Sunnuntai-info 18.10.2020

Ihanaa sunnuntaita! 
 
Tässä sunnuntai-infossa: 
 
1. Lex ry:n II sääntömääräinen kokous 19.10. klo 17:00 (Huom! Ilmoittautuminen on auki) 
2. Hyvinvointiviikko 19.-25.10.
3. Haalareiden myynti toimistolla 23., 24. ja 26.10. & LexCafe auki 28.10. 
 
4. Lex Libri Oy hakee toimitusjohtajaa (DL 25.10. klo 18) 
5. LexSpexin soittajahaku 
 
6. Roschier's panel discussion
 
 ​​​ 
- Debtia hakee kahta osa-aikaista perintäkäsittelijää Turkuun (hakuaika 30.10. asti) 
- Krogerus is looking for Office Support Trainees (hakuaika 21.10. asti)   
 
Alkaa:
ONOM1040 EUROOPPAOIKEUS alkaa 20.10. 
OTKU1708 TAITAVA OPISKELU / OPINTOPIIRI: EUROOPPAOIKEUS alkaa 20.10.
 
Päättyy:
OTMV2040 COMPARATIVE LEGAL RESEARCH päättyy 19.10.
TLS_0071 MARITIME LAW päättyy 21.10.
 
 
Alkaa:​
-
 
Päättyy:
-
 
 
-
 
 
-
Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.​
 

 

1. Lex ry:n II sääntömääräinen kokous ma 19.10. klo 17:00 (Huom! Ilmoittautuminen on auki) 

 
Arvoisat lexiläiset!
 
Aiemmasta infosta poiketen oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry:n II sääntömääräinen kokous järjestetään maanantaina 19.10. klo 17:00 alkaen Educarium Edu1 sekä Publicumin Pub3 saleissa! Tule valitsemaan uusi hallitus ja kuuntelemaan mielenkiintoista asiaa muun muassa yhdistyksen taloudellisesta tilasta.
 
Kokoukseen voi osallistua paikan päällä, jolloin voi äänestää ja osallistua keskusteluun normaalisti. Paikan päälle tuleville lähetetään viimeistään tuntia ennen kokousta kummassa edellä mainitussa salissa osallistut paikan päällä. Pääsalista on videoyhteys toiseen saliin. Kokouksessa huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Paikan päälle tulevilla on maskipakko.
 
Kokouksen ehdokasasettelua on mahdollista seurata lisäksi Zoomin välityksellä. Etäyhteydellä osallistuville lähetetään osallistumislinkki ennen kokouksen alkua, ja heillä on mahdollisuus käydä rajoitetun ajan äänestämässä hallitusehdokkaita Educariumin ja Publicumin väliin sijoitettavalla ulkoäänestyspisteellä.
 
Ilmoittauduthan etukäteen maanantaihin 19.10. klo 16 mennessä oheisen linkin kautta osallistumistavasta huolimatta: https://www.lyyti.fi/reg/Lex_ry_2_saantomaarainen_yhdistyksenkokous_19102020_7111
Lex ry:n sääntöjen mukaan yhdistyksen päätäntävaltaa käyttävät varsinaiset jäsenet yhdistyksen kokouksessa. II sääntömääräisen kokouksen tehtävänä on valita yhdistyksen kunniapuheenjohtaja parillisina vuosina kaksivuotiskaudeksi, päättää yhdistyksen hallituksen koosta ja valita yhdistyksen hallitus seuraavaksi toimikaudeksi, käsitellä talousvastaavan esittelemä taloudellinen katsaus sekä käsitellä muut mahdolliset asiat.
 
Hallitukseen valitaan yhdistyksen sääntöjen mukaan puheenjohtaja, pääsihteeri, opintovastaava, talousvastaava, tiedotusvastaava, klubimestari, ulkosuhdevastaava sekä 1-2 tapahtumavastaava(a). Hallitus esittää, että vuoden 2021 hallitukseen valitaan yksi tapahtumavastaava. Hallituksen jäseneksi voidaan valita tehtävään suostuva ja siihen soveltuva yhdistyksen jäsen, jota on asiaa käsittelevässä yhdistyksen kokouksessa tehtävään ehdotettu. Vaalissa tulee valituksi se, joka on saanut eniten ääniä. Äänten mennessä tasan arpa ratkaisee.
 
Lisätietoja yhdistyksen säännöistä: https://lex.fi/system/files/attachments/documents/yhdistyksen_saannot_voimaan_4.2.2020_1.pdf (HUOM! Vaatii sisäänkirjautumisen kotisivuille.)
 
Huomioithan, että vain yhdistyksen jäsenet voivat osallistua kokoukseen! Mikäli sinulla ei vielä ole Lexin jäsentarraa, varaudu näyttämään ovella ja ulkoäänestyspaikalla kuitti jäsenmaksun suorittamisesta.

Kokouksen esityslista on luettavissa aikaisemmin tulleesta Lexinfosta. Kysymyksiin kokoukseen liittyen vastaa puheenjohtaja Aleksi Rautiainen (puheenjohtaja [at] lex.fi).

 

 

2. Hyvinvointiviikko 19.-25.10.  

Lex haluaa edistää jäsentemme hyvinvointia myös näinä aikoina ja järjestää hyvinvointiviikon ensi viikolla 19.-25.10. 
 
Lex ry on valinnut tämän vuoden hyväntekeväisyys kohteeksi Suomen mielenterveys ry:n eli Mieli ry:n. Lisätietoa Mieli ry:n toiminnasta tästä linkistä: https://mieli.fi/fi . Lex tulee keräämään rahaa Mieli ry:lle myymällä haalarimerkkejä, joiden tuoton Lex lahjoittaa lyhentämättömänä Mieli ry:lle Lexin mielipotin kautta. Haalarimerkkikampanjasta lisää tietoa lähiaikoina. 
 
Lex ry on perustanut oman mielipotin, jonka kautta voit jo nyt lahjoittaa alla olevan linkistä suoraan Mieli ry:lle hyvään tarkoitukseen. Lexin mielipotti on auki vuoden loppuun saakka. 
 
Linkki Lexin mielipottiin: https://potti.mieli.fi/oma-mielipotti/16-2879  
 
Haasta myös kaverisi lahjoittamaan. Pienikin lahjoitus on merkityksellinen.
 
Lisätietoja keräyksestä tapahtumavastaava Larilta (tapahtuma [at] lex.fi tai 0504385154).
 
LEXCAST tarjoaa myös panoksensa opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseksi! Seuraavassa jaksossa Noora ja Miki käyvät Turun kriisikeskuksella keskustelemassa mielenterveydestä ja mielenterveystyöstä. Kriisityöntekijänä ja kouluttajana toimiva Jenna Trogen kertoo kriisikeskuksen toiminnasta, koronan tuomista lisähaasteista, sekä antaa ohjeita hyvän mielenterveyden ylläpitämiseksi. Jakso on kuunneltavissa keskiviikkona 21.10. SoundCloudissa ja Spotifyssa.
 
Seuraa linkkiä haluamallesi podcast-alustalle: 
 
Hyvinvointiviikon tapahtumia:
 
1. Aamureippailut 
2. Uniluento SPONSORED BY BORENIUS (Ilmoittautuminen 19.10. mennessä)
3. Kirkkotien hengailuillat (Ilmoittautuminen alkaa 19.10. klo 10)  
4. Hyvinvointiviikon sulkapallovuoro 
5. Terveellinen & herkullinen toimistopäivystys
6. Padelturnaus (Ilmoittautuminen alkaa 19.10. klo 12)
7. Elixia kokeilukampanja
8. Verenluovutuskampanja 
 
 
1. Aamureippailut
 
Miltä kuulostaisi aamukävely porukassa maanantaina, keskiviikkona ja torstaina? Lex järjestää hyvinvointiviikolla aamukävelyitä halukkaille. Lenkki lähtee maanantaina, keskiviikkona ja torstaina klo 10 Ikituurin K-kylänvalinnan edestä Ylioppilaskylästä ja reittinä on Halisten lenkki, joka on reilu 5 kilometriä.
Osallistujamäärän kartoittamiseksi ilmoittautuminen kaikille lenkeille lyytin kautta tästä linkistä:
 
 
Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi tai 0504385154)
 
 
2. Uniluento SPONSORED BY BORENIUS
 
Väsyttääkö koko ajan? Kaipaatko vinkkejä unirytmin parantamiseksi tai unen laadun parantamiseksi? Tervetuloa Boreniuksen Lexille tarjoamalle luennolle aiheesta unen merkitys ja tärkeys tiistaina 20.10. klo 10-11.15. Luennon pitää THL:n tutkimusprofessori Timo Partonen, joka on Suomen johtavia unen- ja vuorokausirytmin asiantuntijoita. Luennolla Partonen käsittelee unen ja uniryhmin merkitystä hyvinvoinnille, terveydelle, oppimiselle, suoriutumiselle ja palautumiselle.
 
Luento järjestetään webinaarina ja tervetulleita ovat kaikki Lexiläiset. Ilmoittautuminen webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistää päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.
 
 
Fuksit saavat halutessaan leiman fuksipassiin, kunhan ovat ilmoittautuneet tapahtumaan ja avaavat saadun linkin. Leimoja saa toimistopäivystyksen yhteydessä. 
 
Lisätietoa uniluennosta voit kysyä tapahtumavastaava Lari Sorvarilta (tapahtuma [at] lex.fi)
 
3. Kirkkotien Hengailuillat jatkuu
 
Tuntuuko ettei iltaisin ole mitään tekemistä? Kaipaatko juttu- tai peliseuraa opiskelun vastapainoksi? Haluatko tutustua uusiin ihmisiin ja nähdä samalla muita lexiläisiä? Lex järjestää seuraavat Kirkkotien hengailuillat tiistaina 20.10. klo 19-21 sekä torstaina 22.10. klo 19-21. 
 
Iltoihin tulee ilmoittautua etukäteen lyytissä ja paikkoja on rajattu määrä turvallisuuden varmistamiseksi. Haluamme tarjota jokaiselle lexiläiselle turvallisen mahdollisuuden tutustua ja tavata muita lexiläisiä. Jokaiselle osallistujalle lähetetään sähköpostitse ennen iltaa tarkat viranomaisten kulloinkin voimassa olevan suosituksen mukaiset ohjeet turvallisen hengailuillan toteutuksesta.
 
Illoissa on ohjelmassa lautapelejä, tietovisoja ja muuta rentoa ohjelmaa osallistujien toiveiden mukaisesti. Iltoihin on tervetulleita kaikki lexiläiset vuosikurssista riippumatta. Tapahtumaan ilmoittaudutaan yksittäin, joten sinun ei tarvitse tuntea muita osallistujia etukäteen. Paikalla on aina lexin hallitusta huolehtimassa korona ohjeistuksien noudattamisesta sekä järjestelyistä.
Linkki alla hyvinvointiviikon Kirkkotien hengailuihin ilmoittautumiseen, joka aukeaa 19.10. klo 10.
 
 
Mikäli sinulla herää kysyttävää tapahtumasta, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi tai 050 4385154)
 
4. Hyvinvointiviikon sulkapallovuoro
 
Tervetuloa pelaamaan sulkapalloa Iskerille keskiviikkona 21.10. klo 14-15. Mukaan et tarvitse kuin liikuntaan soveltuvan vaatetuksen, mailat ja sulat löytyvät Iskeriltä. 
 
Mikäli sinulla herää kysyttävää, ole yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi tai 050 4385154)
 
 
5. Terveellinen & herkullinen toimistopäivystys
 
Jos koskaan kannattaa saapua toimistopäivystykseen, on se torstaina 22.10. klo 12-16, sillä tarjolla on hyvinvointiviikon kunniaksi pääsihteerin tarjoilemia terveellisiä herkkuja! Mitä herkkuja? Se selviää saapumalla ajoissa paikalle, koska herkkuja on tarjolla niin kauan kuin niitä riittää.
 
Lisätietoja pääsihteeri Nooalta (paasihteeri [at] lex.fi).
 
6. Hyvinvointiviikko huipentuu perjantain padelturnaukseen Skanssin Padelparkissa! 
 
Tervetuloa siis perjantaina 23.10. klo 16 alkaen ottamaan mittaa muista Lexin mailataitureista ja kamppailemaan parhaan padel parin tittelistä. Turnaukseen mahtuu 8 joukkuetta ja joukkueessa voi olla esimerkiksi 3 pelaajaa, mutta kentällä on kerrallaan tietysti aina vain kaksi pelaajaa. Vain yksi ilmoittaa parin tai joukkueen. Muista ilmoittautua myös jonosijoille, jos turnausta päätetään laajentaa. Myös fanijoukot ovat tervetulleita paikan päälle rajoitetusti ja heidän tulee ilmoittautua samassa lyytin linkissä. Ilmoittautuminen tapahtuu maanantaina 19.10. klo 12 lyytissä osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Padelturnaus_2020_4063 
 
Pelit alkavat klo 16, joten varmistathan, että löydät paikalle ajoissa. Paikalle pääsee näppärästi esimerkiksi bussilla tai fillarilla. Finaalipelit kestävät klo 20 asti, joten eväitä voi tietysti ottaa mukaan tai ostaa kauppakeskuksesta. Mailat ja pallot löytyvät paikan päältä, mutta mukaan tarvitset padelin kestävän vaatetuksen.
 
Lisätietoja voi kysellä Felix Suihkolta felix.s.suihko [at] utu.fi ()

 
MITÄ: Hyvinvointiviikon Padelturnaus
MISSÄ: Skanssin Padelpark
MILLOIN: Perjantai 23.10. klo 16-20
MITÄ MAKSAA: 18e/joukkue
 
 
7. Tutustumisviikko Elixialle lexin jäsenille
 
Hyvinvointiviikon 19.-25.10. aikana lexiläisillä on mahdollisuus käydä tutustumassa Turun Elixia keskuksiin (Centrum, Trivium, Jokivarsi & Länsikeskus). Elixia tarjoaa yhden tutustumistreenin/hlö/uusille tutustujille. Lexiläisyyden voit todistaa Lexin jäsentarralla tarvittaessa. 
 
Lisätietoja sähköpostitse osoitteesta hallitus [at] lex.fi ()

 
8. Verenluovutus kampanja
 
Haluatko olla hengenpelastaja? Nyt on aika ojentaa auttava kätesi! Ius Naturale kannustaa lexiläisiä luovuttamaan verta hyvinvointiviikolla 19.-22.10. yhdessä. Tee siis testi http://www.sovinkoluovuttajaksi.fi  ja jos voit luovuttaa verta, varaa aika yksin tai yhdessä kaverin kanssa osoitteessa https://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/luovuttajapalvelut/ajanvaraus-2 .Tiedotamme Ius Naturalen Instagram-sivuilla myös ajoista, jolloin 1-2 Ius Naturalen toimikuntalaista on menossa ja olet tervetullut liittymään seuraan!
 
Ius Naturalella on oma veriryhmä! Kun luovutuksen yhteydessä mainitset tästä, kerrytät yhteistä pistepottia ja näin vauhditat platinaisen kunniakirjan saavuttamista. Muista myös liittyä Ius Naturalen VeriRyhmään Facebookissa! Huomaathan, että vaikka varsinainen kampanja toteutetaan hyvinvointiviikon yhteydessä, myös sen ulkopuolella toteutetut luovutukset lasketaan mukaan. Fukseille luovuttaminen on merkityksellinen tapa saada leima fuksipassiin.
 
Verenluovutuksessa otetaan huomioon Covid-19 -pandemian aiheuttama poikkeusaika. Hygieniaa ja turvavälejä noudatetaan tarkasti. Tämän vuoksi luovuttamaan ei tällä hetkellä pääse suuria ryhmiä kerralla ja aika verenluovutukseen tulee varata nettisivujen kautta.
Tiesitkö, että viidellä verenluovutuksella voidaan auttaa jopa viittätoista avun tarpeessa olevaa? Suomessa tarvitaan päivässä jopa 800 verenluovuttajaa, ole sinä yksi heistä!
 
Lisätietoja verenluovutuksesta saat veripalvelun nettisivuilta http://www.veripalvelu.fi/verenluovutus/luovuta-verta/miten-luovutat  sekä Ius Naturalen kanavista Instagramissa ja Facebookissa. Jos jokin luovuttamisessa mietityttää, voit laittaa viestiä somekanavissa tai iusnaturalee [at] gmail.com.

 

Mikäli sinulla herää kysyttävää hyvinvointiviikkoon liittyen, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lari Sorvariin (tapahtuma [at] lex.fi).
 

 

3. Haalareiden myynti toimistolla 23., 24. ja 26.10. & LexCafe auki 28.10. 

 
Odotus on palkittu!

Haalareita saa ostaa pe 23., la 24. ja ma 26.10. klo 12–16 välisenä aikana toimistolta täyttä (tai hieman vajaata) fuksipassia vastaan jäsenhintaan 45 euroa! Lunastaaksesi tämän himoitun bolognanpunaisen bileunivormun omaksesi muista siis ottaa mukaasi fuksipassi sekä käteisenä 45 €, sillä pankkikortti ei käy maksuvälineenä. 

Mikäli et paikalle tällöin pääse, ei hätiä mitiä, sillä haalarit ehtii ostaa myöhemminkin syksyllä toimistopäivystysaikojen puitteissa (ti-to klo 12-16).

 
Lisäksi LexCafe on auki keskiviikkona 28.10. klo 12-15, jolloin on mainio mahdollisuus ostaa haalarimerkkejä upouusia haalareita varten, muita Lex-tuotteita sekä kahvia ja pientä purtavaa. 
 
Tervetuloa!
 

4. Lex Libri Oy hakee toimitusjohtajaa (DL su 25.10. klo 18:00) 
 
LEX LIBRI OY
 
hakee bisneshenkistä, organisointikykyistä ja haasteisiin tarttuvaa
 
TOIMITUSJOHTAJAA VUODELLE 2021
 
Pysyykö sinulla langat käsissä etkä pelkää ottaa vastuuta?
 
Tarjoamme ainutlaatuista mahdollisuutta toimia ainejärjestömme yrityksen operatiivisena johtajana. Toimitusjohtaja hoitaa itsenäisesti yhtiön juoksevia asioita. Työtehtäviin kuuluvat muun muassa:
- Kahvilan esimiehenä toimiminen, kuten palkanlaskenta ja työvuorolistojen laatiminen sekä kahvitusten vastaanotto ja organisointi yhdessä kahvilan vuoropäällikön kanssa
- Verkkokaupan ylläpito, laskutukset ja muun rahaliikenteen hallinta
- Kirjanpidolliset toimet yhdessä osaavan kirjanpitotoimiston kanssa
- Taloudellisen tilanteen seuraaminen ja hallinnointi
- Yhteistyö hallituksen kanssa muun muassa liiketoiminnan kehittämisessä, uusien tuotteiden ideoinnissa ja markkinoinnissa
 
Hakijoilta odotamme vastuunottokykyä, oma-aloitteisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä, minkä lisäksi arvostamme motivoitunutta asennetta sekä aikaansaavaa otetta yhtiön toiminnan kehittämiseen. Tehtävään voi hakea vuosikurssiin katsomatta, eikä aiempaa kokemusta edellytetä. Tarjoamme loistavan mahdollisuuden kerryttää käytännön johtajakokemusta jo opiskeluaikana, minkä lisäksi tehtävä opettaa aitiopaikalta osakeyhtiön keskeisistä toimintaperiaatteista sekä yhtiö- ja työoikeudellisesta sääntelystä.
 
Toimitusjohtajan tehtävä on palkallinen. Tehtävien menestyksekäs hoitaminen edellyttää vähintään viidentoista tunnin
viikoittaista työpanosta. Työ painottuu syys- ja kevätlukukausiin, minkä johdosta kesätöiden tekeminen toisaalla on mahdollista.
Tehtävään perehdytetään loppuvuoden aikana, ja uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään itsenäisesti 1.1.2021.
Perehdytysjakso on palkaton. Toimitusjohtajalta edellytetään Lex ry:n jäsenyyttä sekä valmiutta sitoutua tehtävään vuodeksi
2021.
 
Hakemus ja ansioluettelo pyydetään toimittamaan 25.10.2020 klo 18.00 mennessä osoitteeseen hallitus [at] lexlibri.fi.
Hakijoiden haastattelut järjestetään 27.10.2020 klo 18.00 alkaen, tarvittaessa aikataulusta on mahdollista sopia erikseen.
 
Lisätietoja antavat toimitusjohtaja Jimi Paavola (toimitusjohtaja [at] lexlibri.fi) ja hallituksen puheenjohtaja Elina Brander.
 
Lex Libri Oy:n hallituksen puolesta
 
Elina Brander
Hallituksen puheenjohtaja
Lex Libri Oy
puheenjohtaja [at] lexlibri.fi, elina.r.brander [at] utu.fi

5. LexSpexin soittajahaku
 
LexSpexin bändi etsii mukaansa innostuneita soittajia. Kaipaamme erityisesti rumpalia ja basistia, mutta kaikille mukaan janoaville löytyy varmasti mielekästä tekemistä! Bändi esiintyy muutaman kerran vuodessa ja toiminta huipentuu tietysti LexSpexin näytösviikkoon keväällä. 
 
Mikäli kiinnostuit ota yhteyttä bändivastaavaan Jimi Paavolaan: jimi.p.paavola [at] utu.fi.

 
6. Roschier's panel discussion 28.10. 

You're invited: Be the best you at Roschier, a panel discussion featuring our experts

 
Join us for a dialogue on finding your stepping stones for the beginning of your career path, transitioning from student to lawyer and everything in between. A moderated panel discussion featuring three of Roschier’s experts will leave you inspired to work towards being the best you. After the panel discussion you will have the opportunity to join our experts in smaller hangouts to further discuss topics you find intriguing. What a great place to start networking!
 
PRACTICALITIES
This online event will take place on Wednesday, 28 October 2020, at 17:00-18:30. Further information on how to join us on the communication platform Microsoft Teams will be provided upon registration.
 
 
QUESTIONS
If you have any questions regarding the event or specific themes you would like for us to bring up during the panel discussion, please feel free to contact Milla Hänninen at milla.hanninen [at] roschier.com. 
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook