Sunnuntai-info 15.11.2020

Ihanaa sunnuntaita! 
 
Tässä sunnuntai-infossa: 
  
1. Lex ry:n III sääntömääräinen kokous ma 16.11. klo 17:00 (Ilmoittautuminen on auki) 
2. Subeja, olutta ja urheiluoikeutta 17.11. klo 18 (Ilmoittautuminen on auki!) 
3. Kutsu Boreniuksen webinaariin 19.11. klo 10! (Ilmoittautuminen on auki)
4. Boreniuksen klubi-ilta: Riidanratkaisu ja IPR 25.11. klo 10 (Ilmoittautuminen on auki)
5. Kiipeily with Krogerus 26.11. (Ilmoittautuminen 19.11. klo 12)     
 
6. Lex ry tekee hyvää: Mieli-haalarimerkkikampanja 
7. Ehdota vuoden opettajaa 2020    
 
8. Hae mukaan oikeusaputoimikuntaan vuoden 2021 toimikaudelle! (DL su 15.11. klo 18) 
9. Hae yrityssuhdevastaavaksi (DL su 15.11. klo 18)
10. Hae valokuvaus- tai vaihtarivastaavaksi (DL su 22.11. klo 18) 
 
  
- Roschier is looking to hire Associate Trainees for summer 2021 (hakuaika 30.11. asti)
- Visma Legal etsii Legal Traineeta alkuvuodelle 2021 (hakuaika 22.11. asti) 
- PwC hakee Traineeta Lakipalvelut-tiimiinsä Helsinkiin (hakuaika 22.11. asti)
- Avance is looking for Trainees! (hakuaika 2.12. asti) 
- EY Law is looking for Legal Trainees! (hakuaika 15.11. asti) 
- Castrén & Snellman etsii harjoittelijoita kesälle 2021 (hakuaika 22.11.2020 asti) 
 
Alkaa:
-
 
 
Päättyy:
-  
 
 
 
Alkaa:
-
 
Päättyy:
-
 
 
-
 
 
-
 
Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.
 

 

1. Lex ry:n III sääntömääräinen kokous ma 16.11. klo 17:00 

 

Arvoisat lexiläiset!
 
Lex ry:n III sääntömääräinen kokous vuonna 2020 järjestetään maanantaina 16.11. klo 17.00 Educariumin luentosalissa Edu1Tule kuulemaan mielenkiintoista asiaa ja valitsemaan ensi vuoden toimihenkilöt!

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti esityslistalla on toimihenkilöiden eli LexPressin päätoimittajan sekä sitsi-, kulttuuri- ja liikuntajaostojen puheenjohtajien valinnan lisäksi mm. toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta päättäminen vuodelle 2021. Esityslistan löydät aikaisemmin tulleesta Lexinfosta. 

Lisäksi kokouksessa on käsittelyssä yhdistyksen sijoitusohjesäännön liite. Kokouksessa käydään läpi myös vuoden 2020 opinto- ja jäsenkyselyn tulokset ja jaetaan ansiomerkkejä Lex ry:n nauha-, merkki-, viiri- ja mitaliohjesäännön mukaisesti.

 
Kokoukseen voi osallistua paikan päällä, jolloin voi äänestää ja osallistua keskusteluun normaalisti. Kokouksessa huolehditaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Paikan päälle tulevilla on maskipakko.
 
Kokouksen ehdokasasettelua on mahdollista seurata lisäksi Zoomin välityksellä. Etäyhteydellä osallistuville lähetetään osallistumislinkki ennen kokouksen alkua, ja heillä on mahdollisuus käydä rajoitetun ajan äänestämässä hallitusehdokkaita Educariumin eteen sijoitettavalla ulkoäänestyspisteellä.
 
 
Tarkemmat lisätiedot osallistumistavoista ja järjestelyiden yksityiskohdista annetaan tiedoksi myöhemmin.

Kokous on erinomainen tilaisuus vaikuttaa siihen, ketkä yhdistyksessä toimivat ja mitä yhdistyksessä tapahtuu ensi vuonna. Talousarvio määrittää yhdistyksen varojen käytön vuonna 2021, eli esimerkiksi miten paljon eri tapahtumia tuetaan taloudellisesti.

Kokouksen esityslista on nähtävissä alla. Kysymyksiin kokoukseen liittyen vastaa allekirjoittanut sekä hallituksen puheenjohtaja 2021 Lari Sorvari. Kokouksen puheenjohtajana toimii yhdistyksen kunniapuheenjohtaja Mikko Heinonen.

Yhdistyksen kokous on yhdistyksen ylin päättävä elin, joten tule päättämään mitä yhdistys tekee ensi vuonna, sekä kuulemaan roppakaupalla mielenkiintoista ja ajankohtaista asiaa!

 
Muistathan varata mukaasi Lexin jäsentarran tai jäsenmaksukuitin, sillä kokoukseen voivat osallistua ainoastaan Lex ry:n jäsenet.
Lex ry:n hallituksen puolesta,
Aleksi

 

2. Subeja, olutta ja urheiluoikeutta ti 17.11. klo 18:00 (Ilmoittautuminen on auki!)

 
Kiinnostaako sinua urheilu? Entä oikeustiede? Totta kai sinua kiinnostaa! Tänä syksynä pääset kuulemaan näistä samassa paketissa ELSA Turun ja Lexin järjestämän urheiluoikeuden seminaarissa. Tämä on myös oiva tilaisuus kaikille urheiluoikeuden erkkarista kiinnostuneille päästä kuulemaan lisää tästä hyvin vähän tiedekunnassa esillä olevasta aiheesta.
 
 
Tapahtumaan on vielä mahdollista osallistua etänä. Zoomin kautta osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen Lyytin kautta: https://www.lyyti.fi/reg/Urheiluoikeus_seminaari_8458 
 
 
MITÄ – Subeja, olutta ja urheiluoikeutta
MISSÄ – Zoomissa
MILLOIN – Tiistaina 17.11. kello 18
MITÄ MAKSAA – etänä ilmainen
 
 
 

 

3. Kutsu Boreniuksen webinaariin to 19.11. klo 10:00 (Ilmoittautuminen on auki)   

 
Juristi johtajana

Aika: torstai 19.11. klo 10.00-11.15 

 

 

Juristit eivät ammattikuntana ole tunnettuja johtamisvalmiuksistaan. Mihin tällainen käsitys oikein pohjautuu? Miksi juristijohtamisesta on herätty puhumaan vasta aivan hiljattain? Liittyykö siihen joitain erityispiirteitä, ja jos liittyy – minkälaisia?

 

Tervetuloa kuulemaan lisää juristijohtamisesta webinaariimme Boreniuksen toimitusjohtajan, Casper Herlerin johdolla. Lisäksi pääset tutustumaan opiskelijoille tarjoamiimme uramahdollisuuksiin.

 

Nähdään linjoilla!

 

Ilmoittaudu webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistään päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

 

https://borenius.zoom.us/webinar/register/WN_scJiQw9hTDK91v1bx162mQ

 
 

 

4. Boreniuksen klubi-ilta: Riidanratkaisu ja IPR ke 25.11. klo 10:00 (Ilmoittautuminen on auki) 

 

Riidanratkaisu ja IPR

 

Aika: keskiviikko 25.11. klo 10:00-11:30

 

Onko riitely yrityksille pakollinen paha vai voiko se olla osa yrityksen strategiaa? Miten IPR-riidat eroavat muista riidoista? Millaista on riitajuristin työ isossa asianajotoimistossa? 

 

Lexin ja Boreniuksen yhteistyössä järjestämässä webinaarissa Boreniuksen IPR-riitoihin erikoistuneet juristit Wilma Kivilä ja Jemina Bonsdorff kertovat riitaprosessista asianajajan näkökulmasta sekä miksi ja mistä erityisesti IPR-asioissa riidellään. Pääset myös tutustumaan opiskelijoille tarjoamiimme uramahdollisuuksiin. 

 

Nähdään linjoilla! 

 

Ilmoittaudu webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistään päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

 

Ilmoittaudu tästä 

 

 

5. Kiipeily with Krogerus to 26.11. (Ilmoittautuminen 19.11. klo 12) 

 
 
Vuoden viimeisessä lajikokeilussa päästään leikkimään Spidermaneja, kun lexiläiset suuntaavat kiipeilemään Turun Kiipeilypalatsiin 26.11. klo 14-15:30!
 
Tapahtuma on ilmainen, joten tarvitset vain onnea lyyti-ilmoon sekä tapahtumaan sopivat vaatteet. Ilmottautuminen tapahtuu osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/Kiipeily_with_Krogerus_6569
 
Mikäli sinulla on edes vähäisiä koronan oireita, olet ollut kontaktissa oireisen henkilön kanssa viimeisen 14 päivän sisällä tai tartuntatautiviranomaisen karanteeniin määräämän henkilön kanssa viimeisen 7 vuorokauden sisällä ethän tule tapahtumaan. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi näistä syistä, otathan yhteyttä liikuntavastaavaan. 
 
Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.kiipeilypalatsi.com/en/info.php tai tiedustalla liikuntavastaava Felix Suihkolta (felix.s.suihko [at] utu.fi tai 0443006706)
 
MITÄ: Kiipeilyä sponsored by Krogerus
MISSÄ: Turun Kiipeilypalatsi, Vesilinnantie 1
MIKSI: Lempitapahtuma? No tietty ilmane
MITÄ MAKSAA: Ei mitään!
MITÄ MUKAAN: Kiipeilyyn sopivat vaatteet
 

 

 
 

 

6. Lex ry tekee hyvää: Mieli-haalarimerkkikampanja 

Haluatko tukea mielenterveystyötä? Nyt sinulla on helppo tapa kantaa kortesi kekoon hyvän asian puolesta.

Tänä vuonna Lex haluaa tukea mielenterveystyötä Mieli ry:n kautta ja tähän voi ottaa helposti osaa ostamalla Mieli-haalarimerkin. Haalarimerkin hinta on 5€ ja merkin tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Lexin mielipotin kautta Mieli ry:lle. Haalarimerkkejä on myytävänä niin kauan kuin niitä riittää.

Haalarimerkkejä voi ostaa Lexin toimistolta sen aukioloaikojen puitteissa. 

Merkin hinta on 5€ ja maksutapana on käteinen.

Tule siis tekemään hyvää ostamalla haalarimerkin itsellesi ja myös ystävällesi.

Lisätietoa Mieli ry:n toiminnasta tästä linkistä: https://mieli.fi/fi .

Lex ry on perustanut oman mielipotin, jonka kautta voit myös lahjoittaa alla olevan linkistä suoraan Mieli ry:lle hyvään tarkoitukseen. Lexin mielipotti on auki vuoden loppuun saakka. 

Linkki Lexin mielipottiin: https://potti.mieli.fi/oma-mielipotti/16-2879   

Haasta myös kaverisi lahjoittamaan. Pienikin lahjoitus on merkityksellinen.

Mikäli sinulla herää kysyttävää, olethan yhteydessä tapahtumavastaava Lariin (tapahtuma [at] lex.fi ()

 tai 050 4385154)
 

 

 

7. Ehdota vuoden opettajaa 

 

Tervehdys!

Lex on perinteisesti vuosittain palkinnut opiskelijoiden valitseman oikeustieteellisen tiedekunnan vuoden opettajan. Nyt jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa siihen, ketkä pääsevät kisaamaan kyseisestä tittelistä tänä vuonna!
 

Lähetä siis ehdottamasi opettajan nimi vapaamuotoisine perusteluineen osoitteeseen opinto [at] lex.fi viimeistään sunnuntaina 29.11. Ehdotusten perusteella valitaan kolme ehdokasta lopulliseen äänestykseen.
 

Ehdotustasi voit perustella esimerkiksi innostavalla opetuksella, monipuolisilla opetus- ja suoritusmuodoilla tai opettajan yleisellä opiskelijamyönteisyydellä. Perusteluissa voit tuoda esille paljon muitakin seikkoja! Äänestyksen ehdokkaiksi etsitään opettajia, joita erityisesti haluamme kiittää panoksestaan opiskelujemme hyväksi.

Viime vuonna vuoden opettajaksi valittiin rikosoikeuden professori Heini Kainulainen.

 

8. Hae mukaan oikeusaputoimikunnan vuoden 2021 toimintakaudelle! (DL tänään 15.11. klo 18) 
 
TYY:lle oikeudellista neuvontaa tuottavan Lex ry:n oikeusaputoimikuntaan haetaan viisi (5) uutta jäsentä sekä puheenjohtaja toimikaudelle 1.1.–31.12.2021.  Valinnan suorittaa Lex ry:n hallitus. Hakemus, ansioluettelo ja opintosuoritusote tulee lähettää tänään 15.11. klo 18:00 mennessä osoitteeseen hallitus [at] lex.fi. Huomaathan, että toimikuntalaisena toimiminen aiemmin ei ole edellytys puheenjohtajaksi hakemiselle, ja voit hakea myös sekä puheenjohtajan että toimikuntalaisen paikkaa toissijaisesti niin halutessasi.
Oikeusaputoimikunnan tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan, Åbo Akademin Studentkårin sekä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan jäsenille. Neuvontatoimintaa annetaan viikoittaisten päivystysten yhteydessä asiakkaille henkilökohtaisesti, puhelimitse sekä sähköpostitse suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. HUOM! Vallitsevasta pandemiatilanteesta johtuen toimikunta on päivystänyt etänä vain sähköpostin välityksellä. Mahdolliset etäpäivystykset saattavat jatkua myös ensi vuoden puolella. Päivystykset hoidetaan pareittain, joten päivystysvuoroja jokaiselle toimikuntalaiselle tulee keskimäärin yksi kuukaudessa.
Oikeusaputoimikunnan jäsenenä pääset soveltamaan laaja-alaisesti opinnoissa matkaan tarttuneita oppeja sekä kehittämään oikeudellista ajattelu- ja ongelmanratkaisukykyäsi. Lisäksi saat arvokasta työkokemusta oikeudellisesta neuvontatoiminnasta.
Oikeusaputoimikunnassa toimiminen kuuluu oikeustieteellisen tiedekunnan kurssitarjontaan kurssinimikkeellä Oikeudellinen neuvonta käytännössä. Toimikuntalaiset saavat tämänhetkisen opintosuunnitelman mukaan vuoden kestävästä toimikaudesta 3 opintopistettä ja puheenjohtaja 5 opintopistettä. Lisäksi toiminnassa vuoden mukana oltuaan toimikuntalaiset ja puheenjohtaja saavat työstään työtodistuksen sekä kallisarvoisen CV-merkinnän.
Valituksi tulemisen edellytyksenä on ensinnäkin se, että hakijalla on suoritettuna velvoite-, esine-, hallinto-, työ- sekä perhe- ja jäämistöoikeuden perusopinnot. Lisäksi ehdottomana edellytyksenä on mahdollisuus sitoutua vuodeksi eteenpäin toimikunnan toimintaan. Valinnassa painotetaan erityisesti hakijan motivaatiota toimintaa kohtaan, ja mahdolliset toiminnan kehitysideat ovat myös hakijan eduksi. Lisäksi aiempi työkokemus asiakaspalvelusta ja/tai lainopilliselta alalta sekä englannin ja ruotsin kielen taito katsotaan hakijan eduksi.
Lisätietoja oikeusaputoimikunnasta ja sen toiminnasta voit kysyä oikeusaputoimikunnan puheenjohtaja Roosa Toivoselta (riwtoi [at] utu.fi). Voit myös lukea toimikunnan toiminnasta enemmän tästä TYY:n artikkelistaLex ry:n nettisivuilta tai Ryhmä Lexin blogipostauksesta. Toimikunnassa toimiminen on loistava tilaisuus kehittää valmiuksiaan juristina, osallistua ainejärjestötoimintaan sekä verkostoitua opiskelijakollegoiden kanssa vuosikurssirajat ylittäen, joten älä epäröi hakea mukaan!
 

9. Hae yrityssuhdevastaavaksi (DL tänään 15.11. klo 18:00) 
 

Lex hakee useita yrityssuhdevastaavia vuodelle 2021!Yrityssuhdevastaavat toimivat taloustoimikunnassa ja heidän vastuullaan on yhdistyksen yhteistyösopimusten neuvottelu ja laadinta sekä yhteydenpito Lexin yhteistyökumppaneihin yhdessä talousvastaavan ja hallituksen puheenjohtajan kanssa. Lexillä on yhteistyökumppaneina mm. Suomen suurimpia asianajotoimistoja, tilintarkastusyhteisöjä ja kustantamoita.Yrityssuhdevastaavana pääset näkemään läheltä, mitä kaikkea yritysyhteistyöhön Lexissä kuuluu, laatimaan arvokkaita yhteistyösopimuksia sekä olemaan yhteydessä yhteistyökumppaneihimme. Tehtävä tarjoaa lisäksi mahdollisuuden päästä kehittämään yhdistyksen varainhankintaa.Tehtävään valitaan vuodelle 2021 lähtökohtaisesti 4-5 henkilöä, joiden tehtäviin kuuluu yhteistyö Lexin ja Turun seudun baarien välillä, Hesa-Excujen järjestäminen, jäsenetujen hankkiminen, LexPress-mainosten hallinnointi, yhdistyksen varainhankinnan kehittäminen sekä uusien yhteistyökumppanien kartoitus. Yrityssuhdevastaavien tehtävät alkavat heti valinnan jälkeen ja painottuvat erityisesti alkuvuoteen. Tarkemmat tehtäväjaot määräytyvät valinnan jälkeen, mutta jo hakemuksessa on hyvä mainita, mitkä vastuualueet sinua kiinnostavat.Tehtävään voi hakea kuka tahansa vuosikurssiin ja opintopisteisiin katsomatta! Lisätietoja tehtävästä antavat mielellään hallituksen talousvastaava Krister (talous [at] lex.fi), allekirjoittanut hallituksen puheenjohtaja (puheenjohtaja [at] lex.fi) sekä tämän vuoden yrityssuhdevastaavat Severi Nordlund (severi.j.nordlund@utu.fi), Ellinoora Tillqvist (ellinoora.a.tillqvist [at] utu.fi), Ellenetta Jestoi (ellenetta.a.jestoi [at] utu.fi), Sami Köseoglu (sami.s.koseoglu@utu.fi) ja Essi Pitkäkangas (essi.e.pitkakangas [at] utu.fi).

Vapaamuotoinen hakemus ja CV tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen hallitus [at] lex.fi tänään 15.11. klo 18.00 mennessä. Yrityssuhdevastaavaehdokkaat tullaan haastattelemaan ennen valintaa, mahdollisuuksien mukaan hallituksen kokouksen yhteydessä 16.11. tai erikseen sovittavana ajankohtana.
 

10. Hae valokuvaus- tai vaihtarivastaavaksi (DL su 22.11. klo 18:00) 
 
 
 
Lex ry hakee riveihinsä kahta uutta vastaavaa, valokuvausvastaavaa sekä vaihtarivastaavaa! (dl su 22.11.)Hae valokuvausvastaavaksi! 
 
Pysyykö kamera kädessä? Oletko kiinnostunut kuvaamisesta? Jos vastasit kyllä, saattaa valokuvausvastaavan pesti sopia juuri sinulle!

Valokuvausvastaava vastaa nimensä mukaisesti Lexin tapahtumien valokuvaamisesta. Tämän lisäksi valokuvausvastaava ylläpitää ja koordinoi valokuvausrinkiä ja huolehtii, että tapahtumissa on kuvaaja paikalla. Valokuvaajalle varataan paikka kaikkiin tapahtumiin, myös Iso-Exculle, joten murhetta ilmoittautumisesta ei ole! Yksin ei kaikkia tapahtumia tarvitse halutessaan kuvata, vaan valokuvausrinki auttaa tapahtumien kuvaamisessa.

Vastaavan tehtäviin kuuluu myös tapahtumista ja tilaisuuksista otettujen valokuvien tarkistaminen ja nettisivuille lisättävien otosten valitseminen.

Omaa kalustoa tai aikaisempaa kokemusta ei edellytetä, pelkkä into riittää. Kokeneemmille harrastajille tarjoamme kuitenkin ainutkertaisen mahdollisuuden päästä kuvaamaan monipuolisissa tilanteissa ja kartuttamaan kokemusta sekä portfoliota entisestään.

Mikäli kiinnostuit valokuvavastaavan tehtävästä, lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen hallitus [at] lex.fi. Paikkaa voi siis hakea kuka tahansa vuosikurssiin tai aiempaan aktiivisuuteen/kokemukseen katsomatta. Hakuaika päättyy sunnuntaina 22.11. kello 18.00. Hakijat haastatellaan mahdollisuuksien mukaan hallituksen kokouksessa maanantaina 23.11.

Lisäkysymyksiä hakemukseen tai pestiin liittyen voi lähettää hallitukselle tai tämän vuoden valokuvausvastaava Laura Välimäelle (laura.m.valimaki [at] utu.fi).

Hae vaihtarivastaavaksi!

 
Oletko kiinnostunut kansainvälisyydestä? Pidätkö tapahtumanjärjestämisestä? Sujuuko englanti? Jos vastaus on kyllä, on vaihtarivastaavan pesti mahdollisesti juuri sinulle sopiva!

Vaihtarivastaava vastaa Lexin yhteistyöstä oikeustieteen vaihto-oppilaiden kanssa. Toimenkuvaan kuuluu Lexin tapahtumista vaihtareille tiedottaminen ja tapahtumakuvausten kääntäminen englanniksi sekä yleisesti vaihtareiden yhteyshenkilönä toimiminen. Vaihtarivastaava halunsa mukaan osallistuu myös vaihtarien tervetulomessuille, mutta omalla aktiivisuudella voi vaikuttaa paljon tehtävän sisältöön. Vaihtarivastaava järjestää vaihtari-illat kaksi kertaa vuodessa, sekä omien ideoiden mukaan muitakin tapahtumia, kuten peli-iltoja tai muuta vaihtareille mielekästä ohjelmaa. Mikäli kansainvälisyys kiinnostaa, nyt on mainio mahdollisuus lähteä mukaan kehittämään Lexin vaihtariyhteistyötä tähän matalan kynnyksen tehtävään ja tavata ihmisiä ympäri maailmaa!

Vapaamuotoiset hakemukset voi lähettää osoitteeseen hallitus [at] lex.fi sunnuntaihin 22.11. klo 18 mennessä. Hakijat haastatellaan hallituksen kokouksessa ma 23.11. mahdollisuuksien mukaan. Lisätietoja pestistä voi kysyä vuoden 2020 vaihtarivastaavalta Kaisla Pohjolaiselta (kaisla.m.pohjolainen [at] utu.fi) tai ulkosuhdevastaava Silja Piipolta (intsek [at] lex.fi).

 
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook