Senilexin urailta ja yhteispikkujoulut

Aika: 
22.11.2019 klo 17:00
Paikka: 
Calonia, Cal1 + Bassi
Pukukoodi: 
Siisti

Senilexin urateemainen seminaari järjestetään jo kuudennen kerran perjantaina 22.11.2019

Lex ry ja Senilex ry järjestävät yhteistyössä tiedekunnan kanssa seminaarin sekä pikkujouluhenkistä iltaohjelmaa. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat kuin alumnitkin.

Seminaarin jälkeen seuraa vapaamuotoisempi pikkujouluhenkinen illanvietto ravintola Bassissa. Jatko-ohjelmaan kuuluu Bassin smörrebröd-menu sekä hauskaa alumni- ja opiskelijaseuraa. 

Ilmoittautua voi joko pelkkään seminaariin tai sekä seminaariin että jatkoille, mikä tulee valita ilmoittautumisen yhteydessä. Seminaariosallistujien määrää ei ole rajattu, mutta jatkopaikkojen määrä on rajallinen. Seminaari itsessään on maksuton ja jatkot kustantavat 9€/hlö. Ilmoittautuminen alkaa Lyytissä maanantaina 11.11. klo 12:00 ja päättyy perjantaina 15.11. klo 12:00. Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/urailtajapikkujoulut

Alla tarkempaa tietoa seminaariohjelmasta sekä panelisteista:

Seminaari järjestetään Calonian salissa Cal 1 ja sen ohjelma on seuraava:

klo 17:00             Tervetulosanat – Senilexin ja Lexin edustajien tervehdys

klo 17:15             Paneelikeskustelu aiheesta Juristin monimuotoinen työ

klo 18:00             Kahvitauko

klo 18:30             Keskustelu jatkuu

klo 19:30             Seminaari päättyy

klo 20:00             Pikkujouluhenkinen illanvietto ravintola Bassissa

Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelun puheenjohtajana toimii asianajaja Salla Suominen Avancelta. Paneelikeskusteluun osallistuu viisi Lex-alumnia:

  • Anna Hyvärinen, neuvotteleva virkamies, valtiovarainministeriö

Annalla on monipuolista kokemusta juridisista ja hallintotehtävistä valtionhallinnon eri organisaatioista: kolmesta eri ministeriöstä ja Valtiontalouden tarkastusvirastosta. Anna valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2005, ja hän on väitellyt oikeustieteen tohtoriksi 2015 Turun yliopistosta. Väitöskirja sijoittui lainsäädäntötutkimuksen ja eurooppaoikeuden aloille. Väitöskirjan laatimisen ohessa Annalle kertyi opetuskokemusta useassa eri yliopistossa. Auskultoinnin Anna suoritti uransa alkuvaiheessa Tampereella. Anna on ollut opiskelijavaihdossa, harjoittelussa, tutkijavaihdossa ja työkomennuksella eri Euroopan maissa, tehden erityisesti EU-oikeuteen liittyviä opintoja ja työtehtäviä.

  • Mikko Larkia, aluesyyttäjä, Etelä-Suomen syyttäjäalue

Mikko valmistui Turun oikeustieteellisestä vuonna 2010, ja hän on toiminut syyttäjänä lähes kahdeksan vuotta. Mikon pääasiallinen juttukanta koskee vakavaa väkivaltaa: etenkin henkirikoksia, työrikoksia, virkarikoksia, sotilasrikoksia sekä kansainvälisiä asioita (esimerkiksi rikoksentekijöiden luovutukset). Ennen syyttäjän tehtäviä Mikko auskultoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Opiskeluaikanaan ja myös hetken valmistumisen jälkeen Mikko työskenteli Lindorff Oy:ssä.

  • Asko Metsola, lakimies, Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto, FiCom ry

Asko valmistui Turun oikeustieteellisestä vuonna 2012. Valmistumisen jälkeen Asko on työskennellyt Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:ssä ja Patentti- ja rekisterihallituksessa sekä suorittanut työn ohessa kauppatieteiden maisterin tutkinnon Hankenin Intellectual Property Law -maisteriohjelmassa. Nykyisin Asko toimii digialan edunvalvontajärjestö FiCom ry:ssä oikeudellisena asiantuntijana muun muassa neuvomalla sekä vaikuttamalla tekijänoikeuksia, tietosuojaa, sähköistä tunnistamista, kyberturvallisuutta ja kuluttajansuojaa koskevaan alan sääntelyyn. Työ onkin yhdistelmä lobbarin ja perinteisemmän lakimiehen tehtäviä.

  • Sanna Mäkilä, lakimies, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Opiskeluaikoinaan Sanna tutustui harjoittelijana niin asianajomaailmaan kuin yhtiöjuristin tehtäviin. Jälkimmäiset veivät mennessään, ja valmistuttuaan vuonna 2016 Sanna aloitti yhtiölakimiehenä Helsingin kaupungin asunnot Oy:ssä eli Hekassa, jossa hän työskentelee edelleen. Sanna on Hekan ainoa juristi, joten hänellä on kokonaisvastuu Hekan lakiasioista. Sanna toimii myös johtoryhmän jäsenenä ja yhtiön hallituksen sihteerinä. Oikiksen lisäksi Sanna on opiskellut humanistisessa tiedekunnassa Helsingin yliopistossa, josta hän valmistui viime kesänä humanististen tieteiden kandidaatiksi. HuK-opinnoissa Sanna on opiskellut pohjoismaisia kieliä, viestintää ja EU-opintoja. Parhaillaan Sanna täydentää osaamistaan kiinteistöliiketoiminnan johtamisen opinnoilla Post Graduate Programme in Real Estate Business -tutkinnon parissa.

  • Päivi Tomula, lakiasiainjohtaja, Pontos Group

Päivi on työskennellyt nykyisessä tehtävässään Pontoksella lähes kolme vuotta. Hän vastaa yrityksen laki- ja sopimusasioista sisältäen uusien kiinteistö- ja pääomasijoitusten analysoinnin ja transaktiovaiheen juridisen läpiviennin sekä private equity -rahastosijoitusten toteutuksen. Lisäksi Päivi toimii Pontoksen hallituksen sihteerinä sekä portfolioyhtiöiden hallitusten/hallintoneuvostojen jäsenenä. Valmistuttuaan vuonna 2005 Päivi työskenteli asianajotoimisto Boreniuksella hoitaen erityisesti kiinteistötransaktioita. Sen jälkeen hän toimi lakimiehenä Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnassa sekä senior legal counselina Citycon Oyj:ssä. Päivi suorittaa tällä hetkellä työn ohessa kiinteistö- ja rakennusalan executive MBA -ohjelmaa. 

Tervetuloa mukaan viettämään informatiivista ja hauskaa iltaa Turussa alumnien seurassa!

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook