Oikeusaputoimikunta

Oikeusaputoimikunnassa pääset soveltamaan käytännössä oppimiasi asioita ja kehittämään oikeudellista ajattelu- ja ongelmanratkaisukykyäsi sekä hankkimaan arvokasta kokemusta oikeudellisesta neuvontatoiminnasta. Toimikunta koostuu 8-12 jäsenestä, jotka valitaan hakemuksen perusteella toimikuntaan. Toimikuntalaisilta edellytetään riittävää opintomenestystä, soveltuvuutta tehtävään sekä mahdollisuutta sitoutua koko vuodeksi toimikunnan toimintaan. Aiempi työkokemus lainopilliselta alalta sekä ruotsin- ja englanninkielentaito katsotaan hakijan eduksi. Hausta toimikuntaan tiedotetaan erikseen hakuajan lähestyessä.

Toimikunnan tehtävänä on tarjota maksutonta oikeudellista neuvontaa kaikille Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenille. Tätä varten toimikunta päivystää TYY:n toimistolla sosiaalipoliittisen sihteerin huoneessa keskiviikkoisin. Päivystysaikoina vastataan myös sähköpostitse ja puhelimitse tulleisiin yhteydenottoihin. Lisäksi toimikunta järjestää tiedotustilaisuuksia opiskelijan kannalta keskeisistä oikeudellisista asioista esimerkiksi huoneenvuokra- ja työsuhdeasioihin liittyen. Toimikunta antaa oikeudellista neuvontaa myös TYY:n alayhdistyksille.

Toimikunnan tavoitteena on korkealaatuinen oikeudellinen neuvonta mahdollisimman lyhyellä viivellä. Toiminnan laatu varmistetaan toimimalla pareittain asiakasta kohden ja tekemällä raportti jokaisesta käsitellystä oikeudellisesta asiasta sekä säännöllisin ajoin tehdyillä kaiken neuvontatoiminnan kattavalla sisäisellä tarkastuksella.

Toimikunnan päivystysaika keskiviikkoisin klo 18-20:

Yo-talo A, 1 krs
20500 Turku
puh: +358 45 843 3428 (päivystysaikoina)
e-mail: oikeusapu [at] lex.fi (oikeusapu(a)lex.fi)

Lisätietoja toimikunnan toiminnasta antaa toimikunnan puheenjohtaja Jenni Ollila osoitteessa jejool [at] utu.fi.

Toimikunnan jäsenet (syksy 2016)

• Jenni Ollila, puheenjohtaja
  • Susanna Hernberg
  • Marianna Perosvuo
  • Roosa Joensuu
  • Siiri Luoma
  • Noora Hyvönen
  • Milla Lahtela
  • Ilona Silvennoinen

Oikeusaputoimikunta haluaa kiittää yhteistyökumppaneitaan Edita Publishing Oy:tä ja Alma Media Oyj:tä.