Sunnuntai-info 8.11.2020

Aurinkoista sunnuntaita! 
 
Tässä sunnuntaimailissa: 
  
1. SeilaiLex Kirkkotiellä 9.11. klo 19 (Ilmoittautuminen on auki) 
2. Lajikokeilu: Paintball 12.11. (Ilmoittautuminen on auki) 
3. Lex ry:n III sääntömääräinen kokous ma 16.11. klo 17:00 (Ilmoittautuminen on auki) 
4. Subeja, olutta ja urheiluoikeutta 17.11. klo 18 (Ilmoittautuminen 10.11. klo 12) 
5. Kutsu Boreniuksen webinaariin 19.11. klo 10! (Ilmoittautuminen on auki)
6. Boreniuksen klubi-ilta: Riidanratkaisu ja IPR 25.11. klo 10 (Ilmoittautuminen on auki)   
 
7. Vastaa Lex ry:n jäsen- ja opintokyselyyn! (Huom! Sulkeutuu tänään klo 23:59)
8. Lex ry tekee hyvää: Mieli-haalarimerkkikampanja 
9. Ehdota vuoden opettajaa 2020    
 
10. Hae Lex Libri Oy:n hallitukseen (Huom! DL tänään 8.11. klo 18) 
11. Ämmäkerho: Haku uudeksi Pää-Ämmäksi on auki! (Huom! DL tänään 8.11.)   
12. Hae mukaan oikeusaputoimikuntaan vuoden 2021 toimikaudelle! (DL su 15.11. klo 18) 
13. Hae yrityssuhdevastaavaksi (DL su 15.11. klo 18)
 
Huom! Lex ry:n toimistolla ei ole poikkeuksellisesti päivystystä torstaina 12.11.  
 
  
- Avance is looking for Trainees! 
- EY Law is looking for Legal Trainees! (hakuaika 15.11. asti) 
- Castrén & Snellman etsii harjoittelijoita kesälle 2021 (hakuaika 22.11.2020 asti) 
- KPMG etsii Legal Traineeta Helsinkiin (hakuaika 8.11. asti) 
 
Alkaa:
-
 
 
Päättyy:
OTMV1102 ASIANAJAJAOIKEUS päättyy 9.11. 
 
 
 
 
 
Alkaa:
-
 
Päättyy:
ONOM1011 RIKOSOIKEUS päättyy 11.11. 
 
 
-
 
 
-
 
Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.
 

 

1. SeilaiLex Kirkkotiellä ma 9.11. klo 19:00 (Ilmoittautuminen on auki)  

Tervetuloa Kirkkotielle 9.11. klo 19 alkaen hengailemaan ja ideoimaan kanssamme Lex ry:n uutta vesiaktiviteetteihin ja purjehdukseen keskittyvää kerhoa SeilaiLex! Kerhon tarkoituksena olisi järjestää purjehdukseen ja muuhun vesiurheiluun liittyvää toimintaa ja kaikkea muuta hauskaa hyvällä jengillä. Kutsumme siis kaikkia purjehtijoita, siitä kiinnostuneita sekä muista vesilajeista innostuneita ilmoittautumaan mukaan!

Iltaan tulee ilmoittautua etukäteen ja paikan päälle on rajoitetusti paikkoja. Tapahtumassa on myös maskipakko.

Ilmoittautuminen on auki: 

https://www.lyyti.in/SeilaiLex_5026

Iltaa voi seurata myös etänä Zoomin kautta ja linkki lähetetään ennen tapahtumaa etäosallistujaksi ilmoittautuneille.

Mikäli sinulla herää kysyttävää illasta, voit olla yhteydessä Alva Rewelliin (0400125330 tai alva.rewell1 [at] gmail.com)  
 


 

2. Lajikokeilu: Paintball to 12.11. (Ilmoittautuminen on auki)  

Nyt on tullut aika laittaa M05 päälle! Tämä ei ole kuitenkaan käsky kertausharjoitukseen, vaan kutsu Huviluvan metsään pelaamaan Paintballia torstaina 12.11.!

 

Lähde siis mukaan kokeilemaan Paintballia torstaina 12.11. ja saavu paikalle viimeistään klo 14:45. Tavataan tuolloin osoitteessa Raadelmaantie 75 eli Huviluvan ulkokentillä. Paikalle pääsee näppärästi Fölin busseilla sekä nopeasti myös omilla autoilla. Ennen pelejä käydään läpi säännöt eikä aikaisempaa kokemusta todellakaan vaadita tähän hauskanpitoon. Mukaan mahtuu 35 nopeinta lexiläistä ja ilmoittautuminen on auki: 

https://www.lyyti.in/Paintball_lajikokeillu_6840

Paikan päältä saat käyttöösi aseen, runsaasti kuulia, suojamaskin, hanskat ja maastohaalarit. Mukaan tarvitset silti säähän sopivat varusteet. Pelien ohessa on mahdollisuus grillailla ja nauttia virvokkeita taukopaikalla. Pelit kestävät noin 1,5-2h ja tälle lystille hintaa tulee vain 18e!

Mikäli sinulla herää kysymyksiä, ota yhteyttä liikuntavastaava Felix Suihkoon (felix.s.suihko [at] utu.fi tai 044 300 6706)

MITÄ: Lajikokeilu: Paintball 
MIKSI: Metsässä voi tehdä muutakin kuin kerätä sieniä
MISSÄ: Huviluvan metsikkö, Raadelmaantie 75
MILLOIN: torstaina 12.11., paikalle 14:45
MITÄ MUKAAN: Säähän sopivat vaatteet sekä mahdolliset eväät pelien lomaan
MITÄ MAKSAA: 18e
 

 

3. Lex ry:n III sääntömääräinen kokous ma 16.11. klo 17:00 

 
Arvoisat lexiläiset!
 
Lex ry:n III sääntömääräinen kokous vuonna 2020 järjestetään maanantaina 16.11. klo 17.00 Educariumin luentosalissa Edu1. Tule kuulemaan mielenkiintoista asiaa ja valitsemaan ensi vuoden toimihenkilöt!

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti esityslistalla on toimihenkilöiden eli LexPressin päätoimittajan sekä sitsi-, kulttuuri- ja liikuntajaostojen puheenjohtajien valinnan lisäksi mm. toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta päättäminen vuodelle 2021. Esityslistan löydät aikaisemmin tulleesta Lexinfosta. 

Lisäksi kokouksessa on käsittelyssä yhdistyksen sijoitusohjesäännön liite. Kokouksessa käydään läpi myös vuoden 2020 opinto- ja jäsenkyselyn tulokset ja jaetaan ansiomerkkejä Lex ry:n nauha-, merkki-, viiri- ja mitaliohjesäännön mukaisesti.

 
Kokoukseen voi osallistua paikan päällä, jolloin voi äänestää ja osallistua keskusteluun normaalisti. Kokouksessa huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Paikan päälle tulevilla on maskipakko.
 
Kokouksen ehdokasasettelua on mahdollista seurata lisäksi Zoomin välityksellä. Etäyhteydellä osallistuville lähetetään osallistumislinkki ennen kokouksen alkua, ja heillä on mahdollisuus käydä rajoitetun ajan äänestämässä hallitusehdokkaita Educariumin eteen sijoitettavalla ulkoäänestyspisteellä.
 
 
Tarkemmat lisätiedot osallistumistavoista ja järjestelyiden yksityiskohdista annetaan tiedoksi myöhemmin.

Kokous on erinomainen tilaisuus vaikuttaa siihen, ketkä yhdistyksessä toimivat ja mitä yhdistyksessä tapahtuu ensi vuonna. Talousarvio määrittää yhdistyksen varojen käytön vuonna 2021, eli esimerkiksi miten paljon eri tapahtumia tuetaan taloudellisesti.

Kokouksen esityslista on nähtävissä alla. Kysymyksiin kokoukseen liittyen vastaa allekirjoittanut sekä hallituksen puheenjohtaja 2021 Lari Sorvari. Kokouksen puheenjohtajana toimii yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Mikko Heinonen.

Yhdistyksen kokous on yhdistyksen ylin päättävä elin, joten tule päättämään mitä yhdistys tekee ensi vuonna, sekä kuulemaan roppakaupalla mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa!

 
Muistathan varata mukaasi Lexin jäsentarran tai jäsenmaksukuitin, sillä kokoukseen voivat osallistua ainoastaan Lex ry:n jäsenet.
Lex ry:n hallituksen puolesta,
Aleksi
 

 

4. Subeja, olutta ja urheiluoikeutta ti 17.11. klo 18:00 (Ilmoittautuminen 10.11. klo 12:00)  

 
Kiinnostaako sinua urheilu? Entä oikeustiede? Totta kai sinua kiinnostaa! Tänä syksynä pääset kuulemaan näistä samassa paketissa ELSA Turun ja Lexin järjestämän urheiluoikeuden seminaarissa. Tämä on myös oiva tilaisuus kaikille urheiluoikeuden erkkarista kiinnostuneille päästä kuulemaan lisää tästä hyvin vähän tiedekunnassa esillä olevasta aiheesta.
 
Suuntaa siis tiesi Publicumille 17.11. klo 18.00 alkavaan tilaisuuteen, jossa oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Mika Palmgren tulee kertomaan urheiluoikeudesta sekä urheilutaloudesta. Palmgren on vaikuttanut urheiluoikeudessa monia vuosia ja toimii muun muassa välimiesoikeustuomarina kansainvälisessä välimiesoikeudessa Sveitsissä. Tapahtumassa on tarjoiluina subway patonkeja, olutta, lonkeroa ja myös alkoholittomia virvokkeita. Tulethan paikalle jo klo 17.30, jotta ehdit hyvin mukaan tarjoiluihin!
 
Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etänä. Zoomin kautta osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen saman linkin kautta sekä paikan päälle että etäilyyn.
 
Olemme ottaneet järjestelyissä huomioon koronan, ja tapahtuma toteutetaan niin, että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista. Mikäli sinulla on edes vähäisiä koronan oireita, olet ollut kontaktissa oireisen henkilön kanssa viimeisen 14 päivän sisällä, olet ollut tekemisissä tartuntatautiviranomaisen karanteeniin määräämän henkilön kanssa viimeisen 7 vuorokauden sisällä tai koet, ettet pysty noudattamaan seuraavaa ohjeistusta, ethän tule tapahtumaan. Muistathan myös, että tapahtumassa on maskipakko, joten otathan oman maskin mukaan!
 
MITÄ – Subeja, olutta ja urheiluoikeutta
MISSÄ – Publicum 1 –salissa (tai Zoomissa, jos haluaa etäillä)
MILLOIN – Tiistaina 17.11. kello 18
MITÄ MAKSAA – 3 euroa (on muuten wörtti)
ILMOITTAUTUMINEN – 10.11. klo 12, linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.fi/reg/Urheiluoikeus_seminaari_8458 
 

 

5. Kutsu Boreniuksen webinaariin to 19.11. klo 10:00 (Ilmoittautuminen on auki)   

Juristi johtajana
Aika: torstai 19.11. klo 10.00-11.15 

Juristit eivät ammattikuntana ole tunnettuja johtamisvalmiuksistaan. Mihin tällainen käsitys oikein pohjautuu? Miksi juristijohtamisesta on herätty puhumaan vasta aivan hiljattain? Liittyykö siihen joitain erityispiirteitä, ja jos liittyy – minkälaisia?

Tervetuloa kuulemaan lisää juristijohtamisesta webinaariimme Boreniuksen toimitusjohtajan, Casper Herlerin johdolla. Lisäksi pääset tutustumaan opiskelijoille tarjoamiimme uramahdollisuuksiin.

Nähdään linjoilla!

Ilmoittaudu webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistään päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

https://borenius.zoom.us/webinar/register/WN_scJiQw9hTDK91v1bx162mQ

 

 

6. Boreniuksen klubi-ilta: Riidanratkaisu ja IPR ke 25.11. klo 10:00 (Ilmoittautuminen on auki) 

Riidanratkaisu ja IPR

Aika: keskiviikko 25.11. klo 10:00-11:30

Onko riitely yrityksille pakollinen paha vai voiko se olla osa yrityksen strategiaa? Miten IPR-riidat eroavat muista riidoista? Millaista on riitajuristin työ isossa asianajotoimistossa? 

Lexin ja Boreniuksen yhteistyössä järjestämässä webinaarissa Boreniuksen IPR-riitoihin erikoistuneet juristit Wilma Kivilä ja Jemina Bonsdorff kertovat riitaprosessista asianajajan näkökulmasta sekä miksi ja mistä erityisesti IPR-asioissa riidellään. Pääset myös tutustumaan opiskelijoille tarjoamiimme uramahdollisuuksiin. 

Nähdään linjoilla! 

Ilmoittaudu webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistään päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

Ilmoittaudu tästä 


 

7. Vastaa Lex ry:n jäsen- ja opintokyselyyn! (Huom! Sulkeutuu tänään klo 23:59

 
Nyt on taas risujen ja ruusujen aika!
 
Lexin jäsenkysely teetetään kerran kahdessa vuodessa ja viimeksi tämä on tehty siis vuonna 2018. Nyt on tullut taas aika antaa palautetta Lexin toiminnasta ja tärkeitä kehitysehdotuksia tulevaisuutta varten! Kysymykset koskevat laajasti koko Lexin toimintaa. Vastaamalla kyselyyn autat Lexin toimijoita kehittämään toimintaa jatkossakin parempaan suuntaan.
 
Perinteisen opintokyselyn tarkoituksena on puolestaan kartoittaa yleisiä mielipiteitä ja ajatuksia koulutuksemme nykytilasta. Opintokyselyn kautta saatava informaatio on Lexin edunvalvonnalle kultaakin kalliimpaa, sillä sen pohjalta osaamme viedä opiskelijoiden ääntä entistä enemmän kuuluviin tiedekunnassa.
 
Tänä vuonna molemmat kyselyt löytyvät samasta lomakkeesta.
 
Vastaamaan pääset tästä linkistä: https://forms.gle/yuJtLibiM3wHLiNK6

Kysely on auki 8.11. asti. Kyselyn tulokset käydään läpi kolmannessa sääntömääräisessä kokouksessa 16.11.

Olit sitten tämän vuoden fuksi taikka N-vuosikurssin opiskelija, käy vastaamassa kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen vie n. 15 minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan 3 kpl 15 € arvoisia Wolt-lahjakortteja.

Lisätietoa jäsen- ja opintokyselystä antaa tiedotusvastaava Noora Sirola (tiedotus [at] lex.fi) ja opintovastaava Emma Suur-Hamari (opinto [at] lex.fi).

 

 

8. Lex ry tekee hyvää: Mieli-haalarimerkkikampanja 

Haluatko tukea mielenterveystyötä? Nyt sinulla on helppo tapa kantaa kortesi kekoon hyvän asian puolesta.

Tänä vuonna Lex haluaa tukea mielenterveystyötä Mieli ry:n kautta ja tähän voi ottaa helposti osaa ostamalla Mieli-haalarimerkin. Haalarimerkin hinta on 5€ ja merkin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Lexin mielipotin kautta Mieli ry:lle. Haalarimerkkejä on myytävänä niin kauan kuin niitä riittää.

Haalarimerkkejä voi ostaa Lexin toimistolta sen aukiolo aikojen puitteissa tiistaina 10.11. klo 12 alkaen.

Merkin hinta on 5€ ja maksutapana on käteinen.

Tule siis tekemään hyvää ostamalla haalarimerkin itsellesi ja myös ystävällesi.

Lisätietoa Mieli ry:n toiminnasta tästä linkistä: https://mieli.fi/fi .

Lex ry on perustanut oman mielipotin, jonka kautta voit myös lahjoittaa alla olevan linkistä suoraan Mieli ry:lle hyvään tarkoitukseen. Lexin mielipotti on auki vuoden loppuun saakka. 

Linkki Lexin mielipottiin: https://potti.mieli.fi/oma-mielipotti/16-2879   

Haasta myös kaverisi lahjoittamaan. Pienikin lahjoitus on merkityksellinen.

Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi tai 050 4385154)
 

 

 

9. Ehdota vuoden opettajaa 

Tervehdys!

Lex on perinteisesti vuosittain palkinnut opiskelijoiden valitseman oikeustieteellisen tiedekunnan vuoden opettajan. Nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä pääsevät kisaamaan kyseisestä tittelistä tänä vuonna!
 

Lähetä siis ehdottamasi opettajan nimi vapaamuotoisine perusteluineen osoitteeseen opinto [at] lex.fi viimeistään sunnuntaina 29.11. Ehdotusten perusteella valitaan kolme ehdokasta lopulliseen äänestykseen.
 

Ehdotustasi voit perustella esimerkiksi innostavalla opetuksella, monipuolisilla opetus- ja suoritusmuodoilla tai opettajan yleisellä opiskelijamyönteisyydellä. Perusteluissa voit tuoda esille paljon muitakin seikkoja! Äänestyksen ehdokkaiksi etsitään opettajia, joita erityisesti haluamme kiittää panoksestaan opiskelujemme hyväksi.

Viime vuonna vuoden opettajaksi valittiin rikosoikeuden professori Heini Kainulainen.

  


10. Hae Lex Libri Oy:n hallitukseen (Huom! DL tänään 8.11. klo 18) 
 
Kiinnostaako sinua hallitustyöskentely lexiläisten ikiomassa osakeyhtiössä? 

Lex Libri Oy on vuonna 1987 perustettu Lex ry:n omistama osakeyhtiö. Toiminnallaan yhtiö tähtää ensisijaisesti edullisten palveluiden tuottamiseen opiskelijoille. Yhtiön toiminnan ydin koostuu Calonian tiedekuntarakennuksessa sijaitsevan Lex Cafén ylläpidosta ja kehittämisestä. Tarkempia tietoja yhtiöstä löydät osoitteesta www.lexlibri.fi.

Hallituksen tehtävänä on huolehtia yhtiön hallinnosta sekä toiminnan, kirjanpidon ja varainhoidon valvonnan asianmukaisesta järjestämisestä. Lisäksi hallitus valvoo ja ohjaa yhtiön henkilöstöä sekä toimii yhtiön liiketoiminnan kehittämistä tukevana keskustelu- ja ideafoorumina. Hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa lukuvuoden aikana sekä tarvittaessa myös kesällä. Kysymyksessä on luottamustehtävä, josta ei makseta palkkaa eikä kokouspalkkioita.

Hallitus koostuu vuonna 2021 seuraavista rooleista: Puheenjohtaja, Lex ry:n puheenjohtaja, markkinointivastaava, kahvilavastaava, tuotekehitysvastaava ja liiketoimintavastaava. Tarkemmat kuvaukset tehtävistä löytyvät aikaisemmin tulleen infon liitteestä. Vastuualueesta riippuen tehtäviin voi tulla valituksi 1-2 henkilöä. Hallituksen jäsenten joukosta valitaan hallitukselle sihteeri ja varapuheenjohtaja. 

Tarjolla on erinomainen tilaisuus tutustua toimintaan osakeyhtiön hallituksessa. Tehtävässä menestyminen edellyttää kiinnostusta ja ajallista panosta kyseisen vastuualueen tehtäviin.

Hallitukseen voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin katsomatta. Vapaamuotoinen hakemus pyydetään toimittamaan osoitteeseen hallitus [at] lexlibri.fi viimeistään tänään 8.11.2020 kello 18.00 mennessä. Ilmoitathan hakemuksessasi, mihin rooliin tai rooleihin olet hakemassa. Haastattelut järjestetään viikolla 46 alkaen.

Lisätietoja antavat Lex Libri Oy:n hallituksen puheenjohtaja Elina Brander (040 195 4504, puheenjohtaja [at] lexlibri.fi) sekä muut Lex Libri Oy:n hallituksen jäsenet. 
  

11. Ämmäkerho: Haku uudeksi Pää-Ämmäksi on auki! (Huom! DL tänään 8.11.) 
 
Syksy ja sitä myötä uusi lukukausi on startannut mikä tarkoittaa minun ja Eevan pää- ja miniämmyyden loppumista sekä uusien ämmäkerhon vetäjien valtaan astumista. Uusi pää-ämmä on vastuussa seuraavan lukuvuoden ämmäkerhon toiminnasta ja tapahtumista. Hommaa ei suinkaan tarvitse hoitaa yksin, vaan pää-ämmä saa valita rinnalleen miniämmän, joka toimii pää-ämmän apuna ja ikäänkuin oikeana kätenä.
 
Ämmäkerhon vuoden kohonkohtana toimii jo legendaarisiksi muodostuneet Ämmäsitsit, mutta pää- ja miniämmät saavat vuoden aikana järjestää myös paljon muita tapahtumia jaksamisen ja innostuksen mukaan. Homma on siis rento, hauska ja antaa hyvän pohjan myöhemmälle Lex-aktiivisuudelle! Sitsit ja erilaiset aktiviteetit tulevat varmasti olemaan tänä lukuvuonna erilaiset, mutta ei anneta sen estää!
 
Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää viimeistään tänään 8.11.2020 osoitteeseen maiheiy [at] utu.fi.
Minulta, Maija Heikkiseltä ja Eevalta (eslauk [at] utu.fi) voi myös vapaasti tulla kysymään mitä pestiin sisältyy ja mitä ikinä nyt mieleen juolahtaakaan :)
 

12. Hae mukaan oikeusaputoimikunnan vuoden 2021 toimintakaudelle! (DL su 15.11. klo 18) 
 
TYY:lle oikeudellista neuvontaa tuottavan Lex ry:n oikeusaputoimikuntaan haetaan viisi (5) uutta jäsentä sekä puheenjohtaja toimikaudelle 1.1.–31.12.2021.  Valinnan suorittaa Lex ry:n hallitus. Hakemus, ansioluettelo ja opintosuoritusote tulee lähettää 15.11. klo 18:00 mennessä osoitteeseen hallitus [at] lex.fi. Huomaathan, että toimikuntalaisena toimiminen aiemmin ei ole edellytys puheenjohtajaksi hakemiselle, ja voit hakea myös sekä puheenjohtajan että toimikuntalaisen paikkaa toissijaisesti niin halutessasi.
Oikeusaputoimikunnan tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademin Studentkårin sekä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenille. Neuvontatoimintaa annetaan viikoittaisten päivystysten yhteydessä asiakkaille henkilökohtaisesti, puhelimitse sekä sähköpostitse suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. HUOM! Vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen toimikunta on päivystänyt etänä vain sähköpostin välityksellä. Mahdolliset etäpäivystykset saattavat jatkua myös ensi vuoden puolella. Päivystykset hoidetaan pareittain, joten päivystysvuoroja jokaiselle toimikuntalaiselle tulee keskimäärin yksi kuukaudessa.
 
Oikeusaputoimikunnan jäsenenä pääset soveltamaan laaja-alaisesti opinnoissa matkaan tarttuneita oppeja sekä kehittämään oikeudellista ajattelu- ja ongelmanratkaisukykyäsi. Lisäksi saat arvokasta työkokemusta oikeudellisesta neuvontatoiminnasta.
 
Oikeusaputoimikunnassa toimiminen kuuluu oikeustieteellisen tiedekunnan kurssitarjontaan kurssinimikkeellä Oikeudellinen neuvonta käytännössä. Toimikuntalaiset saavat tämänhetkisen opintosuunnitelman mukaan vuoden kestävästä toimikaudesta 3 opintopistettä ja puheenjohtaja 5 opintopistettä. Lisäksi toiminnassa vuoden mukana oltuaan toimikuntalaiset ja puheenjohtaja saavat työstään työtodistuksen sekä kallisarvoisen CV-merkinnän.
Valituksi tulemisen edellytyksenä on ensinnäkin se, että hakijalla on suoritettuna velvoite-, esine-, hallinto-, työ- sekä perhe- ja jäämistöoikeuden perusopinnot. Lisäksi ehdottomana edellytyksenä on mahdollisuus sitoutua vuodeksi eteenpäin toimikunnan toimintaan. Valinnassa painotetaan erityisesti hakijan motivaatiota toimintaa kohtaan, ja mahdolliset toiminnan kehitysideat ovat myös hakijan eduksi. Lisäksi aiempi työkokemus asiakaspalvelusta ja/tai lainopilliselta alalta sekä englannin ja ruotsin kielen taito katsotaan hakijan eduksi.
 
Lisätietoja oikeusaputoimikunnasta ja sen toiminnasta voit kysyä oikeusaputoimikunnan puheenjohtaja Roosa Toivoselta (riwtoi [at] utu.fi). Voit myös lukea toimikunnan toiminnasta enemmän tästä TYY:n artikkelistaLex ry:n nettisivuilta tai Ryhmä Lexin blogipostauksesta. Toimikunnassa toimiminen on loistava tilaisuus kehittää valmiuksiaan juristina, osallistua ainejärjestötoimintaan sekä verkostoitua opiskelijakollegoiden kanssa vuosikurssirajat ylittäen, joten älä epäröi hakea mukaan!
 

13. Hae yrityssuhdevastaavaksi (DL su 15.11. klo 18:00) 
 
Lex hakee useita yrityssuhdevastaavia vuodelle 2021!

Yrityssuhdevastaavat toimivat taloustoimikunnassa ja heidän vastuullaan on yhdistyksen yhteistyösopimusten neuvottelu ja laadinta sekä yhteydenpito Lexin yhteistyökumppaneihin yhdessä talousvastaavan ja hallituksen puheenjohtajan kanssa. Lexillä on yhteistyökumppaneina mm. Suomen suurimpia asianajotoimistoja, tilintarkastusyhteisöjä ja kustantamoita.

Yrityssuhdevastaavana pääset näkemään läheltä, mitä kaikkea yritysyhteistyöhön Lexissä kuuluu, laatimaan arvokkaita yhteistyösopimuksia sekä olemaan yhteydessä yhteistyökumppaneihimme. Tehtävä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden päästä kehittämään yhdistyksen varainhankintaa.

Tehtävään valitaan vuodelle 2021 lähtökohtaisesti 4-5 henkilöä, joiden tehtäviin kuuluu yhteistyö Lexin ja Turun seudun baarien välillä, Hesa-Excujen järjestäminen, jäsenetujen hankkiminen, LexPress-mainosten hallinnointi, yhdistyksen varainhankinnan kehittäminen sekä uusien yhteistyökumppanien kartoitus. Yrityssuhdevastaavien tehtävät alkavat heti valinnan jälkeen ja painottuvat erityisesti alkuvuoteen. Tarkemmat tehtäväjaot määräytyvät valinnan jälkeen, mutta jo hakemuksessa on hyvä mainita, mitkä vastuualueet sinua kiinnostavat.

Tehtävään voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin ja opintopisteisiin katsomatta! Lisätietoja tehtävästä antavat mielellään hallituksen talousvastaava Krister (talous [at] lex.fi), allekirjoittanut hallituksen puheenjohtaja (puheenjohtaja [at] lex.fi) sekä tämän vuoden yrityssuhdevastaavat Severi Nordlund (severi.j.nordlund [at] utu.fi), Ellinoora Tillqvist (ellinoora.a.tillqvist [at] utu.fi), Ellenetta Jestoi (ellenetta.a.jestoi [at] utu.fi), Sami Köseoglu (sami.s.koseoglu [at] utu.fi) ja Essi Pitkäkangas (essi.e.pitkakangas [at] utu.fi).

Vapaamuotoinen hakemus ja CV tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 15.11. klo 18.00 mennessä. Yrityssuhdevastaavaehdokkaat tullaan haastattelemaan ennen valintaa, mahdollisuuksien mukaan hallituksen kokouksen yhteydessä 16.11. tai erikseen sovittavana ajankohtana.
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook