Senilex urapaneeli

Aika: 
02.12.2020 klo 17:00
Paikka: 
Webinaari
Oletko epävarma mitä haluat uraltasi? Haluatko kuulla uratarinoita ja inspiroitua erityyppisistä juristien tehtävistä?
 
Nyt sinulla on siihen tilaisuus, kun Lex järjestää yhteistyössä Senilexin kanssa perinteisen urapaneelin webinaarina Zoomissa keskiviikkona 2.12.2020 klo 17-19.
Paneelikeskustelussa Lex-alumnit kertovat mielenkiintoisista ja erilaisista urapoluistaan sekä monipuolisista työtehtävistään. Keskustelua johtaa asianajaja Salla Suominen Avancelta. Paneelikeskusteluun osallistuu neljä Lex-alumnia:
·         Antti Vaaja, johtava asiantuntija, työlainsäädäntö, Kaupan liitto ry
·         Minnimari Saari, käräjätuomari, Varsinais-Suomen käräjäoikeus
·         Markus Laine, rikosylitarkastaja, Lounais-Suomen poliisilaitos, oikeusyksikkö
·         Anna-Maija Heinonen, Vice President – Compliance, Outokumpu Oyj.
Tarkemmat kuvaukset panelisteista viestin lopussa.
Ilmoittautuminen paneelia seuraamaan alla olevan linkin kautta.
Ilmoittautuneille lähetetään linkki ennen tapahtumaan. 
Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi ()

 tai 050 4385154)
 
Urakuvaukset:
·         Antti Vaaja, johtava asiantuntija, työlainsäädäntö, Kaupan liitto ry
Antti Vaaja valmistui Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2013, ja hän on toiminut kuuden vuoden ajan työmarkkinajuristin tehtävissä Kaupan liitossa. Antin pääasialliset työtehtävät muodostuvat työoikeudellisesta neuvonnasta, työehtosopimusneuvotteluista sekä erilaisista edunvalvontaan liittyvistä tehtävistä. Työ onkin yhdistelmä lobbarin ja perinteisemmän lakimiehen tehtäviä. Lisäksi Antti on toiminut nykyisen toimensa ohella vakuutusoikeudessa asiantuntijajäsenenä. Juuri ennen valmistumistaan ja reilun vuoden ajan sen jälkeen Antti työskenteli asianajotoimistossa ja opiskeluaikanaan eri tehtävissä poliisin palveluksessa.
·         Minnimari Saari, käräjätuomari, Varsinais-Suomen käräjäoikeus 
Minnimari Saari työskentelee Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käräjätuomarina. Hänen erikoistumisalojaan ovat rikosoikeus, lasten huolto-, tapaamisoikeus- ja elatusriidat sekä mm. vahingonkorvaus- ja sopimusriidat. Minnimari toimii lisäksi käräjäoikeudessa sovitteluasioiden vastuutuomarina sekä lapsiasioiden vastuutuomarina. Varsinais-Suomen käräjäoikeuden lisäksi Minnimari on työskennellyt käräjätuomarina mm. Satakunnan käräjäoikeudessa ja Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Ennen käräjätuomarin työtä Minnimari on työskennellyt avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa, syyttäjänä Turun, Rauman ja Pirkanmaan syyttäjänvirastoissa sekä esittelijänä Turun hovioikeudessa. Minnimari valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2000, minkä jälkeen hän auskultoi Rauman käräjäoikeudessa.
·         Markus Laine, rikosylitarkastaja, Lounais-Suomen poliisilaitos, oikeusyksikkö
Markus Laine valmistui oikeustieteen maisteriksi vuonna 2014. Vuodesta 2012 lukien hän on toiminut eri päällystötehtävissä Tullissa, Keskusrikospoliisissa ja Lounais-Suomen poliisilaitoksella. Markus on johtanut vuodesta 2014 Tullin Turun rikostorjuntayksikköä ja vuodesta 2017 Keskusrikospoliisin Länsi-Suomen yksikköä. Lokakuusta 2020 lähtien Markus on työskennellyt Lounais-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikössä, jossa hänen tehtäviinsä kuuluvat muun ohella poliisin operatiiviset juridiset asiat. Markuksen työtehtävät ovat painottuneet vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaan ja tiedusteluun (mm. huume-, talous-, väkivalta- ja terrorismirikokset). Hallinnonalalle Markus päätyi ensimmäisen kerran vuonna 2009 ollessaan kesätöissä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella.
·         Anna-Maija Heinonen, Vice President – Compliance, Outokumpu Oyj
Anna-Maija Heinosella on yli kymmenen vuoden kokemus compliance-tehtävien hoitamisesta, ja hän vetää tällä hetkellä Outokumpu-konsernin compliance-funktiota. Ennen siirtymistään Outokummulle Anna-Maija vastasi konsernin compliance-yksiköstä Huhtamäki Oyj:ssä ja toimi kansainvälisen lääkeyhtiön, Eli Lilly and Companyn, palveluksessa erilaisissa compliance- ja lakiasiaintehtävissä. Näissä tehtävissä Anna-Maija on päässyt suunnittelemaan, toteuttamaan ja kehittämään ethics & compliance -ohjelmia monen maan, organisaation, lainsäädännön ja kulttuurin näkökulmasta tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan kanssa. Valmistumisensa jälkeen Anna-Maija työskenteli Hannes Snellman Asianajotoimiston teknologiaryhmässä ja erikoistui silloin erityisesti tietosuoja-asioihin. Anna-Maija on valmistunut Turun kauppakorkeakoulusta vuonna 2002 ja Turun oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2005. Hän toimi Lex ry:n taloudenhoitajana vuonna 2001. 
 
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook