Sunnuntai-info 11.10.2020

Aurinkoista syksyistä sunnuntaita! 
 
Tässä sunnuntai-info: 
 
1. Kähminnät 12.10. (Huom! Ilmoittautuminen on auki)
2. Temppari-ilta 15.10. (Ilmoittautuminen 13.10. klo 12) 
3. Lex ry:n II sääntömääräinen kokous 19.10. klo 17:00
4. Lexin hyvinvointiviikon uniluento SPONSORED BY BORENIUS 20.10. 
 
5. LexSpexin vuoden 2021 vastaavahaku (Huom! DL tänään 11.10.) 
6. LexSpexin soittajahaku 
 
7. Castrén & Snellmanin virtuaalinen fuksiexcursio 13.10. 
 
 ​​​ 
- Lakiasiaintoimisto Jenna Järnstedt Oy hakee oikeustieteen opiskelijaa pian alkavaan työsuhteeseen (hakuaika 13.10. asti)
- Krogerus is looking for Office Support Trainees (hakuaika 21.10. asti)   
 
Alkaa:
OTKU1299 TÄYTÄNTÖÖNPANO-OIKEUS, VALINNAINEN KURSSI alkaa 13.10. 
 
Päättyy:
ONOM1006 VALTIOSÄÄNTÖOIKEUS päättyy 12.10. 
OTKU1700 TAITAVA OPISKELU / OPINTOPIIRI: VALTIOSÄÄNTÖOIKEUS päättyy 12.10. 
ONOM4001 ON-TUTKINNON HOPS päättyy 15.10.
 
 
 
Alkaa:​
-
 
Päättyy:
ONOM1019 YLEINEN OIKEUSTIEDE päättyy 15.10. 
 
 
-
 
 
-
Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.​
 

 

1. Kähminnät ma 12.10. (Huom! Ilmoittautuminen on auki) 

 
Yhdistyksen II sääntömääräistä kokousta perinteisesti edeltävät Kähminnät järjestetään maanantaina 12.10. kello 17 Calonian Cal1 salissa. Tänä vuonna Kähmintöjä on mahdollista seurata myös etänä ja suosittelemme etäseurantaa. 
 
Voit ilmoittautua Kähmintöihin joko paikan päälle tai etänä osallistuvaksi oheisen linkin kautta: 
 
 
Etänä osallistuville lähetetään linkki maanantaina hieman ennen kähmintöjä. 
 
Huomioithan, että paikan päällä Kähminnöissä on maskipakko. 
 
Kähminnöissä hallituskandidaatit esittäytyvät, perustelevat kyvykkyyttään hoitaa hakemaansa hallitustehtävää kunniallisesti sekä vastaavat yhdistyksen jäsenten heille esittämiin kysymyksiin. 
 
Tänä vuonna ehdokkaat ovat vastanneet etukäteen Lexin nettisivuilta löytyviin kysymyksiin. Vastaukset on nyt julkaistu osoitteessahttps://lex.fi/yhdistys/hallitus/ennakkokysymysten-vastaukset
 
Lex ry:n hallitukseen valitaan yhdistyksen sääntöjen mukaan puheenjohtaja, pääsihteeri, opintovastaava, talousvastaava, tiedotusvastaava, klubimestari, ulkosuhdevastaava sekä 1-2 tapahtumavastaava(a). Yhdistyksen hallitus on päättänyt esittää valittavaksi yhden (1) tapahtumavastaavan vuodelle 2021.
 
Varsinainen hallitusvaali käydään yhdistyksen II sääntömääräisessä kokouksessa 19.10. klo 17:00. Tällöin ehdokkaat halutuimpiin pesteihin esittäytyvät uudelleen lyhyemmällä kaavalla. Kähminnät ovat kuitenkin ensisijainen tilaisuus kysyä hallituskandidaateilta ja arvioida ensi vuonna yhdistystä johtamaan pyrkivä porukka!
 
Koko vuodeksi valittavat toimihenkilöt kulttuurivastaava, liikuntavastaava, sitsivastaava sekä LexPressin päätoimittaja valitaan yhdistyksen III sääntömääräisessä kokouksessa marraskuussa.
 
Lisätietoja antavat hallituksen puheenjohtaja Aleksi Rautiainen (puheenjohtaja [at] lex.fi

) sekä koko vuoden 2020 hallitus (hallitus [at] lex.fi

). 
 

 

2. Temppari-ilta to 15.10. (Ilmoittautuminen ti 13.10. klo 12) 

​Lexin iltanuotio kokoontuu Kirkkotielle torstaina 15.10. klo 20 alkaen katsomaan Temptation Island Suomi sarjaa. Illan aikana katsotaan porukassa, kuinka Sami Kuronen grillaa iltanuotiolla Thainuussa. Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen ja Kirkkotielle voidaan turvallisesti ottaa vain rajattu määrä ihmisiä.

Ilmoittautuminen Temppari-iltaa alkaa tiistaina 13.10. klo 12 alla olevassa linkissä.

https://www.lyyti.in/Temppariilta_2150

Tässä Illassa katsotaan 14.10. ja 15.10. televisiossa näytettävät jaksot.

Iltoja voidaan järjestää lisää, mikäli ne keräävät suosiota.

Tapahtumassa on maskipakko ja Lex tarjoaa osallistujille maskit, mikäli osallistujilla ei maskeja ole itsellä.

Lisätietoa tapahtumasta voit kysyä tapahtumavastaava Lari Sorvarilta (tapahtuma [at] lex.fi).


 

3. Lex ry:n II sääntömääräinen kokous ma 19.10. klo 17 CAL1 

Arvon lexiläiset!

Lex ry:n II sääntömääräinen kokous järjestetään ma 19.10. klo 17 alkaen Calonian auditorio Cal1 -salissa. Tule valitsemaan uusi hallitus ja kuuntelemaan mielenkiintoista asiaa muun muassa yhdistyksen taloudellisesta tilasta!

Lex ry:n sääntöjen mukaan yhdistyksen päätäntävaltaa käyttävät varsinaiset jäsenet yhdistyksen kokouksessa. II sääntömääräisen kokouksen tehtävänä on valita yhdistyksen kunniapuheenjohtaja parillisina vuosina kaksivuotiskaudeksi, päättää yhdistyksen hallituksen koosta ja valita yhdistyksen hallitus seuraavaksi toimikaudeksi, käsitellä talousvastaavan esittelemä taloudellinen katsaus sekä käsitellä muut mahdolliset asiat.

Hallitukseen valitaan yhdistyksen sääntöjen mukaan puheenjohtaja, pääsihteeri, opintovastaava, talousvastaava, tiedotusvastaava, klubimestari, ulkosuhdevastaava sekä 1-2 tapahtumavastaava(a). Hallitus esittää, että vuoden 2021 hallitukseen valitaan yksi tapahtumavastaava. Hallituksen jäseneksi voidaan valita tehtävään suostuva ja siihen soveltuva yhdistyksen jäsen, jota on asiaa käsittelevässä yhdistyksen kokouksessa tehtävään ehdotettu. Vaalissa tulee valituksi se, joka on saanut eniten ääniä. Äänten mennessä tasan arpa ratkaisee.

Lisätietoja yhdistyksen säännöistä: https://lex.fi/system/files/attachments/documents/yhdistyksen_saannot_voimaan_4.2.2020_1.pdf(HUOM! Vaatii sisäänkirjautumisen kotisivuille.)

Kokouksen tapahtumia voi seurata myös Lexin Facebook-sivulla livefeedin välityksellä. Paikan päällä on pullatarjoilu. Etänä äänestäminen ei ole mahdollista.

Huomioithan, että vain yhdistyksen jäsenet voivat osallistua kokoukseen! Mikäli sinulla ei vielä ole Lexin jäsentarraa, varaudu näyttämään ovella kuitti jäsenmaksun suorittamisesta.

Tarkemmat ohjeet poikkeusjärjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin turvallisen kokouksen takaamiseksi.

Kokouksen esityslista on nähtävissä aikaisemmin tulleessa Lexinfossa. Kysymyksiin kokoukseen liittyen vastaa puheenjohtaja Aleksi Rautiainen (puheenjohtaja [at] lex.fi).


4. Lexin hyvinvointiviikon uniluento SPONSORED BY BORENIUS ti 20.10. klo 10:00-11:15
 
Väsyttääkö koko ajan? Kaipaatko vinkkejä unirytmin parantamiseksi tai unen laadun parantamiseksi? Tervetuloa Boreniuksen Lexille tarjoamalle luennolle aiheesta unen merkitys ja tärkeys tiistaina 20.10. klo 10-11.15. Luennon pitää THL:n tutkimusprofessori Timo Partonen, joka on Suomen johtavia unen- ja vuorokausirytmin asiantuntijoita. Luennolla Partonen käsittelee unen ja uniryhmin merkitystä hyvinvoinnille, terveydelle, oppimiselle, suoriutumiselle ja palautumiselle.

Luento järjestetään webinaarina ja tervetulleita ovat kaikki Lexiläiset. Ilmoittautuminen webinaariin alla olevan linkin kautta viimeistää päivää ennen tapahtumaa. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostiisi osallistumislinkin.

https://register.gotowebinar.com/register/8094239975775699982

Hyvinvointiviikon muu ohjelma julkaistaan lähiaikoina.

Lisätietoa uniluennosta voit kysyä tapahtumavastaava Lari Sorvarilta (tapahtuma [at] lex.fi).


5. LexSpexin vuoden 2021 vastaavahaku (Huom! DL tänään 11.10.)  
 

Vaikka syksy on vasta saatu pyöräytettyä käyntiin, on LexSpexillä jo tulevan vuoden musikaaliteatterin toiminta mielessä. Kaipaamme n. 20 hengen vastaavaporukkaamme nimittäin lisää innostuneita tekijöitä. Osa seuraavan Spexin vastaavista valittiin jo keväällä ja nyt on aika hakea loppuja vastaavia vuodelle 2021! Spexin vastaavaksi voi hakea kuka vain kokemukseen ja vuosikurssiin katsomatta, tärkeintä on halu tehdä ja olla mukana! Spexin toimintaan voit lähteä toki ilman vastaavatehtävää - katso lisää osoitteessa: https://lex.fi/toiminta/spex 

Jatkamme hakuja LexSpex 2021 vastaavien kaartiin:

1-2 Ohjaajaa / Apulaisohjaaja

Grafiikkavastaava

Markkinointivastaava

Lipunmyyntivastaava (nykyisen lisäksi)

Mikäli olet kiinnostunut jostain tehtävästä, hakemukset voi lähettää sunnuntaihin 11.10. mennessä osoitteeseen hallitus [at] lex.fi. Hakemus on vapaamuotoinen ja voit hakea useampaan kiinnostavaan pestiin samalla hakemuksella. Mihinkään tehtävään ei edellytetä aikaisempaa kokemusta Spexistä, joskin siitä voi toki olla hyötyä.

1-2 Ohjaajaa

Ohjaajan päätehtävä on herättää käsikirjoitus henkiin toimivaksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi! Viimeinen sana kaikesta lavalla näkyvästä on aina ohjaajalla, joka tekee näyttelijöiden lisäksi tiivistä yhteistyötä käsikirjoituksen, lavastuksen, puvustuksen, bändin ja tanssijoiden kanssa. Ohjaaja vastaa myös castingistä ja pyörittää kevään näytelmätreenejä. Ohjaajan pestiin voi hakea esimerkiksi kaverin kanssa ja hoitaa homman ohjaajaparina tai siten, että toinen on päävetovastuussa ja toinen toimii apulaisohjaajana. Pestiin voi hakea myös yksin joko ohjaajaksi tai apulaisohjaajaksi.

Grafiikkavastaava

Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu haalarimerkkien, julisteiden, käsiohjelmien sekä promokuvien suunnittelu yhteistyössä Spexin muiden vastaavien kanssa sekä toteutus design-tiimin kanssa. Grafiikkavastaavan tehtäviin kuuluu myös yhteistyössä tuottajien kanssa hoitaa tuotteet painoon ja jakeluun.

Markkinointivastaava

Markkinointivastaava toimii tiiviissä yhteistyössä tuottajien sekä grafiikkavastaavan kanssa. Markkinointivastaava pääsee tekemään markkinointisuunnitelmaa ja hankkimaan sponsoreita. Markkinointivastaava saa käyttää paljon mielikuvitusta kehittäessään LexSpexin markkinointia mahdollisimman näkyväksi. Tehtävässä pääsee päivittämään instagramia ja facebookkia ja olemaan halutessaan yhteydessä yrityssuhdevastaaviin sekä lexin talousvastaavaan. Matalan kynnyksen tilaisuus päästä kokeilemaan markkinointia.

Lipunmyyntivastaava (nykyisen lisäksi)

Lipunmyyntivastaavan tehtävänä on myydä Spexiä yksittäisille ihmisille ruohonjuuritasolla ja vastata samalla yhdessä tuottajien kanssa merkittävimmästä tulonlähteestämme. Tehtäviin kuuluu lipunmyyjien rekrytointi, lyyti-lipunmyynti ja kampuslipunmyyntien järjestäminen.

LexSpex toivottaa mielellään uusia speksaajia tervetulleeksi mukaan pitkin vuotta! Mukaan toimintaan pääsee vastaavahakujen lisäksi ilmestymällä treeneihin. Kannattaa siis laittaa Spexin somet seurantaan, sillä siellä ilmoitetaan treeniajankohdista tarkemmin.

Instagram: lexspex

Facebook: Lex Spex

Mikäli jostain vastaavapestistä herää jotain kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä vuoden 2021 tuottajiin Vilma Laaksoseen ja Minna Vuolteenahoon (vilma.l.laaksonen [at] utu.fi / minna.m.vuolteenaho [at] utu.fi


 
6. LexSpexin soittajahaku 
 
LexSpexin bändi etsii mukaansa innostuneita soittajia. Kaipaamme erityisesti rumpalia ja basistia, mutta kaikille mukaan janoaville löytyy varmasti mielekästä tekemistä! Bändi esiintyy muutaman kerran vuodessa ja toiminta huipentuu tietysti LexSpexin näytösviikkoon keväällä. 
 
Mikäli kiinnostuit ota yhteyttä bändivastaavaan Jimi Paavolaan: jimi.p.paavola [at] utu.fi.
 

 
7. Castrén & Snellmanin virtuaalinen fuksiexcursio ti 13.10.

Virtuaalinen C&S tutuksi -ilta fukseille tiistaina 13.10. Klo 16.30 - 18.30 

Tervetuloa Castrén & Snellmanin virtuaaliselle fuksiexcursiolle tutustumaan meihin rennossa hengessä Microsoft Teamsin välityksellä!
 

Illan aikana pääset kuulemaan, millaista on työskennellä harjoittelijana tai juristina Suomen kiinnostavimpien liikejuridiikan toimeksiantojen parissa, ja millaisen työympäristön me C&S:llä tarjoamme.
 
Excu on yhteinen Artiklan, Judican, Justuksen, Lexin ja Pykälän opiskelijoille. Tilaisuuteen on rajallinen määrä paikkoja, ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 
Ilmoittaudu mukaan excursiolle tällä lomakkeella. Lähetämme sinulle osallistumislinkin tilaisuuteen lähempänä tilaisuutta. 
Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook