Oikeustieteen opintoja, edunvalvontaa ja opiskelijaelämää

Oikeustieteen ylioppilaiden yhdistys Lex ry  on vuonna 1961 perustettu Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestö. Jäseniä Lexissä on noin 1000. Varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ylempää tai alempaa oikeustieteellistä korkeakoulututkintoa suorittava opiskelija.

Lexin päivittäistä toimintaa pyörittää kahdeksan hengen hallitus. Hallituksen jäsenet toimivat toimikuntiensa puheenjohtajina. Tapahtumatoimikunnan alaisuudessa toimii kolme jaostoa: kulttuuri-, liikunta- ja sitsijaosto ja tiedotustoimikunnan alla toimivat LexPressin toimituskunta ja valokuvausrinki.  Kullakin jaostolla on omat puheenjohtajansa, jotka valitaan yhdistyksen kolmannessa sääntömääräisessä kokouksessa. LexPressin toimituskunnan puheenjohtajana toimii päätoimittaja.  Yhdistyksen ylin päättävä elin on yhdistyksen kokous. Lexillä on myös yhdistyksen kokouksen valitsema kunniapuheenjohtaja, joka valvoo, että yhdistyksen toiminnassa noudatetaan yhdistyksen sääntöjä ja tarkoitusta. Yhdistyksen kunniapuheenjohtajana toimii tällä hetkellä Ari Saarnilehto.

Edunvalvonta on yksi Lexin tärkeistä tehtävistä ja Lex toimii yhteistyössä lakimies- ja opiskelijajärjestöjen kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Lex on Turun yliopiston ylioppilaskunnan järjestö sekä Suomen Lakimiesliiton jäsen. Vaikka näkyvin toiminta koostuukin erilaisista vapaa-ajan tilaisuuksista pyrkii Lex myös kehittämään oikeustieteellisiä opintoja ja parantamaan opiskeluedellytyksiä yhteistyössä oikeustieteellisen tiedekunnan sekä muiden tahojen kanssa.

Yhdistyksen toiminta on monipuolista ja tapahtumien lisäksi Lex mm. julkaisee omaa ainejärjestölehteä LexPressiä sekä järjestää oikeustieteelliseen tiedekuntaan pyrkiville valmennuskursseja, joista saatavat varat käytetään yhdistyksen toiminnan tukemiseen. Lisäksi Lex omistaa Lex Libri Oy:n, joka myy mm. haalarimerkkejä ja laulukirjoja sekä pyörittää kahvilatoimintaa tiedekuntarakennuksessamme Calonialla. Lisäksi Lexillä on aktiivisessa käytössä oleva kerhohuoneista Kirkkotiellä