Sunnuntai-info 12.1.2020

Mukavaa sunnuntaita! 

Tässä sunnuntai-infossa: 

1. Toimiston avajaiset 14.1.  
2. Ulkoasiaintoimikunnan kokous 15.1.
3. Tiedotustoimikunnan kokous 16.1. 
4. Vaihtari-ilta 29.1.
5. Kirkkotien kevätkauden avajaiset 29.1.
6. Skimbalexin 2-vuotisvuosijuhlat 30.1.-31.1. (Ilmoittautuminen päättyy 15.1. klo 18)
7. Oratorin kv-viikko 12.-17.2. (Ilmoittautuminen to 16.1. klo 12)
8. Dine and discuss with Avance 7.2. (Ilmoittautuminen 19.1. mennessä)    
9. Hae mölkkytiimiin! (Huom! DL tänään klo 18) 
10. Hae Actan päätoimittajaksi tai LexPressin toimitusavustajaksi! (Huom! DL tänään klo 18)
11. Hae sitsijaoston varapuheenjohtajaksi (DL su 19.1. klo 18)
12. Uusia henkilövalintoja Lexissä!  
13. Ohjaavaa palautetta juristiopiskelijoille (Webinaari pe 24.1.)

Avoimet työpaikat

- Applex hakee lakimiesharjoittelijaa Tampereelle
- Deloitte hakee traineeta laki- ja veropalveluihin
- Vertaislaina Oy hakee perintäasiantuntijaa
- EY hakee tax traineeta Helsinkiin
- Eversheds Sutherland hakee junior ja senior legal traineeta 
- Krogerus hakee legal traineeta Kuopioon
- Krogerus hakee kahta legal traineeta Turkuun 
- PwC hakee traineeta​

Kurssi-ilmoittautumiset

Alkaa:

OTKU3277 OIKEUDELLISEN INFORMAATION HAKU, VALINNAINEN KURSSI alkaa 14.1
TLS_0043 INTRODUCTION TO LEGAL LINGUISTICS alkaa 15.1

Päättyy:

OTMV1181 OIKEUS JA TEKOÄLY: JOHDATUS TEMATIIKKAAN päättyy 13.1
TLS_0313 CHALLENGING THE NEUTRALITY OF LAW päättyy 12.1
TLS_0084 LAW AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE: CONTRACTS AND LIABILITY päättyy 19.1

Tentti-ilmoittautumiset

Alkaa:

-

Päättyy:

-

Vapaapaikat  

-

Täydennyskoulutukset 

-

Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.


 
1. Toimiston avajaiset 14.1.

Uusi pääsihteeri toivottaa Teidät tervetulleeksi toimistolle vuonna 2020!

Toimiston kevätkauden avajaisia vietetään tiistaina 14.1. klo 12-16. Toimistolle voi jälleen saapua hörppimään kahvia ja vaihtamaan kuulumisia muiden lexiläisten kanssa. Kahvin lisäksi pahimpaan makeannälkään toimistolta löytyy avajaispäivänä pientä purtavaa sekä uuden pääsihteerin leipomuksia. Jos joululomalla on siis ehtinyt tullut ikävä kanssatovereita, toimiston pehmeää sohvaa tai sokerihammastasi kolottaa, suuntaa toimistolle itseksesi tai kaverin kanssa ja aloita kevätlukukausi makoisalla tavalla!

Huom! Löytötavaroita voi noutaa toimistolta vielä viikko 3:n aikana, jonka jälkeen ne laitetaan kierrätykseen.

Lisätietoja pääsihteeriltämme Nooa Laurikaiselta (nooa.n.laurikainen [at] utu.fipaasihteeri [at] lex.fi)

Lämpimästi tervetuloa! 
 


 
2. Ulkoasiaintoimikunnan kokous 15.1. 

Hei kaikki! 

Nyt on lomat lompsittu ja aika kokoontua toimistolle keskiviikkona 15.1. klo 16 juttelemaan kv-viikosta sekä kevään tapahtumista. Kaikki uudet ja vanhat toimikuntalaiset ovat lämpimästi tervetulleita paikalle rennoissa merkeissä. 

Lisätietoja ulkosuhdevastaava Silja Piipolta (intsek [at] lex.fi​). 
 


3. Tiedotustoimikunnan kokous 16.1.​

Tiedotustoimikunta kokoontuu ensimmäisen kerran tänä vuonna torstaina 16.1. klo 16:15 alkaen toimistolla. Kokouksessa ideoidaan mm. Cal§aria ja LexPressiä. Tervetuloa kaikille vanhoille ja uusille toimikuntalaisille. 

Lisätietoja antavat tiedotusvastaava Noora Sirola (tiedotus [at] lex.fi) ja LexPressin päätoimittaja Ava Lainema (lexpress [at] lex.fi).


4. Vaihtari-ilta 29.1.

Lex ja ELSA Turku toivottavat sinut tervetulleeksi vaihtari-iltaan Lexin toimistolle!

On aika aloittaa lukuvuosi vauhdikkaasti ja Kirkkotien avajaisten etkoina toimii jo perinteeksi muodostunut vaihtari-ilta. Ilta kokoaa yhteen niin Lexin ja Elsan jäsenet kuin myös kansainväliset ystävämme toimistolle 29.1. klo 18 alkaen. Tiedossa on rentoa hengailua, tutustumista vaihtareihin ja kv-opiskelijoihin sekä tietenkin hauskanpitoa muun muassa juomapelien muodossa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa, mutta ilta on pitkä, joten janoisimpien kannattaa napata oma pullo matkaan! Iltaa jatketaan kirkkotien kevätkauden avajaisissa klo 22 alkaen. 

Lisätietoa saat vaihtarivastaava Kaisla Pohjolaiselta (kmpohj [at] utu.fi).
 


5. Kirkkotien kevätkauden avajaiset 29.1.

Rakas kerhotilamme avaa jälleen ovensa keskiviikkona 29.1. klo 22 alkaen kevätkauden avajaisten merkeissä. Tule nauttimaan Kirkkotien ainutlaatuisesta tunnelmasta, siemailemaan kulmakunnan kuuluisinta boolia ja joraamaan Hittiputkea pikkutunneille asti. Nyt on viimeistään aika kaivaa haalarit esiin joululoman jäljiltä ja lähteä juhlistamaan kevätlukukauden alkua yhdessä ystävien kanssa! Nappaa mukaasi 2€ narikkaa varten, valmistaudu aamuun asti jatkuviin bileisiin ja saavu valloittamaan Kirkkotie!

Kirkkotiebileet ovat kaikille lexiläisille avoimet. Lex ry:n jäsenyys tulee todistaa jäsentarralla varustetulla opiskelijakortilla bileisiin saapuessasi. Mikäli opiskelijakorttisi ei jostain syystä ole käytettävissä, ota yhteyttä klubimestari Kiiraan muutama päivä ennen tapahtumaa. Luethan huolella myöhemmin lähetettävät Kirkkotien säännöt ennen saapumistasi bileisiin.

HUOM! Muistathan, että Kirkkotiellä järjestettävissä bileissä on voimassa avec -sääntö. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella lexiläisellä on oikeus tuoda Kirkkotien kevätkauden avajaisiin mukanaan enintään kaksi (2) ei-lexiläistä avecia. Avecien on saavuttava avajaisiin samaan aikaan lexiläisen seuralaisensa kanssa. Ovella avecien nimet laitetaan listaan, ja tätä sekä opiskelijakorttia/henkkareita vastaan avecit saavat rannekkeet, jotka toimivat samalla pääsylippuna ja mahdollistavat näin poistumisen ja palaamisen kerhotiloihimme kesken bileidenkin.

Kiskaise siis haalarit jalkaan ja saavu juhlistamaan kevätlukukauden alkua Kirkkotielle mukanasi henkilöllisyystodistus, Lexin jäsentarralla varustettu opiskelijakortti ja 2€ narikkaan!

Lisätietoja saat klubimestari Kiira Laineelta osoitteesta klubimestari [at] lex.fi.


6. Skimbalexin 2-vuotisvuosijuhlat 30.1.-31.1. (Ilmoittautuminen päättyy 15.1. klo 18)  

Hei hyvä lexiläinen! Meillä on ilo kutsua sinut juhlimaan Skimbalexin 2-vuotista taivalta vuosijuhlien merkeissä.

Vuosijuhlat järjestetään Lexin kerhohuoneella Kirkkotiellä torstaina 30.1.2020 ja akateemista silliaamiaista juhlimme seuraavana päivänä perjantaina 31.1.2020! Torstaina juhlallisuudet alkavat klo 18 ja itse juhlasitsit alkavat tasan klo 18.30. Sitsien päätyttyä jatkamme Turun yöhön after ski-henkiseen Heidi’s Bier Bariin! Juhlien teemana on after ski.

Lippu näihin uuden vuosikymmen aloittaviin juhliin kustantaa 23 € ja lippu sisältää vuosijuhlasitsit, jatkot Heidi’s Bier Barissa, silliksen sekä upean haalarimerkin!

Ilmoittautuminen lexiläisille alkaa torstaina 9.1.2020 klo 14.00 ja päättyy keskiviikkona 15.1.2020 klo 18.00. Tapahtumaan ilmoittaudutaan Lyytin kautta. Tässä linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.fi/reg/2020skimbalexvuosijuhlat. Laitathan ilmoittautumisen yhteydessä tiedot mahdollisista allergioista ja erityisruokavaliosta. 

MITÄ: Turun oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden laskettelukerho Skimbalexin 2-vuotisvuosijuhlat
MISSÄ: Lexin kerhohuoneella Kirkkotiellä (Kirkkotie 15-19, 20540 Turku) ja Turun keskustassa Puolalanmäellä (huom! Sillis järjestetään ulkona eli huomioithan pukeutumisessa)
MILLOIN: 30.1.2020 klo 18.00 - 31.1.2020 klo 14.00
€€€: 23 euroa
DRESSCODE: vuosijuhlasitseillä after ski ja silliksellä after ski

Tiedustelut tapahtumasta voi osoittaa vuosijuhlavastaaville Anni Kostiaiselle (anroko [at] utu.fi / 044 5384266) tai Sara Peltoniemelle (sskpel [at] utu.fi / 040 0400610).


7. Oratorin kv-viikko 12.-17.2. (Ilmoittautuminen to 16.1. klo 12) 

Heipähei ja hauskaa päivää!

Seuraavana olisi aika lähteä suurta suosiota keränneelle Oratorin kv-viikolle Islantiin. Viikon teemana on sananvapaus (Freedom of Speech). Hyppää siis matkaan ihailemaan Islannin ihmeitä, tutustumaan huikeisiin ihmisiin ympäri Pohjoismaita ja kuulemaan alan ammattilaisten luennointia aiheesta. Tämä viikko sisältää omat erikoisuutensa muun muassa presidentin tapaamisen sekä tutustumisen kuumiin lähteisiin ja muihin luonnonihmeisiin, joita Islanti tarjoaa. Viikolla pääset tietysti myös sitsaamaan, hyttereissulle, vuosijuhliin ja sillikselle!

Koko viikon ohjelmaan pääset tutustumaan tästä: https://facebook.com/events/s/orator-nordic-week-2020-freedo/514400365950240/?ti=icl

Viikko järjestetään 12.-17.2. Hintaa viikolle tulee 225€ vähennettynä lähtijöiden kesken jaetulla vapaapaikalla. Jos haluat osallistua vain viikonlopulle (15-17.2) hintaa tulee 190 euroa. Ilmoittautuminen tapahtuu https://www.lyyti.in/Oratorin_kvviikko_9689 torstaina 16.1. kello 12:00. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusija on ensimmäisenä ilmoittautuneella ensikertalaisella. Lexille on varattu viikolle alustavasti 3 paikkaa, mutta mikäli ilmoittautumisia tulee enemmän, yritämme tietysti hankkia lisäpaikkoja. Lyyti toimii vain tietojenkeräysalustana ja tapahtuma maksetaan erikseen. Ilmoitathan Lyytissä nimesi, puhelinnumerosi, mahdolliset allergiat, oletko ensikertalainen sekä tahdotko osallistua koko viikolle vai pelkästään viikonlopulle.

Vielä lyhyesti ensikertaisille:

1) Mikä ihmeen kv-viikko?
Kv-viikko on sekoitus kulttuurielämyksiä, excursioita sekä juhlia yhdessä muiden pohjoismaisten oikkareiden kanssa. Viikon aikana tutustut lakiopiskelijoihin ympäri pohjoismaita, pääset osallistumaan mielenkiintoisille excuille, luennoille ja sitsaamaan sekä koet paikalliset nähtävyydet. Viikon kruunaa osallistuminen paikallisiin vuosijuhliin ja sillikselle. Kv-viikot ovat mahtava tapa päästä reissaamaan paikallisen opiskelijan silmin ja voin luvata, että lähdet kotiin ehkäpä väsyneenä, mutta monia kokemuksia ja ystäviä rikkaampana.
2) Miten lähteä mukaan?
Kv-viikoille mukaan voi lähteä kaikki lexiläiset. Lexillä on paikkoja jokaiselle viikolle yleensä vähintään 3. Mikäli ilmoittautumisia viikolle tulee enemmän, yritetään lisäpaikkoja järjestää parhaan mukaan, joten älä epäröi ilmoittautua! Viikoille lähtee mukaan lähes aina myös int.sek. tai kv-viikkoja aiemmin kiertäneitä, joten mukaan porukkaan on helppo liittyä. Kielitaitovaatimuksia viikoille ei ole, ruotsalaiset ja norjalaiset juomalaulut oppii varmasti viikon aikana. Mikäli ilmoittautumisia tulee monia, ratkaisee tällöin ilmoittautumisten saapumisjärjestys, mutta yksi paikoista on aina varattu nopeimmalle ensikertalaiselle. Ole siis nopea ja lähetä ilmoittautumisesi Int.Sekille heti ilmoittautumisajan alettua. Älä kuitenkaan ennen sitä, sillä ennen mainittua aikaa lähetetyt ilmoittautumiset otetaan huomioon vasta kaikkien oikeaan aikaan lähetettyjen ilmoittautumisten jälkeen.
3) Kuinka paljon maksaa?
Viikon hinta vaihtelee hieman viikosta riippuen, mutta on useimmiten maksimissaan 200e. Lexillä on aina yksi ilmaispaikka kv-viikolle, joten jos lähtijöitä on esimerkiksi 3 on viikon kulut 2 x 200 euroa = 400 / 3 = ~133,33e/henkilö. Lisäksi Lex korvaa osallistujien matkakuluja.
Lue lisää myös Lexin sivuilta: 
https://lex.fi/toiminta/ulkosuhteet/tietoa-kv-viikoista

Ja jos mitä tahansa kysymyksiä heräilee kv-viikkoihin liittyen, laitathan viestiä!
Lisätietoja ulkosuhdevastaava Silja Piipolta (intsek [at] lex.fi). 


8. Dine and discuss with Avance (Ilmoittautuminen 19.1. mennessä) 

Avance Attorneys is interested in meeting future talents!

We invite law students for a laid-back dinner where we look forward to sharing thoughts around the skills legal professionals working in law firms should be equipped with in order to successfully advise their clients and provide added value. More details of the dinner event are provided below.

Time: Friday 7 February 2020 from 16:30 until around 19:30
Place: Restaurant Aito, Museokatu 29, Helsinki
Dress code: Business casual
Participation: If you are interested in participating, please email jenna.weckstrom[at]avance.com by 19 January. Please attach your CV and transcript of studies to your email, and tell us a bit about yourself by specifying e.g. why you are interested in the discussion topic or to learn more about Avance (feel free to keep it short and sweet as we are not looking for lengthy introductions).

The event is open for students who have reached at least the halfway of their studies in any faculty of law across the country. Please note that the number of seats is limited, and we will send a confirmation to each participant separately.

Shortly about Avance

Avance is a Helsinki-based business law firm established in 2011. We specialize in demanding corporate transactions, processes and disputes with a focus on matters that call for the skills and sophistication of our team.

Our team currently comprises around sixty professionals who all share an enthusiasm for providing legal services of the highest quality. Our success is based on our people, and we are always eager to welcome new like-minded, talented and enthusiastic colleagues to complement our team.

We look forward to hearing from you!

The Avance team

***
By signing up for this event you acknowledge that your personal data is processed in accordance with our privacy policy available at www.avance.com/privacy-policy/. Personal information will be processed in confidence and may be kept on file for future consideration even if you are not selected to participate in the event. We may use your contact information for sending invitations to our future events. If you do not wish to receive such invitations, please contact us at info[at]avance.com.


9. Hae mölkkytiimiin! (Huom! DL tänään klo 18) 

Lex hakee nyt 2-4 hengen mölkkyjärjestäjien tehotiimiä!

Haluatko olla osana päättämässä ja järjestämässä yhtä vuoden huikeimmista ja odotetuimmista tapahtumista vapun sydämessä? Hienoa, nyt sinulla on siihen mahdollisuus!

AMMM eli Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruuskilpailu järjestetään vappuna 2020, ja se on Lexin suurin poikkitieteellinen tapahtuma. Lex hakee nyt 2-4 tapahtumatuottajaa järjestämään AMMM-2020 -tapahtumaa, jonka on tarkoitus nousta ensi vuonna aivan uudelle tasolle niin koon kuin toiminnankin puolesta. Aiemmin tapahtumavastaavia on haettu tehtävään kaksi. Vastaavamäärää kasvatetaan, sillä tarkoituksena on lähteä laajentamaan ja markkinoimaan tapahtumaa aiempaakin suuremmaksi ja laajemmalle.

Mölkkytiimin jäsenet toimivat yhdessä mölkkyvastaavina. Mölkkytiimin jäsenet jakavat vastuualueet keskenään, ja tiimin keskuudesta voidaan halutessaan valita esimerkiksi yksi päävastuullinen. Vastuualueet voidaan jakaa esimerkiksi seuraavasti (neljän hengen tiimissä):

- Approvastaava (pienten approjen tai muun vastaavan kehittäminen mölkyn oheen; ideoinnissa kaikki mukana)
- Markkinointivastaava (poikkitieteellinen mainonta, mainosvideoiden ideointi jne.)
- Toimintavastaava (oheisaktiviteet, musiikki jne.)
- Infravastaava (sähkö, luvat jne.)

Tehtävänjaosta huolimatta tärkeää on ideoida ja työskennellä tiiminä. Tehtävänjako ei ole vielä lopullinen vaan sitä voi ideoida vielä tiiminä ja yhdessä hallituksen, tapahtumavastaavan ja vanhojen mölkkyvastaavien kanssa.

Tehtävään kuuluu Akateemisen Mölkyn Maailmanmestaruuskilpailujen käytännön järjestelyistä huolehtiminen sekä mölkkytoimikunnan kasaaminen ja ohjaaminen. AMMM järjestetään vapun yhteydessä, kun satoja opiskelijoita kokoontuu tähän suureen urheilujuhlaan ottamaan mittaa toisistaan mölkyn merkeissä. Tehtävä tarjoaa hauskan kokemuksen lisäksi oppia organisoimisesta, yhteistyöstä ja johtamisesta. Vaikka siis mölkkyvoitosta kilpaillaankin tosissaan, on etusijalla kuitenkin vappufiiliksestä nauttiminen ja hauskanpito. Tapahtumaa on tarkoitus viedä eteenpäin ja ympärille on kehittymässä vielä lisää muita aktiviteettia mölkyn lisäksi, esimerkiksi miniapprojen muodossa.

Tehtävään voi hakea yksin, yhdessä parin kanssa tai kolmi- ja nelihenkisenä tiiminä. Tehtävään hakeminen ei edellytä sen kummempia meriittejä, vaan pestiin voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin katsomatta. Tehtävään edellytetään joskin vahvaa intoa ja motivaatiota kehittää tapahtumaa eteenpäin ja ideoida uutta. Jos tiimiin valitaan esimerkiksi kaksi henkilöä, voidaan tiimiä täydentää vielä keväällä.

Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuutesi lähteä kehittämään AMMM:ää aiempaakin isommaksi menestystarinaksi - oletko valmis?

Lisätietoja tehtävästä ja mölkystä voi ja kannattaa kysellä vuoden 2019 mölkkyvastaavilta Jussi Mäkikankaalta (jummak [at] utu.fi) ja Juha Vuorisalolta (juha.m.vuorisalo [at] utu.fi). Vapaamuotoiset hakemukset pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 12.1. klo 18:00 mennessä. Mahdollisiin haastatteluihin liittyen ollaan yhteydessä myöhemmin. 

Nyt on elämäsi mahdollisuus päästä mukaan hauskaan ja opettavaiseen tehtävään, joten jos mietit asiaa, niin hae!


10. Hae Actan päätoimittajaksi tai LexPressin toimitusavustajaksi! (Huom! DL tänään klo 18)​

Lexissä on auennut mielenkiintoisia hakuja, joten jos toimitus, tekstien editointi, graafinen suunnittelu tai yrityksiin yhteydenpito kiinnostaa, hae Acta Legis Turkuensian päätoimittajaksi tai LexPressin toimitusavustajaksi!

Lexin omaan juridiseen julkaisuun Acta Legis Turkuensiaan haetaan päätoimittajaa! (DL tänään 12.1. klo 18.00)

Acta Legis Turkuensia on tiedekuntamme opiskelijoiden toimittama juridinen aikakauskirja. Aikakauskirjan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus julkaista laadukkaita seminaaritöitään sekä kehittää taitojaan akateemisen kirjoittamisen, arvioinnin ja julkaisutyön saralla. Acta Legis Turkuensia on ilmestynyt vuodesta 2009 ja aikakauskirja julkaistaan 1-2 kertaa vuodessa. Acta Legis Turkuensian toimituskunnalle on järjestetty valinnainen opintojakso, jolloin toimituskuntatyöskentelystä saa hyötyä myös opintopisteiden muodossa siten, että päätoimittaja saa 5 op. ja toimituskuntalaiset 3 op. (OTMV1082 – lue lisää https://opas.peppi.utu.fi/fi/opintojakso/OTMV1082/987)  

Haemme nyt päätoimittajaa kirjoittamaan vuoden 2019 aikakauskirjaa. Kirja tullaan julkaisemaan jatkossa sähköisesti.

Päätoimittajan tehtäviin kuuluu toimituskunnan työskentelyn organisointi, yhteydenpito kirjoittajiin sekä refereinä toimiviin oikeustieteen asiantuntijoihin, kaikkien artikkeliehdotusten analysointi sekä kielellinen että sisällöllinen kehittäminen, aikakauskirjaan liittyvä tiedottaminen ja yhteydenpito tiedekuntaan, aikakauskirjan taittaminen sekä markkinointi, yleinen julkaisutyö sekä aikakauskirjan yleinen kehittäminen.

Päätoimittajahakijoilta toivotaan hyvää organisointikykyä, erinomaista suomen kielen taitoa ja kokemusta kirjoitustyöstä sekä vähintään jonkin verran oikeustieteellisiä opintoja. Aikaisempi kokemus lehden toimittamisesta ja taittamisesta sekä yleisestä julkaisutyöstä katsotaan myös eduksi.

Päätoimittaja saa kattavan perehdytyksen tehtäväänsä edelliseltä päätöimittajalta. Lisätietoja voi kysyä nykyiseltä päätoimittajalta Laura Sirpomalta (laalsi [at] utu.fi) tai osoitteesta hallitus [at] lex.fi. Lue lisää osoitteesta https://lex.fi/toiminta/acta-legis-turkuensia.

Voit hakea päätoimittajaksi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sekä opintorekisteriotteen osoitteeseen hallitus [at] lex.fi tänään 12.1. klo 18.00 mennessä.

---------------------------

Hae LexPressin toimitusavustajaksi! (DL tänään 12.1. klo 18.00)

Kiinnostaako yhteydenpito yrityksiin, editointi, juttutyyppien ja -aiheiden ideointi, graafinen suunnittelu, oikoluku, haalarimerkin suunnittelu, kuvanmuokkaus, kirjoittaminen tai ylipäätään LexPressin kulissien taakse näkeminen? Haemme nyt toimitusavustajaa upeaan jäsenlehteemme!

Toimitusavustaja pääsee auttamaan päätoimittajaa erilaisissa lehdentekoon liittyvissä tilanteissa ja tarjolla on vaihtelevia tehtäviä toimitusavustajan omien kiinnostuksenkohteiden mukaan, pääpaino on kuitenkin editoinnissa. Editointi on helpompaa ja hauskempaa kuin miltä kuulostaa, ja editointi- ja kuvanmuokkausohjelmien tuntemisesta saattaa olla yllättävää hyötyä tulevaisuudessa. Toimitusavustajan tehtäviin kuuluu myös yhteydenpito erilaisiin yrityksiin.

LexPress ilmestyy viisi kertaa vuodessa, ja yhden lehden tekeminen kestää noin kaksi kuukautta, josta editointi vie muutaman viikon. Toimitusavustaja voi auttaa päätoimittajaa oman aikataulunsa mukaan, mutta jokaisen lehden taitossa avustamiseen tulee varautua. Toimitusavustajan pesti on kuitenkin hyvin joustava, eikä edellytä lainkaan kokemusta lehdenteosta.

Kiinnostuitko? Loistavaa! Haku päättyy tänään 12.1. klo 18.00. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää osoitteeseen lexpress [at] lex.fi ja hallitus@lex.fi. Lisätietoja antaa vuoden 2019 päätoimittaja Mia Vainio osoitteessa mia.m.vainio [at] utu.fi sekä vuoden 2020 päätoimittaja ja tämän vuoden toimitusavustaja Ava Lainema osoitteessa aaalai [at] utu.fi. LexPressin toimituskuntaan mahtuu myös innokkaita jäseniä, joten ilmoita kiinnostuksesi Avalle!


11. Hae sitsijaoston varapuheenjohtajaksi (DL su 19.1. klo 18) 

Nyt juuri sinulla, sitsien ja suunnittelun ystävällä, on hieno mahdollisuus toimia Lexin sitsijaoston varapuheenjohtajana!

Sitsijaoston varapuheenjohtajan tehtäviin kuuluu sitsien suunnittelu ja järjestäminen sitsijaoston puheenjohtajan eli sitsivastaavan apuna. Sitsien järjestäminen tarkoittaa muun muassa teeman, ajankohdan, istumapaikkojen ja menun suunnittelua, Kirkkotien koristelua, ruokakaupassa käymistä ja ruoan tekemistä sekä tietenkin sitsikeittiössä toimimista ja Kirkkotien siivoamista. Varapuheenjohtajana pääset osallistumaan ainejärjestötoimintaan sitsivastaavan oikeana kätenä, siispä kriittisenä osana Lexin mahtavien sitsien olemassaoloa ja toteutumista.

Lex järjestää noin kymmenet sitsit vuodessa, joten huomaathan, että tehtävä edellyttää sitoutumista sitsijaoston toimintaan vuodeksi.

Tehtävään ei vaadita aikaisempaa kokemusta sitsien järjestämisestä, sillä tehtävään perehdytetään perusteellisesti. Lähetäthän siis vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen hallitus [at] lex.fi pikimmiten, mutta viimeistään sunnuntaihin 19.1. klo 18 mennessä. Hakijat haastatellaan maanantaina 20.1. myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Lisätietoa tehtävästä saat sitsivastaava Heidi Halttuselta osoitteesta hkhalt [at] utu.fi ja tapahtumavastaava Lari Sorvarilta osoitteesta tapahtuma [at] lex.fi.


12. Uusia henkilövalintoja Lexissä! 

Oikeusaputoimikuntaan on valittu Eriika Kulta, Sini Lilja, Siiri Kaarisalo, Elsa Warinowski, Aapo Tapio, Elina Suhonen, Elisa Myllylä ja Reetta Pohjankukka. Oikeusaputoimikunnan puheenjohtajana toimii tänä vuonna Roosa Toivonen (riwtoi [at] utu.fi). 

Onnea ja menestystä tehtäviin kaikille valituille! 


13. Ohjaavaa palautetta juristiopiskelijoille (Webinaari pe 24.1.) 

Ohjaavaa palautetta juristiopiskelijoille
Webinaari pe 24.1.2020 klo 13-14
Linkki webinaariin: https://uef.zoom.us/j/598373584
Ohjelma:

  • Sampo Mielityinen (UEF): Tausta
  • Anne Haarala-Muhonen (HY): Saako oikeustieteen opiskelija palautetta?
  • Sakara Saari (Pykälä): Tavoitteita tukeva palaute: case HY / rikosoikeus
  • Tuula-Riitta Välikoski (TUNI/UEF): Välitön palaute osaamisesta: case UEF / rikosoikeus ja rikosprosessioikeus
  • Eemil Nuuttila (Artikla): Kunnianhimoa ja laatua pedagogiikkaan!
  • Heini Kainulainen (TY): Opettajan näkökulmia opintopolun varrelta
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook