Seminaari eläinten perusoikeuksista

Aika: 
20.11.2019 klo 17:00
Paikka: 
Calonia, Cal1

Nykylainsäädännön mukaan eläin on muun muassa esine. Tällä hetkellä muiden kuin ihmisten tuntevuutta ja oikeuksia ei ole huomioitu Suomen perustuslaissa. Mutta miten eläinten oikeudellista asemaa voitaisiin vahvistaa ja voisiko eläimillä olla perusoikeuksia? Minkälaisia perusoikeuksia eläimillä voisi olla? Mitä eläinten perusoikeuksien toteutuminen tarkoittaisi käytännössä ja entä muuttaisiko se ihmisten perusoikeuksia?

Ius Naturale järjestää yhdessä Suomen eläinoikeusjuristit ry:n kanssa eläinoikeuskysymyksiin keskittyvän seminaarin 20.11.2019 klo 17:00 - 19:00 Calonialla. Puhujiksi paikalle tulevat Birgitta Wahlberg (VVT, julkisoikeuden yliopisto-opettaja, Åbo Akademi), Visa Kurki (PhD, tutkijatohtori, Helsingin yliopisto), Tarja Koskela (OTT, rikos- ja prosessioikeuden yliopistonlehtori, post doc -tutkija, Itä-Suomen yliopisto) ja Susanna Pirilä (OTM). Suomen eläinoikeusjuristit ry esittää konkreettisia muutosehdotuksia perustuslakiin ja muuhun lainsäädäntöön. Heidän mukaansa eläinten perusoikeuksista säätäminen on tärkeää niin ihmisten, eläinten kuin ympäristönkin kannalta.

“Suomen eläinoikeusjuristit ry:n ehdotus eläinten perusoikeuksista haastaa innovatiivisen radikaalilla tavalla ihmiskeskeisen perusoikeusajattelumme perusteistaan alkaen. Ehdotus on pakollista luettavaa kaikille, jotka haluavat tehdä tulevaisuudessa jotakin merkittävää eläinten perusoikeuksien, luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön puolesta.” - Tuomas Ojanen, valtiosääntöoikeuden professori

Olit siis jo valmiiksi kiinnostunut aiheesta, tai kuulit siitä ensikertaa, tule kuulemaan asiasta lisää ja keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa 20.11. klo 17 Calonialle luentosaliin Cal 1. Tarjolla on myös kahvia ja pientä purtavaa. Mukaan voit ottaa myös ei-lexiläiset kaverisi, sillä tapahtuma on kaikille avoin.

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook