Tuutorit

Tuutoreiden tarkoituksena ja tehtävänä on tukea uutta oikeustieteen opiskelijaa eli Sinua ottaessasi ensimmäisiä askelia yliopisto- ja opiskelijamaailmassa. Lex aloitti ensimmäisenä Turun yliopistossa tuutoritoiminnan. Uudet opiskelijat jaetaan heti ensimmäisenä päivänä noin kymmenen hengen tuutoriryhmiin, ja jokaisesta ryhmästä vastaa yksi vanhemman vuosikurssin opiskelija eli tuutori.

Tuutorit tutustuttavat oman ryhmänsä opiskelijat yliopistomaailman käytännön asioihin, tarvittavaan nippelitietouteen ja opiskelijaelämään lexiläiseen malliin. Opiskelijatuutoreiden lisäksi sinua ohjaavat myös tiedekunnan opettajien joukosta valitut opettajatutorit. Opettajatuutorien tarkoituksena on antaa sinulle tietoutta koskien opintoja tiedekunnassa ja antaa asioihin tiedekunnan henkilökunnan näkökulma. Yleisesti tukea ja ohjausta opintoihisi ja niiden suunnitteluun saat tiedekunnan opinto-ohjaajilta. Opettajatuutoreidenkin ryhmät jaetaan johdantoviikon aikana.

Tuutorit 2019

Janina Eerola

Mä oon Janina, kolmatta oikkarivuottani syksyllä aloittava 22-vuotias Espoon kasvatti. Fuksivuoden alusta asti oon touhuillut paljon kaikkea pientä Lexissä ja pyörähdinpä vuoden Elsan toimikunnassakin. Kirkkotien nakkivuorojen, LexKurssien valmennuskurssituutoroinnin ja muiden mukavien juttujen jälkeen tämän vuoden hommaksi löytyi Lexin valokuvausvastaavan pesti. Huolehdin jokaiseen tapahtumaan valokuvaajan ja tapahtuman jälkeen käyn kuvat läpi sekä lataan ne Lexin kuvagalleriaan. Mikäli valokuvaaminen kiinnostaa, tule toki nykäisemään hihasta. Nähdään syksyllä! 

Laura Immonen

Olen Laura, 22-vuotias kolmannen vuoteni syksyllä starttaava oikkari, kotoisin Lappeenrannasta. Lexin toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana opintojen alusta asti. Fuksivuosi hurahti nakkivuoroissa, sitsikeittiöissä ja erilaisissa toimikunnissa, tämän vuoden puolestaan toimin ainejärjestömme sitsivastaavana ja tuutorina. Sitsivastaavana vastaan Lexin akateemisista pöytäjuhlista eli sitseistä, joihin myös fuksit pääsevät syksyllä tutustumaan. Autan mielelläni niin itse opiskeluun kuin muuhun opiskelijaelämään liittyvissä kysymyksissä parhaani mukaan, joten jutulle saa tulla milloin vaan! 

Tiina Jauhiainen

Nimeni on Tiina Jauhiainen ja olen 22-vuotias, neljättä opiskeluvuottani aloittava lexiläinen. Paljasjalkaisen turkulaisuuteni lisäksi olen energinen ja puhelias persoona ja aikani käytänkin esimerkiksi urheiluun ja ystävien kanssa viettämiseen. Lexissä olen tarttunut monenmoiseen hommaan, kuten valmennuskurssitoiminnan järjestämiseen usean vuoden ajan ja tänä syksynä aloitankin urani myös tiedekuntatuutorina. Oikiksessa opiskelussa tykkään mahtavien opiskelukavereiden ja ryhmähengen lisäksi siitä, että jokaista kannustetaan aidosti löytämään oma alansa!

Iida Knaappila

Olen 22-vuotias kolmatta vuosikurssia aloittava jokapaikanhöylä, joka on opintojen lisäksi kiinnostunut eri järjestöissä toimimisesta. Lexissä olen toiminut oman vuosikurssini emäntänä. Tällä hetkellä olen yksi ELSA Turun hallituksen seminaari- ja opintomatkavastaavista. Tässä pestissä olen muun muassa päässyt järjestämään tiedekuntamme kanssa syksylle opintomatkaa, jonka tarkoituksena on kiertää bussilla muutaman viikon ajan Luoteis-Eurooppaa ja käydä Euroopan tärkeimmissä instituutioissa, kuten Euroopan parlamentissa ja ICC:ssä. Järjestöaktiivius voi siten parhaimmillaan olla uusiin ihmisiin tutustumista, uuden oppimista ja kaiken lisäksi osa opintoja!

Lauri Kulmala

Olen Lauri, kolmannen vuoden syksyllä aloittava 24-vuotias nuorimies ja kotoisin Helsingistä. Kuluneiden kahden vuoden aikana Turku on osoittautunut mitä parhaimmaksi opiskelukaupungiksi ja lexiläisyys löytänyt erityisen paikan sydämestäni. Fuksivuonna osallistuinkin aktiivisesti Lexin sekalaisiin nakkihommiin ja toimin myös Elsan yrityssuhdevastaavana. Keväällä 2018 perustimme Lexiin kauan odotetun laskettelukerhon, Skimbalexin, ja tällä kaudella toimin kerhon puheenjohtajana. Mikäli hohtavat hanget ja huippuporukka kiinnostelee, tule siis ihmeessä vetämään hihasta tilaisuuden tullen!  

Sini Lilja

Moikka uusi fuksi! Mä olen Sini Lilja, 21-vuotias neljättä vuotta aloitteleva henkeen ja vereen lexiläinen. Omasta fuksivuodesta saakka olen ollut monessa mukana, nauttinut joka hetkestä, mutta myös pyrkinyt antamaan oman panokseni järjestölle. Ensi vuoden minut löytää opastamasta uutta vuosikurssia taipaleellaan sekä päivystämästä oikeusaputoimikunnassa. Muutama opintopistekin on ehtinyt kolmen vuoden aikana kertyä. Vaihtelevasta opintomenestyksestä huolimatta, on ollut siistiä huomata, että oikeustiede tosiaan on se mun juttu. Kansainvälisyydestä suuresti kiinnostuneena minulle on ollut tärkeää, kuinka monenlaisia mahdollisuuksia niin tiedekunta kuin Lexikin tarjoaa. Oikisopintojen ohella matkustaminen, kielitaitojen kehittäminen ja maailmankatsomuksen avartaminen on tuonut suuren lisän omaan tutkintoon.

Elisa Myllylä

Olen Elisa Myllylä, 22-vuotias ja syksyllä aloittelen kolmatta vuottani lexiläisenä. Olen Helsingistä Turkuun muuttanut ja tämä maisemanvaihdos on ollut erittäin positiivinen kokemus. Mielestäni meillä Lexissä on hyvä ilmapiiri ja jokainen varmasti löytää itselleen sopivaa ja mieluisaa toimintaa, johon osallistua. Itse olen esimerkiksi ollut myös aikaisemmin tuutoroinnissa mukana Lexkurssien valmennuskurssituutoroinnin parissa. Oma vapaa-aika opintojen ohella vierähtääkin usein ystävien kanssa ollessa tai urheillessa sekä opiskelijatapahtumissa.

Tatu Myllylä

Olen Tatu Myllylä, toista vuotta aloitteleva lexiläinen. Opiskelu Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa on täyttänyt odotukseni ja olen viihtynyt hyvin. Opiskelut vievät oman aikansa varsinkin, kun tenttimateriaalia on lukioon verrattuna huomattavasti enemmän. Kuitenkin vapaa-aikaa jää harrastuksiin ja muuhun, onhan ajankäytön suunnittelu itsestä kiinni. Tykkään opiskella Calonian kirjastossa, joten samalla tulee nähtyä muita opiskelutovereita. Kuluneen vuoden aikana olen osallistunut erilaisiin lexin järjestämiin tapahtumiin, välillä myös eksynyt auttamaan niiden järjestämisessä. Kynnys osallistua eri tapahtumiin tai esimerkiksi lexin järjestämiin liikuntavuoroihin on omasta mielestäni matalalla.

Joni Mäkelä

Joni tässä moi! Olen 25-vuotias, kolmatta vuosikurssia starttaava turkulaistunut miehen alku. Lähtöisin olen Suomen kauneimmalta paikkakunnalta Nurmijärven Klaukkalasta. Ainejärjestössämme olen toiminut alusta asti enemmän tai vähemmän aktiivisena; fuksivuonnani toimin LexKurssien valmennuskurssituutorina ja menneenä lukuvuonna tiedekunnassamme tutkinto-opiskelijoiden tuutorina. Aloitan tulevana syksynä siis toista kertaa uusien opiskelijoiden oppaana. Mikäs sen mukavampaa! Juuri Turussa opiskelussa parasta on erinomainen opetus ja hyvä henki opiskelijoiden välillä. Ainejärjestömme tapahtumatoimintakin on mielestäni vertaansa vailla. Siispä hieno juttu, eikö vain? Nähdään fuksiviikolla!

Adaliina Ollikainen

Olen Adaliina Ollikainen ja aloitan nyt kolmannen vuosikurssin oikiksessa. Tiedekunnan tuutorina toimin nyt toista kertaa ja odotan innolla fuksiviikkoa ja uusiin fukseihin tutustumista. Yliopistossa opiskelussa parasta on vapaus, oikiksen tutkinnon monipuolisuus ja ihanat ystävät. Nähdään fuksiviikolla!

Tuuli Rasilainen

Olen Tuuli Rasilainen, 20-vuotias toisen vuosikurssin lexiläinen. Muutin opintojen perässä Helsingistä Turkuun ja olen tykännyt uudesta kotikaupungistani monestakin syystä, mutta parhainta on se, että kaikki on super lähellä. Myös tiivis opiskelijayhteisö on todella ainutlaatuinen juttu ja olen ollut mukana milloin missäkin toiminnassa. Tiedotus- ja tapahtumatoimikunta ovat tulleet tutuiksi, mutta parhainta aktiivisuutta olen osoittanut yksinkertaisesti käymällä tapahtumissa. Myös opinnot ovat lähteneet kivasti rullaamaan kaiken muun ohella ja innolla odotankin kaikkea mitä 2.vuosikurssi tuo tullessaan!

Janita Rastas

Olen Janita, 21-vuotias, Helsingistä kotoisin oleva lexiläinen. Aloitan nyt syksyllä toista vuottani Turun oikiksessa, ja voin jo tässä vaiheessa sanoa, että Lexin yhteishenki ja Turun opiskelijaympäristö ovat vailla vertaansa. Lexissä olen ollut mukana kaiken näköisissä tapahtumissa Lex-vaelluksesta Skimbalexin Rukanreissuun, ja nauttinut kaikesta täysin siemauksin. Tällä kaudella olen mukana myös ELSA Turun hallituksessa Seminaari- ja opintomatkadirektorina. ELSAssa toimimisen myötä olen päässyt järkkäilemään huikeita matkoja, tutustumaan uusiin ihmisiin ja haalimaan mahtavia kokemuksia.

Roni Sirjonen

Hei uusi lexiläinen, olen Roni ja yksi uusista tuutoreistasi. Olen 25-vuotias viidennen vuosikurssin aloittava eteläpohjanmaalainen. Lexissä olen ollut aktiivisesti monessa mukana sitsikeittiöistä opintoedunvalvontaan fuksivuodestani lähtien. Niin opinnoissa kuin ainejärjestötoiminnassakin olen oppinut, että parhaat muistot ja kokemukset löytyvät, kun lähtee avoimin mielin mukaan sekä kokeilee kaikkea ainakin kerran. Toivonkin että sinäkin teet niin ja löydät oman paikkasi osana Calonian yhteisöä, sekä varmistat oikisvuosiesi olevan niitä elämän parhaita ikinä.

Elina Suhonen

Olen Elina Suhonen, pian 21-vuotias kolmatta vuosikurssia aloitteleva lexiläinen. Olen alun perin kotoisin Espoosta mutta olen sopeutunut oikein hyvin Turkuun. Täällä ehdoton plussa onkin ollut se, että ihmiset tulevat eri puolilta Suomea ja tutustuminen uusiin ihmisiin käy hyvin helposti. Vapaa-aikani vietän ystävien ja urheilun parissa sekä erilaisissa opiskelijatapahtumissa. Lex tarjoaa varmasti jokaiselle mieluisaa tekemistä opintojen ohella. Itse olen toiminut esimerkiksi valmennuskurssitutorina ja suosittelenkin lämpimästi lähtemään mukaan ainejärjestötoimintaan.

Emma Suur-Hamari

Olen Emma Suur-Hamari, 20 vuotias toista vuosikurssia aloittava lexiläinen. Turussa olen sopeutunut hyvin monipuoliseen ja aktiiviseen opiskelijayhteisöön. Omassa ainejärjestössä olen toiminut vuosikurssini emäntänä, jonka tehtäviin kuuluu yhdessä isännän kanssa lujittaa oman vuosikurssin yhteishenkeä, edustaa omaa vuosikurssia ja järjestää vuoden kuluessa muutama tapahtuma. Lisäksi olen ollut aktiivisesti mukana myös Lexin muussa toiminnassa. Käyn esimerkiksi viikoittain pelaamassa jalkapalloa Bootlexin kanssa, ja olin mukana järjestämässä Lexin kansainvälistä viikkoa ja vuosijuhlia. Keväällä olin Skimbalexin mukana laskettelureissulla Rukalla, ja toimin LexKurssien valmennuskurssituutorina. Osallistun myös tiedotustoimikunnan ja tapahtumahallituksen toimintaan.

Elsa Uitto

Nimeni on Elsa ja olen 20-vuotias. Aloitan tänä syksynä toisen vuoteni Turun oikiksessa. Alunperin olen kotoisin Helsingistä, mutta suurimman osan lapsuudestani olen viettänyt Espoossa ja siinä välissä on tullut asuttua myös Pariisissa. Olen kuitenkin viihtynyt Turussa todella hyvin! Opinnot ovat olleet mielenkiintoisia ja olen muutenkin nauttinut opiskelijan arjesta. Olen saanut ihania ystäviä Turusta, joiden kanssa tulee vietettyä aikaa niin koulussa kuin vapaa-ajallakin. Fuksivuoteni ajan toimin LexKursseilla kurssiassistenttina ja sen ohella olen ollut aktiivinen monissa eri toimikunnissa Lexin tapahtumissa.

Casper Väliaho

Olen Casper Väliaho ja aloitan syksyllä 2019 viidennen vuosikurssini. Vuosiin on mahtunut opiskelua ja ainejärjestötoimintaa, sekä elinikäisiä ystäviä. Opinnoissa etsin omaa ”juttuani” monet vuodet, vaikka tiesinkin olevani oikealla alalla. Sitten puolivahingossa törmäsin immateriaalioikeuteen ja nyt minusta taitaa tulla IP-juristi. Lexissäkin on hääritty yhtä sun toista, on katsottu toimiston perään, järjestetty niin tapahtumia, kv-viikkoja kuin sitsejä, sekä oltu mukana niissä! Opinnoissa ja niiden ulkopuolella pärjää parhaiten, kun  on mukana ja menee vain! Samalla puolivahingossa löytää elinikäisiä ystäviä, ainejärjestö hommista saatuja muistoja, sekä oman ammatillisen kipinänsä.

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook