Sunnuntai-info 9.2.2020

Mukavaa sunnuntaita! 
 
Tässä sunnuntai-infossa: 
 
1. Deloitte Curling 21.2. (Ilmoittautuminen ti 11.2. klo 12) 
2. Yritysvierailu Huhtamäelle! 26.2. (Ilmoittautuminen 11.2. asti) 
3. Ystissitsit 27.2. (Ilmoittautuminen ke 12.2. klo 12) 
4. Borenius Amazing Case 6.3. (Ilmoittautuminen 25.2. asti) 


5. LexKurssit hakee blogikirjoittajia kurssiblogiin! 
6. LexKurssit hakee nyt TUTOREITA kurssiorganisaatioonsa! (DL su 23.2.) 
7. LexSpex hakee teknikkoa sekä tiimiläisiä lavastus, puvustus ja markkinointi-tiimeihin!
8. Acta Legis Turkuensiaan haetaan toimittajia! (Huom! DL tänään 9.2.)
9. Lex Café etsii työntekijää! (Huom! DL tänään 9.2.) 


10. Hallinto-oikeus opintojakson -opintojaksopalaute (Vastausaika 20.3. asti)  ​
 
 ​​​
- Borenius hakee Associate Traineeta 
- Roschier hakee Associate Traineeta syksylle 
- Asianajotoimisto Heikki Jalas Oy hakee asianajosihteeriä

 
 
Alkaa:
TLS_1020 UNITED STATES INTELLECTUAL PROPERTY LAW IN A WORLD PERSPECTIVE alkaa 10.2

OTMU3001 OTM- TUTKINNON HOPS alkaa 13.2 

OTMV1111 JULKISET YHTIÖT alkaa 14.2 

 
Päättyy:
-
 
 
 
 
Alkaa:
-
 
 
Päättyy
-
 
 
 
 

28.2. Uusi konkurssi- ja saneerausoikeus – mitä ja miksi? Tilaisuudessa käsitellään insolvenssioikeuden viimeaikaisia uudistuksia. Koulutuksen pitää prosessioikeuden apulaisprofessori Tuomas Hupli, ja se järjestetään Calonian auditoriossa klo 12.30-16.00. Ilmoittautuminen alkaa 14.2. klo 12.00 ja päättyy 24.2 klo 15. 

Linkki ilmoittautumiseen: https://www.lyyti.in/Tiedekunnan_taydennyskoulutus_Uusi_konkurssi_ja_saneerausoikeus__mita_ja_miksi_6138 

Tilaisuuteen on 20 paikkaa. Lisätietoa koulutuksesta täältä

 

Täydennyskoulutuksiin saattaa tulla lähempänä myös mahdollisuus osallistua etänä, niin tällöin voit ilmoittautumisen yhteydessä valita että haluatko osallistua verkossa vai paikan päällä. Lisää tietoa kaikista täydennyskoulutuksista löydät täältä. 

 
Huom! Muistutuslista on tarkoitettu vain opiskelun tueksi. Opiskelija on itse vastuussa kurssi-ilmoittautumisistaan.
 

 


 

1. Deloitte Curling 21.2. (Ilmoittautuminen ti 11.1. klo 12) 

Onko tuo lumivyöry? Mutta eihän Turussa ole lunta... Se on kivivyöry!
 
Deloitte Curling on täällä taas! Kivet vierivät ja harjat suhisevat 21.2.2020 Loimaan jäähallissa, kun lähdemme ottamaan selvää Lexin taitavimmasta (ja hauskimmasta) tiimistä. Aiempaa kokemusta tai Markku Uusipaavalniemen taitoja et ainakaan curlingista tarvitse, mutta valmistautuminen on silti avainasemassa tähän spektaakkelimaiseen turnaukseen. Vedä haalarit jalkaan ja saavu aamutuimaan toimiston eteen valmiina urheiluntäytteiseen päivään.
 
Bussit lähtevät klo 9.15 toimiston edestä kohti Loimaan jäähallia. Turnaus pelataan 10-16 aikavälillä, jonka aikana on tarjolla (vege)makkaraa ja kaakaota, mutta nälkäisimpien kannattaa pakata omat ruisleivät mukaan. Laita parastasi hallissa, sillä hauskin tiimiasu sekä tietysti turnauksen voittaja palkitaan. Turnauksen jälkeen teemme pikaisen kulttuurimatkan Loimaan seurahuoneelle ja palaamme takaisin toimiston eteen noin klo 18. Päivän urheilut eivät kuitenkaan lopu vielä tuohon, vaan jatkamme Turun uimahalliin (Assarin ullakon alakerrassa) saunomaan klo 22 asti.
 
Ilmoittautuminen tapahtumaan on lyytissä, tiistaina 11.2.2020 klo 12.00 ja ensisijainen ilmoittautumistapa on ilmoittautua 4 hengen joukkueessa. Yksi joukkueen jäsen ilmoittaa koko joukkueensa tapahtumaan ja maksaa kaikkien joukkuelaisten osallistumismaksun 84€. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään joukkueen nimeä.
 
Tänä vuonna uutena mahdollisuutena on ilmoittautua joukkueeseen yksin tai parin kanssa. Pareista ja yksilöistä muodostetaan omat joukkueet. Näiden joukkueiden kokoonpanot ilmoitetaan hyvissä ajoissa joukkueiden jäsenille. Parina ilmoittautuessa toinen parista ilmoittaa kummatkin ja maksaa kummankin osallistumismaksun 42€. Yksilö ilmoittautumisessa osallistuja ilmoittaa ja maksaa itsensä eli 21€.
 
Lisäksi tarjolla on taas kannattajalippuja hintaan 10€. Kannattajalipulla pääset Loimaan jäähallille seuraamaan turnausta sekä nauttimaan pelaajien kanssa makkara ja kaakao tarjoilusta jäähallilla ja jälkisaunasta Turun uimahallissa. Lisäksi kaikille osallistujille on huikeat haalarimerkit. 
 
 
MITÄ: Deloitte Curling
MISSÄ: Bussit lähtevät toimistolta (Rehtoripellonkatu 4), pelit Loimaan jäähallissa ja jälkisauna Turun uimahallilla (Assarin ullakon alakerrassa)
MILLOIN: 21.2. klo 9.15 starttaavat bussit
MITÄ MAKSAA: 84€ neljän hengen joukkue, 42€ pari, 21€ yksilö, ja 10€ kannattajalippu
DC: haalarit ja tiimiasu (hallissa on kylmä)

 

Lisätietoja voi kysyä liikuntavastaava Felix Suihkolta (felix.s.suihko [at] utu.fi) tai tapahtumavastaava Lari Sorvarilta (tapahtuma [at] lex.fi).

 


 
2. Yritysvierailu Huhtamäelle! 26.2. (Ilmoittautuminen ti 11.2. asti)  

 

Senilex järjestää yritysvierailun Huhtamäki Oyj:lle!

 

Senilexin vuoden 2020 ensimmäisen yritysvierailun kohde on Huhtamäki Oyj. Tervetuloa tutustumaan Huhtamäen toimintaan keskiviikkona 26.2.2020 klo 17.00-20.00.

 

Vierailuamme isännöivät Huhtamäen hallinto- ja lakiasiainjohtaja, Lex-alumni Sami Pauni sekä vastuullisuuspäällikkö Maija Aho. Kuulemme juristien työstä kansainvälisessä Huhtamäki-konsernissa ja opimme pakkausten sustainability-näkökulmista.

 

Tilaisuudessa on tarjolla pientä syötävää ja juotavaa.

 

Tilaisuus on maksuton, ja mukaan mahtuu yhteensä 50 osallistujaa. Viisi paikkaa on varattu Lexin edustajille.

 

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen tuulikki.tervo [at] avance.com (puh. 050 572 7594). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdollinen erityisruokavaliosi ja se, oletko Senilexin jäsen.

 

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.2.2020. Tilaisuus voi kuitenkin tulla täyteen nopeasti, joten suosittelemme nopeaa toimintaa.

 

Mikäli joudutkin perumaan osallistumisesi, ilmoitatko siitä ystävällisesti Tuulikki Tervolle. Näin voimme tarjota mahdollisesti varasijoilla oleville mahdollisuuden päästä mukaan.

 

Tilaisuus pidetään Huhtamäen pääkonttorilla osoitteessa Revontulenkuja 1, Espoo. Tapiolan metroasemalta on Huhtamäen pääkonttorille noin kymmenen minuutin kävelymatka. Rakennuksen ulkopuolella on puomeilla suljettu paikoitusalue vieraille, johon voi jättää auton. Rekisterinumero tulee ilmoittaa vastaanotossa. Saavuthan paikalle ajoissa!

 

Tervetuloa mukaan!

 

Senilex ry:n hallituksen puolesta

Inari Kinnunen, hallituksen tiedotusvastaava

 


 
3. Ystissitsit 27.2. (Ilmoittautuminen ke 12.2. klo 12) 
 

Oletko miettinyt, että olisi kiva näyttää ystävillesi, miten lexiläiset sitsaa. Nyt siihen on taas mahdollisuus perinteisten ystissitsien merkeissä 27.2 klo 18 Kirkkotiellä. Näille sitseille voit tuoda ei-lexiläisen ystäväsi katsomaan, kuinka me lexiläiset sitsaamme.

Teemana näillä sitseillä toimii ” It´s a Match ”. Pukeutukaa siis True Matchinne kanssa teemaan sopivat asut ja saapukaa nauttimaan rakkaudentäyteisestä sitsitunnelmasta.

Liput näille rakkaudentäyteisille sitseille myydään pareittain siten, että toinen ilmoittaa kummatkin. Lippu kustantaa 24€ parilta.

Samassa yhteydessä on mahdollista ostaa etukäteen lippu jatkoinakin toimiviin Spexin promobileisiin Forteen, jossa iltaa voi jatkaa aamun pikkutunneille. Promobileitä juhlitaan 80-luvun tyyliin, joten tämän voi huomioida pukeutumisessa. Paikan päällä on viihdyttämässä oma ihana Spexbändimme ja tarjolla on myös teemanmukaisia yllätysdrinkkejä.

Ilmoittautuminen lyytissä näille huikeille sitseille 12.2.2020 klo 12 osoitteessa https://www.lyyti.in/Ystissitsit_0363

MITÄ: Ystissitsit
MILLOIN: 27.2.2020 klo 18
MISSÄ: Kirkkotiellä
MITÄ MAKSAA: 24€ kahdelta henkilöltä
JATKOT: Speksin promobileet Fortessa

Lisätietoja sitsivastaava Heidi Halttuselta (heidi.k.halttunen [at] utu.fi) tai tapahtumavastaava Lari Sorvarilta (tapahtuma [at] lex.fi). 

 


 
4. Borenius Amazing Case 6.3. (Ilmoittautuminen 25.2. asti) 
 
Suosittu Borenius Amazing Case -opiskelijatapahtuma järjestetään jälleen pe 6.3.2020. Tänä vuonna kutsumme teidät monipuolisen tehtävän äärelle espanjalaishengessä, kun BORENIUS AMAZING CASE GOES SPAIN!
 
AIKA: perjantai 6.3.2020 klo 12.00–19.00
PAIKKA: Borenius, Eteläesplanadi 2, Helsinki

ILMOITTAUTUMINEN: https://www.borenius.com/amazing-case/
Ilmoittautuminen päättyy 25.2.2020.
 
Aloitamme päivän klo 12.00 lounaalla. Virallinen osuus päättyy noin klo 17.00, jonka jälkeen jatkamme iltaa klo 19.00 saakka Closing-bileiden merkeissä
 
TERVETULOA MUKAAN!
BORENIUS
 

(Lisätietoja täältä.) 


 
5. LexKurssit hakee blogikirjoittajia kurssiblogiin! 
 
Sykkiikö runosuoni? No, ei haittaa vaikka ei sykkisikään.
 
LexKurssit hakee blogikirjoittajia www.lexkurssit.fi-sivustolta löytyvään kurssiblogiin. Kaipaamme kirjoittajia kaikilta eri vuosikursseilta. Aiheen saat miettiä itse, tai voimme myös auttaa halutessasi aiheen valinnassa. Otathan yhteyttä mahdollisimman pikaisesti, mikäli olet kiinnostunut kirjoittamaan blogitekstin!
 
Lisätietoja saat valmennuskurssiassistenteiltä Vera Valkoselta (vvvalk [at] utu.fi) ja Kaarina Lundellilta (kaarina.l.lundell [at] utu.fi).
 
Valmiit blogitekstit voi lähettää osoitteeseen info [at] lexkurssit.fi.
Olethan kuitenkin yhteydessä joko kurssiassistentteihin tai LexKurssien sähköpostiin ennen blogitekstin kirjoittamista!
 

 
6. LexKurssit hakee nyt TUTOREITA kurssiorganisaatioonsa! (DL su 23.2.) 
 
Hei!
 
Oletko kokenut vaativan pääsykoerumban ja päässyt sisään oikeustieteelliseen? Haluatko siirtää viisautesi seuraaville hakijasukupolville? Palatko halusta saada kutsun LexKurssien perinteisille kiitossitseille? Jos kyseinen kuvailu sopii itseesi, hae nyt valmennuskurssitutoriksi LexKursseille!
 
TEHTÄVÄ:
 
Jokainen tutor saa oman ryhmän, jota hän luotsaa ja kannustaa kohti pääsykokeita. Hän toimii henkilökohtaisena mentorina kurssilaisille jakaen kokemuksiaan ja tsempaten heitä kevään ponnisteluissa. Lisäksi tutoreiden edellytetään sitoutuvan ennen
kurssien alkua järjestettävään perehdytykseen, harjoituspääsykokeiden tarkastamiseen sekä muihin kurssien aikana erikseen ilmoitettaviin pieniin tehtäviin.
 
TEHTÄVÄN AJANKOHTA:
 
Tehtävä ajoittuu kevään valmennuskurssien ajalle 22.4.2020-26.5.2020 (ryhmät ja tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin).
 
HAKEMINEN:
 
Hakea voi kuka tahansa vuosikurssiin tai opintopisteisiin katsomatta. Hakijalta edellytämme erityisesti positiivista asennetta ja halua tsempata pyrkijöitä kevään aikana. Lisäksi painotamme sitoutumista ja luotettavuutta harjoituspääsykokeiden​tarkistamisessa.
 
Haku tapahtuu oheisella Google Forms -lomakkeella (https://forms.gle/WhznU61hMH5EBgcVA). Mikäli kiinnostuit, haethan tehtävää viimeistään sunnuntaina 23.2.2020.
 
Haastattelut tehtävää koskien pidetään Kirkkotiellä maanantaina 24.2. Kutsu haastatteluun lähetetään erikseen.
 
Hakemiseen liittyviin tiedusteluihin vastaavat valmennuskurssivastaavat (info [at] lexkurssit.fi).
 
Parhain terveisin
 
Iida Kangas ja Aino Mutikainen
Valmennuskurssivastaavat
LexKurssit
 

 
7. LexSpex hakee teknikkoa sekä tiimiläisiä lavastus, puvustus ja markkinointi-tiimeihin!
 
Tekniikka (2kpl)Spex hakee kahta tekniikkaosaajaa, yhtä hoitamaan näytöksissä äänitekniikkaa ja toista hoitamaan valotekniikkaa. Tekniikoita haemme koko näytösviikon ajaksi (kenraali to 9.4, näytökset vk 16 + ma 20.4 ).Kysy lisää tuottajilta: ellen.l.gronholm [at] utu.fi tai silja.b.piippo [at] utu.fiLavastustiimiVastaavan johdolla lavastustiimi toteuttaa lavasteiden suunnittelun yhdessä ohjaajan ja tuottajien kanssa ja huolehtii siitä, että lavasteet tulevat rakennetuksi ennen läpimenoja. Tehtävään kuuluu niin lavasteiden itse tekeminen, kuin kirppareiden kiertäminen sopivien lavasteiden löytämiseksi.Kysy lisää vastaavalta: Anika Zabeen anika.a.zabeen [at] utu.fi (englanniksi)PuvustustiimiVastaavan johdolla puvustustiimi suunnittelee näyttelijöiden ja tanssijoiden ulkoasun yhteistyössä ohjaajan, tanssivastaavan ja puvustettavien itsensä kanssa. Puvustuksen tehtäviin kuuluu suunnittelutyön jälkeen kiertää kirppareita sekä tuunailla ja ommella vaatteita näyttämölle.Kysy lisää vastaavalta: Milla Lyyra, milla.m.lyyra [at] utu.fiMarkkinointitiimiVastaavan johdolla markkinointitiimi toimii tiiviissä yhteistyössä tuottajien sekä grafiikkavastaavan kanssa. Markkinointitiimi pääsee tekemään markkinointisuunnitelmaa ja hankkimaan sponsoreita. Markkinointitiimi saa käyttää paljon mielikuvitusta kehittäessään LexSpexin markkinointia mahdollisimman näkyväksi.Kysy lisää markkinointivastaavalta: Minna Vuolteenaho minna.m.vuolteenaho [at] utu.fi
 
Hakemukset voi lähettää tuottajille: ellen.l.gronholm [at] utu.fi tai silja.b.piippo [at] utu.fi.
 

 


 
8. Acta Legis Turkuensiaan haetaan toimittajia! (Huom! DL tänään 9.2. klo 18) 
 
Acta Legis Turkuensiaan haetaan neljää toimittajaa vuodelle 2020!Acta Legis Turkuensia on tiedekuntamme opiskelijoiden toimittama juridinen aikakauskirja. Aikakauskirjan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille mahdollisuus julkaista laadukkaita seminaaritöitään sekä kehittää taitojaan akateemisen kirjoittamisen, arvioinnin ja julkaisutyön saralla. Acta Legis Turkuensia on ilmestynyt vuodesta 2009 ja aikakauskirja julkaistaan 1-2 kertaa vuodessa. Acta Legis Turkuensian toimituskunnalle on järjestetty valinnainen opintojakso, jolloin toimituskuntatyöskentelystä saa hyötyä myös opintopisteiden muodossa siten, että toimituskuntalaiset saavat 3 op. (OTMV1082)Vuoden 2020 toimituskunnan työhön kuuluu vuoden 2019 julkaisun parissa työskenteleminen. Toimittajan tehtäviin kuuluvat lähetettyjen artikkeliehdotusten analysointi, oikoluku ja kielellinen kehittäminen. Toimittajan työ painottuu artikkeliehdotusten kielelliseen parantamiseen, mutta mahdollisuuksien mukaan toimittajat tekevät kirjoituksiin myös sisällöllisiä parannusehdotuksia. Toimituskuntalaiset pääsevät lisäksi osallistumaan käytännön julkaisu- ja kehitystyöhön ja halutessaan myös taittamaan lehteä. Erityisesti arvostetaan ideoita julkaisun kehittämiseksi ja pyritään järjestämään työ niin, että toimituskuntalaiset saisivat työskennellä heitä eniten kiinnostavien oikeudenalojen artikkelien parissa. Jos toimituskuntalaisilla on erityisiä toiveita kehittyä tietyillä kirjoittamisen osa-alueilla, tähän pyritään antamaan mahdollisuus muun muassa koulutuksilla.Toimituskuntalaisilta toivotaan erinomaista suomen kielen taitoa sekä aitoa kiinnostusta julkaisutyöhön. Aiempi kokemus erikoistumisjaksoista tai seminaaritöiden kirjoittamisesta sekä englannin- ja ruotsin hyvä kielitaito katsotaan hakijan eduksi, mutta ei välttämättömäksi. Tärkeintä on kuitenkin motivaatio ja innokkuus julkaisun tekemiseen! Hakijoilta edellytetään sitoutumista toimituskuntatyöhön kalenterivuoden 2020 loppuun. Toimituskuntatyöhön osallistuminen ei edellytä asumista Turussa, vaan tehtävää voi hoitaa hyvin myös muilta paikkakunnilta käsin.Voit hakea toimittajaksi lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen sekä opintorekisteriotteen​osoitteeseen hallitus [at] lex.fi tänään 9.2 kello 18.00 mennessä.Kaikkiin julkaisuun ja toimituskuntatyöskentelyyn liittyviin kysymyksiin vastaa päätoimittaja Laura Sirpoma osoitteessa laalsi [at] utu.fi.

 


 
9. Lex Café etsii työntekijää! (Huom! DL tänään 9.2. klo 18) 
 
Hei,


Etsimme joukkoomme innokasta työntekijää. Jos olet positiivinen, reipas, oma-aloitteinen jjoustava työntekijä, voit olla etsimämme henkilö! Työ kahvilassa on hyvä tilaisuus ansaita ekstrarahaa opintojen ohella. Lex Café:ssa saat korvaamatonta työkokemusta ja tutustut eri vuosikurssien lexiläisiin. Työhön kuuluu kahvilatyöskentelyä, asiakaspalvelua sekä kassatyöskentelyä. Perehdytämme työhön, joten aiempaa kokemusta vastaavasta työstä ei vaadita. Asenne ratkaisee!
 
Työ on osa-aikaista ja ajoittuu arkipäiville. Työskentelyä on sekä lounasaikana että iltapäivisin. Kolmen viikon tarkastelujaksoon sisältyy vähintään yhdeksän työtuntia. Työt alkavat heti sopivien henkilöiden löydyttyä. Toivomme työntekijöiltä sitoutumista vuoden 2020 loppuun saakka.
 
Lähetä hakemuksesi ja CV:si osoitteeseen toimitusjohtaja [at] lexlibri.fi tänään 9.2. klo 18:00 mennessä. Lisätietoja tehtävästä voit kysellä samaisesta sähköpostiosoitteesta sekä kahvilan työntekijöiltä.


Työ ei vaadi Lexin jäsenyyttä, joten vinkkaa tästä mahdollisuudesta myös kaverillesi!


Terveisin,
Jimi Paavola 
Toimitusjohtaja, Lex Libri Oy

 


 
10. Hallinto-oikeus opintojakson -opintojaksopalaute (Vastausaika 20.3. asti)  
 
Hei opiskelija!Opintojaksolta hallinto-oikeus kerätään tänä kevätlukukautena opintojaksopalaute. Palautteesi on arvokasta opetuksen ja muun tiedekunnan toiminnan kehittämisen kannalta, joten toivottavasti ehdit vastata tähän palautekyselyyn! Vastaaminen on anonyymiä. Vastausaika päättyy 20.3.2020.Pääset täyttämään palautelomakkeen täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/F9AB107D43F6657A .

 

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook