Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä? Pidätkö tapahtumanjärjestämisestä? Sujuuko englanti? Jos vastaus on kyllä, on vaihtarivastaavan pesti mahdollisesti juuri sinulle sopiva!

Vaihtarivastaava vastaa Lexin yhteistyöstä oikeustieteen vaihto-oppilaiden kanssa. Toimenkuvaan kuuluu Lexin tapahtumista vaihtareille tiedottaminen ja tapahtumakuvausten kääntäminen englanniksi sekä yleisesti vaihtareiden yhteyshenkilönä toimiminen. Vaihtarivastaava halunsa mukaan osallistuu myös vaihtarien tervetulomessuille, mutta omalla aktiivisuudella voi vaikuttaa paljon tehtävän sisältöön. Vaihtarivastaava järjestää vaihtari-illat kaksi kertaa vuodessa, sekä omien ideoiden mukaan muitakin tapahtumia, kuten peli-iltoja tai muuta vaihtareille mielekästä ohjelmaa. Mikäli kansainvälisyys kiinnostaa, nyt on mainio mahdollisuus lähteä mukaan kehittämään Lexin vaihtariyhteistyötä tähän matalan kynnyksen tehtävään ja tavata ihmisiä ympäri maailmaa!

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 30.1. klo 18 mennessä. Hakijat haastatellaan hallituksen kokouksessa ma 30.1. mahdollisuuksien mukaan paikan päällä tai etänä. Lisätietoja pestistä voi kysyä vuoden 2021 vaihtarivastaavalta Nelli Leppäseltä nelli.e.leppanen@utu.fi tai ulkosuhdevastaava Mia Vainiolta intsek [at] lex.fi

 

LEXPRESSIN TOIMITUSAVUSTAJA-HAKU

Kiinnostaako yhteydenpito yrityksiin, juttutyyppien- ja aiheiden ideointi, graafinen suunnittelu ja taittaminen, oikoluku, haalarimerkkien suunnittelu, kuvanmuokkaus tai ylipäätään LexPressin kulissien taakse näkeminen? Haemme nyt toimitusavustajaa upeaan jäsenlehteemme!

Toimitusavustaja pääsee auttamaan päätoimittajaa erilaisissa lehdentekoon liittyvissä tilanteissa, ja tarjolla on vaihtelevia tehtäviä toimitusavustajan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan. Tärkeimpiä tehtäviä ovat yhteydenpito erilaisiin yrityksiin sekä avustaminen lehden taittovaiheessa. Taittaminen on helpompaa ja hauskempaa kuin miltä kuulostaa, ja taitto- ja kuvanmuokkausohjelmien tuntemisesta saattaa olla yllättävää hyötyä myös tulevaisuudessa. 

LexPress ilmestyy viisi kertaa vuodessa, ja yhden lehden tekeminen kestää kokonaisuudessaan noin kaksi kuukautta, josta taittovaihe vie pari viikkoa. Toimitusavustaja voi auttaa päätoimittajaa oman aikataulunsa mukaan, mutta jokaisen lehden teossa avustamiseen tulee varautua. Pesti on joka tapauksessa hyvin joustava, eikä edellytä lainkaan kokemusta lehdenteosta.

Kiinnostuitko? Loistavaa! Haku alkaa heti ja päättyy sunnuntaina 30.1. klo 18.00. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen lexpress [at] lex.fi ja hallitus [at] lex.fi

Lisätietoja antaa vuoden 2022 päätoimittaja Helmi Huoviala osoitteessa lexpress [at] lex.fi LexPressin toimituskuntaan mahtuu myös innokkaita uusia kirjoittajia ja juttujen suunnittelijoita, joten ilmoita kiinnostuksesi Helmille!

 

Mölkkytiimi

Lex hakee nyt 2-4 hengen mölkkyjärjestäjien tehotiimiä!

Haluatko olla osana päättämässä ja järjestämässä yhtä Lexin vuoden huikeimmista ja odotetuimmista tapahtumista vapun sydämessä? Hienoa, nyt sinulla on siihen mahdollisuus! 

 

AMMM eli Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruuskilpailu järjestetään vuoden 2022 vappuna, ja se on Lexin suurin poikkitieteellinen tapahtuma. Lex hakee nyt 2-4 tapahtumatuottajaa järjestämään AMMM-2022 -tapahtumaa, jonka on tarkoitus nousta tänä vuonna aivan uudelle tasolle niin koon kuin toiminnankin puolesta. 

 

Mölkkytiimin jäsenet toimivat yhdessä mölkkyvastaavina. Mölkkytiimin jäsenet jakavat vastuualueet keskenään, ja tiimin keskuudesta voidaan halutessaan valita esimerkiksi yksi päävastuullinen. Vastuualueet voidaan jakaa esimerkiksi seuraavasti (neljän hengen tiimissä):

- Approvastaava (pienten approjen tai muun vastaavan kehittäminen mölkyn oheen; ideoinnissa kaikki mukana)

- Markkinointivastaava (poikkitieteellinen mainonta, mainosvideoiden ideointi jne.)

- Toimintavastaava (oheisaktiviteet, musiikki jne.)

- Infravastaava (sähkö, luvat jne.)

 

Tehtävänjaosta huolimatta tärkeää on ideoida ja työskennellä tiiminä. Tehtävänjako ei ole vielä lopullinen vaan sitä voi ideoida vielä tiiminä ja yhdessä hallituksen, tapahtumavastaavan ja vanhojen mölkkyvastaavien kanssa.

 

Tehtävään kuuluu Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruuskilpailujen käytännön järjestelyistä huolehtiminen sekä mölkkytoimikunnan kasaaminen ja ohjaaminen. AMMM osallistuu satoja opiskelijoita ottamaan mittaa toisistaan mölkyn merkeissä ja se järjestetään vapun yhteydessä. Tehtävä tarjoaa hauskan kokemuksen lisäksi oppia organisoimisesta, yhteistyöstä ja johtamisesta. Vaikka siis mölkyn voitosta kilpaillaankin tosissaan, on etusijalla kuitenkin fiiliksestä nauttiminen ja hauskanpito. Tapahtumaa on tarkoitus viedä eteenpäin ja ympärille on kehittymässä vielä lisää muita aktiviteettia mölkyn lisäksi, esimerkiksi miniapprojen muodossa. Mölkkyvastaavat saavat tietenkin osansa kunniasta ja pääsevät seuraaviin mölkkyihin ilmaiseksi sekä kiitostapahtumiin!

 

Tehtävään voi hakea yksin, yhdessä parin kanssa tai kolmi- ja nelihenkisenä tiiminä. Tehtävään hakeminen ei edellytä sen kummempia meriittejä, vaan pestiin voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin katsomatta. Tehtävään edellytetään joskin vahvaa intoa ja motivaatiota kehittää tapahtumaa eteenpäin ja ideoida uutta. Jos tiimiin valitaan esimerkiksi kaksi henkilöä, voidaan tiimiä täydentää vielä keväällä.

 

2 vuoden tauon jälkeen Lexin Vappu lähestyy taas ja nyt on ainutlaatuinen mahdollisuutesi lähteä kehittämään AMMM:ää aiempaakin isommaksi menestystarinaksi - oletko valmis? 

 

Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 30.1. klo 18:00 mennessä. Lisätietoja tehtävästä ja mölkystä voit myös kysellä hallitukselta sähköpostitse. Mahdollisiin haastatteluihin liittyen ollaan yhteydessä myöhemmin. 

 

Nyt on elämäsi mahdollisuus päästä mukaan hauskaan ja opettavaiseen tehtävään, joten jos mietit asiaa, niin hae!

 

Vuosijuhlakomitea

 

Lukuvuoden suurin ja upein tapahtuma Lex ry:n 61. vuosijuhlat järjestetään koronatilanteen salliessa 1.4.2022. Fukseille ei lähtökohtaisesti ole pelkästään omaa lippukiintiötä, joten paras tapa varmistaa oma läsnäolo tässä vuoden ylivoimaisesti upeimmassa tapahtumassa on osallistua vuosijuhlakomiteaan. Vuosijuhlakomitea pääsee myös osallistumaan vuosijuhlia seuraavalle akateemiselle silliaamiaiselle, eli sillikselle. Vuosijuhlatunnelmaan voit virittäytyä esimerkiksi katsomalla kuvia aikaisempien vuosien juhlista Lexin kuvagalleriasta. Vuosijuhlakomiteassa sinulla on mahdollisuus paitsi tutustua uusiin ihmisiin myös kokeilla erittäin matalalla kynnyksellä ainejärjestötoimintaa. 

 

Toimikunta (12 henkilöä) osallistuu mm. Vuosijuhlien alkuvalmisteluihin, lippuairueeseen sekä jatkojen jatkojen sujumiseen. Toimikunta pääsee kokemaan vuosijuhlat ja silliksen muiden vieraiden tavoin.

 

Narikka (4 henkilöä) huolehtii vuosijuhlien narikasta, eikä näin ollen maksa vuosijuhlista. Narikkaan tilataan ruokaa ja narikkalaiset pääsevät osallistumaan jatkoille ja seuraavana päivänä sillikselle. 

 

Hae komiteaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen vuosijuhlat [at] lex.fi sunnuntaihin 13.2. mennessä. Ilmaise hakemuksessasi oletko kiinnostunut toimikunnasta vai narikasta.

 

Lisätietoja pestistä voi kysyä vuosijuhlaviskaaleilta Laura Välimäeltä (laura.m.valimaki [at] utu.fi) ja Frans Välimäeltä (fevihm [at] utu.fi) taikka vuosijuhlamarsalkoilta Miki Lappi(miki.m.lappi [at] utu.fi) ja Fiia Fonsén (fffons [at] utu.fi).

 

Silliskomitea

 

Koronatilanteen salliessa akateeminen silliaamiainen järjestetään 2.4.2022. Haemme tällä hetkellä tiimiä järjestämään vuoden parhaita bileitä! Silliskomitea pääsee automaattisesti kokemaan unohtumattoman 61. juhlavuoden silliksen. Silliskomitea on erityisesti tarkoitettu ensimmäisen vuoden opiskelijoille, koska he eivät välttämättä saa lippua vuosijuhlille ja sillikselle. Myös vanhemmat vuosikurssit ovat tervetulleita tietenkin komiteaan koska myös vanhempien silliskokemuksista on paljon hyötyä!

 

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla osoitteeseen hallitus [at] lex.fi. Lisätietoa kysyttävissä samasta osoitteista. Silliskomiteassa pääsee työskentelemään yhdessä porukan kanssa. Mahdollisuus erilaisista puuhista sillikseen liittyen on laaja ja liittyä voi matalalla kynnyksellä. Haemme väkeä mm. sponssitiimiin, koristelutiimiin sekä bussivastaavien pesteihin.

 

 

 

 

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook