Acta Legis Turkuensia hakee kirjoituksia vuoden 2018 julkaisuun

Acta Legis Turkuensia hakee kirjoituksia vuoden 2018 julkaisuun.

Mikä on Acta Legis Turkuensia? 

Acta Legis Turkuensia on oikeustieteellinen aikakausikirja, joka kokoaa yhteen ja julkaisee lexiläisten ansiokkaita notaaritöitä ja seminaaritöitä. Mikäli juuri sinä olet kirjoittanut mielestäsi (ja ehkäpä professorinkin mielestä) ansiokkaan työn, nyt on hyvä tilaisuus saada tekstisi julkaistuksi ja loistava merkintä ansioluetteloon!
 
Valmis Acta Legis Turkuensia lähetetään muiden oikeustieteilijöiden saataville muun muassa yliopistojen, eduskunnan ja korkeimpien oikeuksien kirjastoihin hyllyihin sekä suurimpiin asianajotoimistoihin, minkä lisäksi se julkaistaan myös elektronisena Edilex-palvelussa.
 
Miten voin saada notaari- tai seminaarityöni julkaisuun?

Jos siis tahdot kehittää työtäsi eteenpäin ja lopulta mahdollisesti saada sen kansien välissä kirjahyllyyn, lähetä työsi Acta Legis Turkuensian toimituskunnalle. Kirjoitus voi olla suomen-, ruotsin- tai englanninkielinen, eikä ansioitunut seminaarityö ole arvosanasta kiinni - myös ajankohtaisilla ja mielenkiintoisilla aihevalinnoilla on painoarvoa. Toistaiseksi deadlinea kirjoitusten lähettämiselle ei ole, mutta etusijalla vuoden 2016 julkaisuun ovat kuitenkin mahdollisimman aikaisin lähetetyt kirjoitukset. Myös viime syksynä tai aikaisemmin kirjoitettujen töiden lähettäminen on toivottavaa.

Miten prosessi sitten toimii?

Kaikki työt arvioi aiheeseen perehtynyt referee, joka esittää arvionsa kirjoituksen julkaisukelpoisuudesta sekä parannusehdotuksensa. Tämän ohella Acta Legis Turkuensian toimituskunta antaa palautetta työstä. Koko prosessin ajan henkilöllisyytesi on vain päätoimittajan tiedossa, ja työsi lähetetään niin refereelle kuin toimituskunnallekin täysin anonyymina. Saat paluupostissa tietoosi työsi saaman palautteen, ja mikäli työsi valitaan julkaistavien joukkoon, voit vielä parannella sitä palautteen perusteella, ennen kuin se taitetaan osaksi vuoden 2016 Acta Legis Turkuensiaa.

Acta Legis Turkuensia Lexin sivuilla
Acta Legis Turkuensia Edilexissä

Päätoimittaja Laura Sirpoma on tavoitettavissa osoitteesta laalsi [at] utu.fi, jonne kaikki Acta Legis Turkuensiaa koskevat kysymykset sekä tarjottavat tekstit ovat erittäin tervetulleita.

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook