Tuutorit

Tuutoreiden tarkoituksena ja tehtävänä on tukea uutta oikeustieteen opiskelijaa eli Sinua ottaessasi ensimmäisiä askelia yliopisto- ja opiskelijamaailmassa. Lex aloitti ensimmäisenä Turun yliopistossa tuutoritoiminnan. Uudet opiskelijat jaetaan heti ensimmäisenä päivänä noin kymmenen hengen tuutoriryhmiin, ja jokaisesta ryhmästä vastaa yksi vanhemman vuosikurssin opiskelija eli tuutori.

Tuutorit tutustuttavat oman ryhmänsä opiskelijat yliopistomaailman käytännön asioihin, tarvittavaan nippelitietouteen ja opiskelijaelämään lexiläiseen malliin. Opiskelijatuutoreiden lisäksi sinua ohjaavat myös tiedekunnan opettajien joukosta valitut opettajatutorit. Opettajatuutorien tarkoituksena on antaa sinulle tietoutta koskien opintoja tiedekunnassa ja antaa asioihin tiedekunnan henkilökunnan näkökulma. Yleisesti tukea ja ohjausta opintoihisi ja niiden suunnitteluun saat tiedekunnan opinto-ohjaajilta. Opettajatuutoreidenkin ryhmät jaetaan johdantoviikon aikana.

Tuutorit 2017

 

Krista Alanen

Kristan fuksiryhmään pääsevät ovat enemmän kuin onnekkaita, sillä Lexissä Lempäälän perämetsistä kotoisin oleva Krista tunnetaan mitä ystävällisimpänä henkilönä. Hyväsydämisen 19-vuotiaan Kristan seurassa positiivinen fiilis onkin taattu! Jos fuksi on kiinnostunut spexaamisesta, kannattaa Kristaa nykäistä hihasta – onhan Krista ihastuttanut lexiläisiä näyttelijäntaidoillaan Lex Spexissä! Tästä Spex-konkarista löytyykin jo aiempaa näyttelijänvikaa, joten vasta fuksiviikolla selviää kerääkö pelimiespisteitä enemmän Krista vai Kristan fuksit. Varsinaisena virtuoosina Krista hallitsee niin pianon kuin kitarankin salat. Koska Krista on moniosaaja hän ei tyydy vain musiikkiuraan, vaan ottaa tarvittaessa haltuun myös potkupallokentät. Tämän tuutorin erikoisalaa on myös kahvi ja erityisesti kahvin juominen. Kahvinnälkäisen Kristan voikin bongata luonnollisesta elinympäristöstään Lexin toimistolta kahvikuppi kädessä! Helposti lähestyttävä Krista onkin mielellään tuki ja turva jokaiselle toimistolle tuloa arkailevalle fuksille. Kristan kanssa puhuminen on helppoa ja tällä tuutorilla riittääkin puhuttavaa aina kahvilajikkeista lomamatkoihin.   
Kristan huolenpidossa jokainen tuutoroitava on turvassa fuksiviikolla. Kristan ryhmään kuuluvat voivatkin suunnata hyvillä mielin kohti fuksiviikkoa, sillä lämpimämpää vastaanottoa kuin mitä Kristan ryhmässä on tarjolla fuksi tuskin voi saada!

Kristiina Arpiainen

21-vuotias Kristiina (Krisu) edustaa lexin kolmannen vuosikurssin enemmistöä eli aurinkoisen hymyileviä vaaleaverikköjä. Mikkelin mimmi on kova hääräämään erilaisten projektejen parissa ja aina valmis joustamaan omista aikatauluistaan yhteiseksi hyväksi – Krisu on tuttu näky kaikissa mahdollisissa juhlissa ja kissanristiäisissä ja onkin aina siellä missä tapahtuu. Krisun huikean persoonan kruunaavat sopivan heikko huumori sekä mitä värikkäimmät kertomukset niin vuosien varrelta kuin edellisen illan ja yön tapahtumistakin. Toisinaan jutuissa on myös hieman sisältöä ja muun muassa ylempien vuosikurssien edustajilta perityiltä ”näin saat femman viikon lukemisella” –vinkeistä saattavat fuksitkin hyötyä. Krisun seurassa ei vauhtia puutu ja uskonkin fuksien viettävän varmasti yhden elämänsä vauhdikkaimmista viikoista hänen johdollaan - osansa vauhdista saavat epäilemättä myös muiden tuutoreiden fuksipallerot.

Samuel Brusila

Jos haluat opintojesi alkutaipaleella olla siellä missä tapahtuu, seuraa Samuelia. Kaipasitpa ohjeistusta sitten opinnoissasi, pukeutumisessa, taloudesta tai ainejärjestötoiminnasta – Samuel ”Puffe” Brusila on kunnostautunut näissä kaikissa. Erityisesti jos opiskelijabudjettisi aiheuttaa haasteita, on tämä viime vuoden Lex ry:n varapuheenjohtaja ja talousvastaava etsimäsi konsultti! Samuel on vauhdikas, karismaattinen ja sanavalmis tutor, eikä mistään (kyllä, opintopisteet sisältyy) huomaa sitä, että hän on aloittanut opintonsa jo 2013. Samuel perehtyi pakkokeinolakiin jo omalla fuksiviikollaan, mutta siitä eteenpäin hän on hankkinut kokemusta niin työelämästä kuin ainejärjestötehtävistäkin, sekä luonut itsestään elävän rap-legendan. Put a pin in that.

Susanna Hakala

Lexissä kolmatta vuosikurssia edustava 24-vuotias Susanna on melkoinen konkari, mitä opiskelijaelämään tulee! Tälle entiselle kemistille onkin akateemista ikää kertynyt jo kunnioitettavat viisi ja hallitusvuosia eri ainejärjestöissä neljä, joten voinkin taata että tietoa löytyy äärimmäisen paljon niin oikikseen kuin about kaikkiin muihinkin tiedekuntiin ja ainejärjestöihin liittyen. Akateeminen eläkeikä ei tämän naisen menoa kuitenkaan hidasta ja hänet bongaakin varmasti niin etkoilta (jotka hän itse pitää), vätköiltä, bileistä kuin jatkoiltakin! Myös tuutoroinnista tällä naisella on kokemusta kaitsettuaan kemistifukseja muutama vuosi takaperin. Vapaa-ajallaan tämä ELSA-aktiivi luonnollisesti matkustelee ympäriinsä kokoustamassa ja nauttimassa kokousten sivuohjelmasta sekä kiireiden vastapainona rauhoittaa mieltään joogan parissa. Tämä nainen saattaa antaa erittäinkin asiallisen ensivaikutelman itsestään, mutta tämän jälkeen paljastuu ihana oikea Suski herskyvine nauruineen sekä, no, hieman hulluine päähänpistoineen ja lupaankin, että Suskin fuksiryhmällä tuleekin olemaan ikimuistoinen fuksisyksy tämän kaikissa vesissä pestyn huikean naisen kanssa!

Roosa Kangas

Roosa on 21-vuotias kolmannen vuosikurssin lexiläinen, joskaan kukaan ei tiedä mistä Suomen kaupungista hän on oikeasti kotoisin. Tämä tomera emäntä tuo etäisesti mieleen Pekka ja Pätkä – ohjelmasta tutun Justiinan. Hänen leveä hymynsä ja herskyvä nauru kuitenkin sulattavat sydämen jos toisenkin. Tämä Hollywood tähdeksi ajoittain sekoittuva ja Adeleksikin luultu naishenkilö kätkee asiallisen ulkokuorensa alle räiskyvän, nauravaisen ja kaikin puolin tutustumisen arvoisen persoonan. Hurtilla huumorilla varustettu äitihahmo ei varmasti jätä yhtäkään fuksia pulaan. Vapaa-ajallaan Roosa viihtyy tenniskentillä ja korkeilla vuorilla. Todennäköisimmin voit törmätä häneen Turussa kauppakorkeakoulun kirjastolla. Vaikka viime vuosi kuluikin lähinnä Helsingissä, on Roosa valmis tekemään come backin Turkuun ja viettämään unohtumattoman fuksiviikon ihanien uusien fuksien kanssa! ​

Hanna Kanniainen

Hanna on juuri fuksivuotensa taittanut, reippaalla huumorintajulla siunattu ilopilleri suoraan Oulun erämailta. Hanna ottaa tuutorin roolia jo toistamiseen, oltuaan keväällä valmennuskurssituutorina. Hanna on ensimmäisenä vuotenaan osallistunut ahkerasti järjestötoimintaan, jos Lexin toimistolla lorvailu ja kanssalexiläisten viihdyttäminen lasketaan. Hanna ei pienestä piikittelystä pahastu. Hanna on kuitenkin voimaillut sen verta kovillakin painoilla, ettei Hannaa välttämättä kannata hurjasti haastella rieskakioskilla. Hetkenkin jos kerkeät miettimään keskenäistä jutunjuurta on Hanna jo ennättänyt hämmentämään pakkaa jollain rouhealla puheenaiheella. Hanna on niitä ihmisiä joiden kanssa menisi juttelemaan mistä syystä vaan. Kaiken kaikkiaan Hannaa voi kuvailla varsin hienovaraiseksi, räiskyvän hauskaksi ja mahtavaksi persoonaksi. Melkoinen saavutus porojen kasvattamalta susimaan asukilta. Täss on teille uljas nuori, pohjolan perukoilta, huipputuutor

Lotta Koskela

Neljännen vuosikurssin aloittava Lotta edustaa konkarikerhoa Lexin toiminnassa. Tämä valloittava persoona on ehtinyt Lex-uransa (ja opintojensa) aikana touhuta jos jonkinmoista. Klubimestarina eli bile-emäntänä toimimisen ohella Lotta on varmasti tullut monelle fuksille tutuksi jo kevään valmennuskursseilta luku- ja vastaustekniikkaopettajan roolissa. Lotta on henkilö, jonka kanssa on mahdollista bailata pilkkuun asti (ja sen yli!) niin Kirkkotiellä kuin muissakin tapahtumissa. Lexin tapahtumakalenterista ei löydy montaakaan tapahtumaa, joissa tämä nainen ei olisi ollut mukana joko järjestämässä tai juhlimassa. Lisäksi Lotta on juuri muuttanut kaikki opiskelijat varmalta nälkäkuolemalta pelastavan Assarin ullakon yläkertaan, joten mikäli ongelmia syksyn mittaan tulee eteen, voi Lotan luona kipaista vaikka lounastauolla! Lotan löytää myös useasti juoruamasta Lexin omalta toimistolta, eikä tämän naisen seurassa aika todellakaan käy pitkäksi. Lotalta löytyy rautaista osaamista niin opintoihin kuin vapaa-aikaan liittyvissä asioissa ja tuutorina Lotta varmistaa, etteivät hänen fuksinsa jää mistään paitsi ja kokevat elämänsä fuksisyksyn!

Petro Koskipalo

Petro on kolmatta opiskeluvuottaan aloitteleva #EspoonLexikkäinjäbä. Ainejärjestömme oma Clark Kent on tullut tunnetuksi kevään hakijoille jo LexKurssien apupoikana, mutta nyt hän pääsee valjastamaan supervoimansa myös tuutorin toimeen. Sarkastiset kommentit tämän apupojan suusta ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus, mutta pohjimmiltaan Petro on sympaattinen seuramies, jonka neuvoihin voit aina luottaa, ja joka jaksaa viihdyttää läpi fuksiviikon (ja sen jälkeenkin). Vapaa-ajallaan Petron voi bongata – Herrainpukimon ja oman vaatekaappinsa lisäksi − kuntosalilta, missä hän ahkeroi sen eteen, että hänen raamikkaat käsivartensa varmasti jaksavat tarvittaessa kantaa jokaisen tuutoroitavan turvallisesti kotiovelle fuksiviikon riennoista.

Ville Laakso

Viidettä vuosikurssia starttaileva Ville tuntee Turun opiskelija-arjen kuin Eurajoen takametsät. Tämä lupsakka monitoimityökalu on Lexin hallituksen entinen puheenjohtaja sekä opintovastaava. Erinäisissä poliittisissakin liemissä keitetty konkari ei kuitenkaan tyydy sanahelinään, vaan korjaa esimerkiksi rikkinäisen pyöräsi joskus pyytämättäkin.Villen kanssa yliopiston campuksella kävellessä tuntuu, että kaikki tuntevat Villen. Tämä saattaa johtua siitä, että vaikka mies omaakin virallisen veteraanistatuksen, on hän siviilissä lauhkea satakuntalainen vitsinviljelijä. Kaduilla kuulee sanottavan vuodenaikoihin liittyen, että syksy tulee, kun Ville kaivaa kaapistaan villapaidan. Mitä virallisempi tilaisuus, sitä hienomman kauluspaita + kravatti + villapaita –combon Ville onnistuu ylleen loihtimaan. Jos mielii kokeneen ketun näyttävän parhaat tanssiliikkeensä lähes täysin merkeillä peitetyissä haalareissaan, kannattaa tiskijukalle kuiskata englanniksi taikasanat ”Swingin Sulttaanit”.

Joona Lapinlampi

Viidettä opiskeluvuottaan aloittava konkarituutori Joona on aktiivisen lexiläisen perikuva sekä ainejärjestömme epävirallinen selfiemestari. Seesteisen Ruskon maalaisidyllin kasvatista on kouliintunut kosmopoliitti #internationaljoona, joka osaa neuvoa fuksejaan kaikilla oikkarielämän osa-alueilla aina vaihto-opiskelusta työelämän kiemuroihin.  Joonaa rautaisempaa juhlimisen ammattilaista saa hakea, sillä hän on ollut vastaamassa ainejärjestömme tapahtumien kruununjalokivestä: Lexin vuosijuhlista! Vaikka Joonan musiikkimaku vastaa lähinnä ala-asteikäisen tytön mieltymyksiä, on hän ehdottomasti parasta mahdollista bailuseuraa. Sosiaalinen Joona on todellinen ystävä hädässä ja takaa sen, että jokainen hänen ryhmästänsä pääsee rankan illan päätteeksi turvallisesti kotiin. Joonan hyväntahtoinen, mutta piikikäs, sarkasmi pitää huolen, että kaikilla fukseilla pysyy jalat maassa. Ahkeran opiskelijaelämän vastapainoksi Joona harrastaa säännöllisen epäsäännöllistä kuntoilua salilla sekä maratonimaisia tutkimusretkiä Netflixin syövereihin. Joonan hellässä huomassa tulet kokemaan elämäsi syksyn!

Iiris Paavola

Omana fuksivuonnaan bilettäjänä kunnostautunut Säkylästä kotoisin oleva Iiris luo läsnäolollaan tajunnanräjäyttävän tunnelman jokaiselle fuksipallerolle. Tämä energinen Kirkkotien tanssilattiaa työkseen kuluttava 20-vuotias ilopilleri rakastaa suihkussa laulamista ja palautuu bileillasta hernekeiton voimalla. Iiris nauraa huumorin tasosta riippumatta ja tarvittaessa hän viihdyttää tuutoroitaviaan sujuvalla mandariinikiinallaan. Vapaa-ajallaan eläinrakas Iiris harrastaa vieraiden koirien rapsuttamista omistajien mielipiteestä riippumatta.  :3  Kansainvälisyyttä ja positiivisuutta huokuva Iiris on asunut pitkään Kiinassa ja kuluttanut Aussien hiekkarantoja ja surffilautoja välivuotenaan. Näin ollen Lexin toisena Iso-excu -vastaavanakin toimiva Iiris takaa syksyllä lexiläisille unohtumattoman matkan johonkin Euroopan maahan. Iiriksen kanssa tylsistä hetkistä ei ole tietoakaan, sillä hänellä on tapana olla mukana monenlaisissa kommelluksissa. Jos taikuri nostaa hatustaan kanin, Iiris vastaa vähintään samalla mitalla vetäessään laukustaan kaktuksen, kuten tapahtui Iiriksen omalla fuksiviikolla (tästä Iiriksen fuksit saavatkin hauskan small talk -aiheen). Iiriksen tuutoroitaville onkin tiedossa hauskoja yllätyksiä ja ikimuistoisia tilanteita.

Jami Paturi

22-vuotias Jami edustaa ylpeänä Lexin kolmatta vuosikurssia. Tämän Tampereelta kotoisin olevan vaaleaverikön voi aina bongata sieltä missä tapahtuu. Tämä erityisesti sitseillä kunnostautunut entinen valmennuskurssiasiavastaava on valmennuskurssien eteen uhrannut niin fuksivapun kuin hymynsä. Jamin ryhmällä tulee takuulla olemaan hauskaa, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittämiin niin fuksiviikolla, kuin sen jälkeenkin.

Heidi Ruohonen

Neljännen vuosikurssin aloittava opiskelija Heidi Ruohonen on Turun (lue: Littoisten) lahja Lexille. Vuoden 2016 ajan Lexin hallituksen tapahtumavastaavana häärinyt täti on loistava roolimalli opastamaan uudet fuksit ainejärjestömme moninaisen tapahtumakalenterin saloihin. Rankka hallitusvuosi ei tätä naista saanut väsymään, vaan Heidi on edelleenkin tuttu näky niin tapahtumiin osallistuvalla kuin niitä järjestävälläkin taholla. Tämän kohta 23-vuotiaan monitaiturin ainokaisiin puutteisiin kuuluu oman nimen oikein kirjoittaminen. Heidi onkin tunnettu lexiläisille ja asianajotoimistoille lähtevissä tärkeissä viesteissä muun muassa Hedinä, Ruhosena ja Ruhohosena. Hassunhauskana (ainakin omasta mielestään) ja suorapuheisena ihmisenä Hedi saa varmasti jokaisen fuksin tuntemaan olonsa kotoisaksi uudessa opiskelukaupungissa!

Jani Ryhänen

Iisalmesta kotoisin oleva Jani ottaa tilanteen kuin tilanteen haltuun Pohjois-Savolaisella charmillaan. Puhuessasi Janin kanssa tunnet olevasi turvassa. Tämä hellyyttävä tuutori huolehtiikin hymyssä suin tuutorryhmästään ja piristää tunnelmaa puujalkavitseillään. Janin fuksina on lupa hieman toilailla, sillä Jania ei toistaiseksi kukaan ole nähnyt ärsyyntyneenä. Jani onkin kuin Top Gunin Iceman, mutta vieläkin coolimpi ja rauhallisempi. Lupsakan luonteensa ja puheenparteensa ansiosta Jani onkin dominoinut muun muassa oikeushistorian debattikurssia sekä sekoittanut puheellaan kurssikavereita. Jani tunnetaan myös pelimiehenä ja hän viettääkin aikaansa eri pleikkaripelien parissa (kysy koodeja!) silloin, kun kalastus- ja metästysharrastuksiltaan ehtii. Myöskään bilettämistä Jani ei unohda, joten Janin fukseilla onkin tiedossa ratkiriemukas fuksiviikko! Kirjoittamishetkelläkin tämä mualimanmatkaaja on ihmettelemässä Eihvelin-tornia ja muita Pariisin ihmeitä iisalamelaisten ystäviensä kanssa.Tulevaisuudessa tämä asianajajan urasta haaveileva Iisalamen Harvey Specter sulattanee vastapuolen sydämet vastustamattomalla hymyllään. Tuutoroitavat voivat olla huoletta, sillä Jani opastaa heidät vaikeimpienkin fuksivuoden esteiden yli – ei ole nimittäin Janillakaan aina ollut helppoa olla savolaisena Turussa. Pääsy Janin fuksiryhmään lupailee kuitenkin menestystä Lexissä, olihan Jani suvereeni pelimiespisteiden ja muiden fuksipassin merkintöjen keräilijä omana fuksivuonnaan.

Robin Sepponen

Jos Robinista on aiemmin tullut ensimmäisenä mieleen kappaleet Boomkah tai Kesärenkaat, on nyt aika muutokselle! Tämä jokaisen vanhemman unelmavävy tulee nimittäin varmasti olemaan fuksiviikon jälkeen se, joka nimestä Robin tulee ensimmäisenä mieleen. Kesällä 23 vuotta täyttävän Robinin komean ulkokuoren ja jäänsinisten silmien takaa paljastuu tunteella elävä Etelä-Karjalan kasvatti, joka vaihtoi verkkarihousut farkkuihin ja saapui Suomen Turkuun opiskelijayhteisömme iloksi. Tämä Imatran lahja maailmalle on ottanut vahvasti jalansijaa niin Lexissä, opinnoissaan kuin paikallisissa yökerhoissa – hieman epäselvää onkin, missä välissä Robin on ehtinyt lukemaan tentteihinsä. Hän hurmaa ja sulattaa vastaantulijoiden sydämet herttaisella hymyllään ja loputtomalla huumorillaan tuttavallisen murteen saattamana. Jos jotain olemme Robinista oppineet, niin sen, ettei hän pelkää uhrata aikaansa yhteisen hyvän eteen. Tuutorina Robin tulee navigoimaan sinut läpi fuksisyksyn sekä tarjoamaan korvaparin mahdollisille huolille sekä iloille läpi vuoden. Tämä helposti lähestyttävä moniosaaja on yllätyksiä täynnä - hän rakastaa memejä (!!), tuhlaa rahansa ylenpalttisesti opiskeljaelämään (aivan kuten kuuluukin) ja on taustaltaan “huippupalloilija”! Parhaat liikkeet luonnistuvat tältä lanteidenheiluttelijalta, kun taustalla soi jenkkiräppi. Hyvä meininki onkin tuutoroitaville taattu!

Elsa Vainio

Tämä 22-vuotias Hämeenlinnan lahja Lexille on jo melkoinen tuutorikonkari, sillä nyt starttaa hänen toinen vuotensa tiedekuntatuutorina, minkä lisäksi hän on jo kahtena keväänä tsempannut pääsykoelukijoita toimiessaan valmennuskurssituutorina. Tämä kolmatta vuottaan Lexissä aloitteleva neito on satavarmasti suurisydämisin koko tuutoriporukasta ja häneltä saakin aina parhaat äidilliset neuvot, lohdutukset (ja tarpeen tullen torut) niin itse opiskeluihin kuin muuhunkin elämään liittyen. Kannattaakin suunnata reippaasti Elsan puheille, mikäli jokin painaa mieltä! Bileissä hamaan pilkkuun asti viipyvä Elsa pitää myös napakasti huolen, että kaikki, niin fuksit kuin vanhemmatkin tieteenharjoittajat, selviävät kotiin ehjin nahoin. Älkää kuitenkaan hämääntykö tämän keijukaismaisen naisen ulkomuodosta tai ihanasta luonteesta, sillä näistä huolimatta hän omaa melko räävittömiä juttuja ja kärkkäitä mielipiteitä! Vapaa-ajalla Elsan bongaa varmimmin bussista välillä Turku-Hämeenlinna-Helsinki, niin ahkerasti hän näiden kolmen kaupungin välillä seikkailee. Elsan ryhmä tulee olemaan loistavan huolenpidon alla, mutta myös hauskanpito on taattu! 

 

 

 

 

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook