Tuutorit

Tuutoreiden tarkoituksena ja tehtävänä on tukea uutta oikeustieteen opiskelijaa eli Sinua ottaessasi ensimmäisiä askelia yliopisto- ja opiskelijamaailmassa. Lex aloitti ensimmäisenä Turun yliopistossa tuutoritoiminnan. Uudet opiskelijat jaetaan heti ensimmäisenä päivänä noin kymmenen hengen tuutoriryhmiin, ja jokaisesta ryhmästä vastaa yksi vanhemman vuosikurssin opiskelija eli tuutori.

Tuutorit tutustuttavat oman ryhmänsä opiskelijat yliopistomaailman käytännön asioihin, tarvittavaan nippelitietouteen ja opiskelijaelämään lexiläiseen malliin. Opiskelijatuutoreiden lisäksi sinua ohjaavat myös tiedekunnan opettajien joukosta valitut opettajatutorit. Opettajatuutorien tarkoituksena on antaa sinulle tietoutta koskien opintoja tiedekunnassa ja antaa asioihin tiedekunnan henkilökunnan näkökulma. Yleisesti tukea ja ohjausta opintoihisi ja niiden suunnitteluun saat tiedekunnan opinto-ohjaajilta. Opettajatuutoreidenkin ryhmät jaetaan johdantoviikon aikana.

Tuutorit 2016

 

Petteri Virtanen, 3. vuosikurssi

Petteri on kolmatta opiskeluvuottaan aloitteleva oman vuosikurssinsa isäntä, joka kastaa varpaitaan jo toistamiseen tuutoroinnin matalassa ja ratkiriemukkaassa meressä. Omien sanojensa mukaan hän harrastaa säännöllisesti kuntoilua huolimatta siitä, ettei Petteriltä ole tänä vuonna ilmestynyt sosiaaliseen mediaan ainoatakaan salikuvaa. Sivumennen sanoen: Petteri on maailman ainoa, joka käyttää instassa hashtagia #peettereistoppaa. Petterin tapaa todennäköisimmin Turun ja Helsingin välisessä junassa, sillä tämä tuleva sikajuristi on jo ehtinyt saada jalkansa oven rakoon pääkaupunkiseudun asianajotoimistoissa. Vanhana viinakauppiaana Petteri tykkää harrastaa viinejä, mutta toistaiseksi hän ostaa pullonsa Alkon alimmilta hyllyiltä kroonisen rahavajeen takia. Petterin raavaan ulkomuodon ei saa antaa hämätä: sisältä tämä mies on vaatimaton, herkkä ja syvällinen tuumailija, jonka puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa. Petteri on erinomaista opiskelu- ja bailuseuraa, eikä häntä tohtisi jättää yksikseen, kun hänet kerran oppii tuntemaan. Petterin ryhmään pääseminen onkin kuin voittaisi lotossa 90 miljoonan euron potin, joka sitten jaetaan kaikkien maailman vähävaraisten kesken.

Laura Hakala, 3. vuosikurssi

22-vuotias Laura edustaa ylpeänä Lexin kolmatta vuosikurssia. Tämän Valkeakosken vaalean kaunottaren voi aina bongata sieltä missä tapahtuu. Lauran seurassa huikea meno on taattu ja tämä energiapakkaus on aina valmis etkoille, vätköille ja jatkoille. Laura on tunnettu mahtavasta huumorintajustaan, parhaista ihmissuhdevinkeistään ja jos jonkinlaisista kommelluksistaan vuosien varrella. Tapahtumarikkaan illan jälkeen seuraavan aamun viestit alkavatkin usein lausahduksella: ”Et ikinä usko…”. Vapaa-ajallaan tämä eläinrakas ekstrovertti käy spinningissä ja matkustelee ympäri Eurooppaa erilaisia matkakohteita kierrellen. Laura tutustuttaa fuksit oikeustieteilijän elämän saloihin iloisella ja päättäväisellä asenteella, minkä lisäksi tältä sosiaaliselta supermimmiltä löytyvät myös parhaat vinkit lääkisläisten ja kauppislaisten olinpaikkojen löytämiseen. Lauran kanssa fuksit pääsevät kokemaan ikimuistoisen fuksisyksyn, josta ei varmasti vauhtia puutu!

Henri Kaasalainen, 4. vuosikurssi

Mikäli et vielä tunne kevään valmennuskurssivastaavaa, Henriä, sinun on korkea aika tutustua. Henri on neljännen vuoden oikeustieteilijä, joka on jo päässyt ns. “oikeisiin hommiin”. Vakuuttavan työhistoriansa lisäksi Henri rakastaa pukeutumista, tarkemmin sanottuna menswearia. Henriä kannattaakin käydä nykäisemässä hihasta asian jos toisen tiimoilta: Henri ei ole koskaan ollut hyvä piilottelemaan voimavarojaan, vaan hän laukoo tuon tuosta nasevia elämänviisauksia, jotka kääntävät elämäsi päälaelleen. Milloin Henri ei ole nenä kiinni kirjoissa, voi hänet löytää lähes jokaisen lexiläisen valitsemalta kuntosalilta milloin mihinkin vuorokaudenaikaan. Henri pitää päänsä kylmänä, eikä hän stressaa pienistä, mistä syystä hänen tukeensa voi luottaa ehdoitta. Bileissä Henri puhkeaa kukkaan: fuksit tulevat kokemaan unohtumattoman ensimmäisen viikkonsa opiskelujen ja ilta-tapahtumien merkeissä!

Joona Lapinlampi, 4. vuosikurssi

Neljättä opiskeluvuottaan aloittava konkarituutori Joona on aktiivisen lexiläisen perikuva sekä ainejärjestömme epävirallinen selfiemestari. Seesteisen Ruskon maalaisidyllin kasvatista on kouliintunut kosmopoliitti #internationaljoona, joka osaa neuvoa fuksejaan kaikilla oikkarielämän osa-alueilla aina vaihtoon hakemisesta työelämän kiemuroihin.  Joonaa rautaisempaa juhlimisen ammattilaista saa hakea, sillä hän on ollut vastaamassa ainejärjestömme tapahtumien kruununjalokivestä: Lexin vuosijuhlista!

Vaikka Joonan musiikkimaku vastaa lähinnä ala-asteikäisen tytön mieltymyksiä, on hän ehdottomasti parasta mahdollista bailuseuraa. Sosiaalinen Joona on todellinen ystävä hädässä ja takaa sen, että jokainen hänen ryhmästänsä pääsee rankan illan päätteeksi turvallisesti kotiin. Joonan hyväntahtoinen, mutta piikikäs, sarkasmi pitää huolen, että kaikilla fukseilla pysyy jalat maassa. Ahkeran opiskelijaelämän vastapainoksi Joona harrastaa säännöllisen epäsäännöllistä kuntoilua salilla sekä maratonimaisia tutkimusretkiä Netflixin syövereihin.

Joonan hellässä huomassa tulet kokemaan elämäsi syksyn!

Joanna Ahokanto, 4. vuosikurssi

Joanna (Yolanda, Jolo) on 22-vuotias true-lahtelainen ja neljännen vuosikurssin aloittava vanha Lex-konkari. Äärimmäisen lähestyttävä Joanna kertoo mielellään neuvoja ja kokemuksiaan opiskelusta, opiskelijaelämästä ja ainejärjestötoiminnasta tuutoroitavilleen. Erityisesti viimeisestä Joannalla on monipuolista kokemusta mm. kulttuurivastaavana, miniämmänä ja valmennuskurssituutorina. Joannan tuutoroitavat ovat onnekkaita, sillä tämä beer pong-mestari ei tule skippaamaan yhtäkään tapahtumaa ja on aina hauskaa bailuseuraa, vaikkakin turhan usein etkoilla soitetaan Joannan tahdosta Cheekkiä. Tulevaa vakuutusasiantuntijan roolia ahkerasti tavoitteleva Joanna johdattaa myös tuutoroitavansa unelmiansa kohti ja tsemppaa vielä pitkään fuksiviikon jälkeenkin!

Kerttu Pahta, 4. vuosikurssi

Kepa on 23-vuotias neljättä vuosikurssia aloittava paljasjalkainen Turkulainen. Tuutorointikokemusta Kepa on hankkinut aikaisemmin jo VK-tuutorina ja vuoden 2015 vuosijuhlamarsalkkana kettukeppiä tuli paukutettua siihen malliin että hänen tuutorryhmästä löytyvät varmasti vujujen parhaiten käyttäytyvät fuksit. Ensimmäisten vuosien ahkera bile-eläin on nyttemmin ryhdistäytynyt myös opintojen saralla, joten tuutoroitaville on varmasti luvassa hyviä neuvoja täydelliseen balanssiin opintojen ja opiskelijaelämän välillä. Kepa odottaa jo innolla fuksiviikkoa ja erityisesti omien tuutorlastensa tapaamista! 

Milla Männistö, 4. vuosikurssi

Milla, tai kavereiden kesken Milu, on 23-vuotias lexiläinen, intsek emerita ja edustaa oikiksen neljättä vuosikurssia. Milla on alunperin kotoisin Askolasta, ja ilmentää luonteeltaan perinteistä maatilan emäntää ja varmasti auttaa kaikkia fukseja äidillisellä vaistollaan vastatessaan mahdollisiin kysymyksiin niin opiskelusta kuin Lexin tapahtumista. Rempseä, härskeistä jutuistaan tunnettu entinen hallituslainen on varsinainen Lex-aktiivi. Milla on toiminut myös niin Pää-Ämmänä kuin LexKurssien tuutorina. Fuksit saavat varmasti kattavan esittelyn kv-viikoista ja skandinaavisesta ystävyydestä, sillä Milla on aikamoinen kv-viikkojen konkari. Sitsipöydälle päästessään Milla yllättää monet näyttävällä Robinin Boom Kah lauluosaamisellaan kuin vanhan suomiräpin tietotaidollaan. Hän toivottavaa avosylin kaikki uudet fuksit omaan tuutorryhmäänsä sekä Lexin fuksiviikolle! 

Annamari Siivonen, 3. vuosikurssi

Eurajoelta kotoisin oleva Anna on säteilevä 21-vuotias neitokainen. Tämä toisen vuosikurssin lexiläinen paljastuu todelliseksi kalatytöksi, joka viihtyy vapaa-ajallaan kalavesien äärellä. Lexissä Anna on vaikuttanut niin tapahtumatoimikunnan hallituksen jäsenenä kuin valmennuskurssituutorinakin. Vastuutehtävien ohella Anna osaa pitää myös hauskaa, eikä hän jätä hyviä bileitä väliin. Hänen tiedetään lahjoneen ystäviä mukaansa juhlimaan jopa tarjoutumalla ompelemaan heille haalarimerkkejä. Rankan opiskelijaelämän vastapainona Anna harrastaa joogaa sekä ruokahifistelyä. Joten fuksit, jos fuksiviikon jälkeen olo on heikko, niin Anna pelastaa tilanteen tarjoilemalla pinaatilla terästettyjä pirtelöitä Nummenrannassa. Anna odottaa jo malttamattomana tulevaa fuksiviikkoa, josta tulee takuulla ikimuistoinen tämän ihanan ja aurinkoisen blondin seurassa!

Elina Hirvonen, 5. vuosikurssi

Viidennettä opiskeluvuottaan aloittevalla Elinalla on vahva tausta Lexin toiminnasta muun muassa toimimalla hallituksen klubimestarina ja puheenjohtajana sekä näyttelemällä Lex Spexissä. Tämän Laukaasta kotoisin olevan naisen nauru kaikuu aina railakkaasti ja Elinan johdolla pääsee varmasti viettämään unohtumatonta fuksiviikkoa. Hän on erinomaista seuraa ja näyttää varmasti Kirkkotien tanssilattialla myös parhaat tanssimoovinsa. Voipi myös olla että kuulemme fuksisitseillä Lady in Red - biisin Elinan johdolla. Elinaa voi aina nykäistä hihasta mitä ikinä tuleekin mieleen ja häneltä kannattaa myös ottaa parhaat kakkureseptit talteen.

Samuli Nieminen, 4. vuosikurssi

Neljättä vuosikurssia edustava kaikkien kaveri Samuli on tuutori, jolla virtaa riittää. Opiskeluiden ohella tämä Kouvolan Magic Mike on hoitanut Lexin mimmit tikkiin yhdistyksen liikuntavastaavana, tanssinut itsensä useampaan otteeseen lexiläisten sydämiin Spexin tahdissa sekä toteuttanut rakkauttaan lajiin Bootlexin riveissä. Varsinkin tanssilattia on kuin tämän hurmurin toinen koti ja kaikkein parhaiten Samuli onkin varmasti tunnettu rasvatusta lantiostaan. Samulin ryhmän fuksiviikosta ei takuu varmasti tule vauhtia puuttumaan, eikä rauhallisempienkaan kannata tuutorinsa ikienergiaa pelästyä, sillä tämä luottoystävä pitää aina huolen siitä, että kaikilla on varmasti kivaa. Fuksiviikkoa odotellessa esimakua tämän säihkyvän sielunveljen tanssiliikkeistä voi löytää esimerkiksi videopalvelu Youtuben syövereistä ja varsinkin Samulin oman tuutoriryhmän kannattaa jo varautua lukuisiin tanssibattleihin, joihin mentorinne teidät tulee haastamaan.

Titta Venho, 4. vuosikurssi

Neljännen vuosikurssin ilopilleri Titta on syntynyt ja viime lukuvuoden Helsingin työkomennusta lukuun ottamatta asunutkin Turussa koko ikänsä, joten paikallistuntemusta tältä tuutorilta löytyy. Lexissä Titta on pyörinyt jos jonkinmoisessa nakissa ja esimerkiksi Cal§ariin päätymistä voikin yrittää estää lahjomalla kyseistä juorutoimittajaa porkkanoilla. Tämän luonnonläheisen valopilkun erityisominaisuutena on kaikkien mahdollisten luontaistuotteiden ja superfoodien tunteminen, ja Titan tuutoroitavat saavatkin epäilemättä kuulla miten kaikki fuksiviikon aiheuttamat myrkyt elimistöstä puhdistetaan. Lisäksi tämä Muumimamma on todennäköisesti ainoa tuutori, joka muistaa fuksiviikon ohjelman ulkoa osaten paikat, kellonajat ja varustukset täsmällisesti ja joka myös saapuu kaikkialle paikalle hymyssä suin edellisillan myöhäisyydestä huolimatta. Tämän suurisydämisen tähtisädetikun johdolla fuksiviikosta ei tule intoa tai naurua puuttumaan!

Anton Johans, 4. vuosikurssi

Neljännen vuoden opiskelija Anton on valloittava persoona ja täyttää nimellään suomenruotsalaisten kiintiöpaikan. Entisenä hallituksen talousvastaavana hän tietää miten yhdistää opiskelut ja vapaa-aika ilman että budjetti pettää. Vappu on tämän tuutorin kulta-aikaa ja voikin olla, että #Lexwappu vielä joskus tunnetaan nimellä #Antoninvappu. Tätä tuutoria on siunattu myös kielitaidoilla, sillä suomi, ruotsi ja englanti eivät tosiaankaan riitä, vaan tämä El Hombre puhuu myös virheetöntä espanjaa. Johansilta voi lisäksi saada käytännön elämässä toimivaksi havaittuja neuvoja niin työhakuun kuin opintosuoritusten parantamiseen. Musiikki ja kehonhuolto Elixian jumppatunneilla on myös lähellä sydäntä ja tämän atleetin kehonhuollosta voikin löytää juttua esimerkiksi vanhoja Cal§areita selailemalla. Antonin ryhmäläisillä on tiedossa ikimuistoinen fuksiviikko mitä parhaassa seurassa!

Elsa Vainio, 2. vuosikurssi

Aina ihana, iloinen ja reipas Elsa on valmis ottamaan koko fuksikatraan siipiensä suojaan. Ensimmäisen vuosikurssin emo, joka on valmistautunut fuksiviikkoa varten koko vuoden, hoitaen toinen toistaan väsyneempiä lexiläisiä kohti kotipesää. Varmaa on se, etteivät tulevat fuksit jää ilman huolenpitoa, vaikka hän itse onkin enemmän huolissaan tuutoreiden turnauskestävyydestä. Elsan ryhmäläisille luvassa aimo annos äidinrakkautta ja topakoita elämänohjeita niin opiskelun kuin juhlimisenkin osalta.

Jasmine Jansson, 4. vuosikurssi

Lexin aurinkoisin tuutori Jasmine eli tuttavallisemmin Jassu opiskelee jo neljättä vuotta ja kokemusta löytyy opintojen lisäksi ainejärjestön puolelta mm. vuoden 2015 hallituksen tapahtumatätinä sekä LexKurssien luku- ja vastaustekniikkaopena viime keväältä. Tämä 23 vuotias ilopilleri tykkää tutusta uusin ihmisiin ja hullutella, mutta tarvittaessa pistää mietintämyssyn päähän ja on aina apuna tilanteessa kuin tilanteessa! Jostain päin pääkaupunkiseutua kotoisin olevan Jassun voi bongata lenkkareissa niin yliopistolta kuin baaristakin ja välillä reppureissaamasta kauempaakin. Söpöstä ulkomuodostaan huolimatta Jassu omaa täysin mauttoman huumorintajun sekä useita mielettömiä tanssikoreografioita, bravuurinaan mm.  Banana Dancea.  Jassun valloittava nauru ja elämäniloa pursuava asenne pääsevät varmasti irti fuksiviikon aikana eikä tätä superihanaa tuutoria silloin pidättele enää mikään!

Santeri Nieminen, 2. vuosikurssi

Herrasmies, joka takuulla pitää ryhmäläisistään hyvää huolta. Luonteeltaan vahva johtaja, joka raudanlujalla otteella johdattaa fuksikatraansa läpi fuksiviikon ja tulevien koitosten. Vuosikurssin 2015 kruunaamaton seremoniamestari, joka varmistaa että joka ilta vedetään etkot, juhlat ja jatkot päälle. Santerin ryhmästä ei fiilistä puutu. 

Kysy mennäänkö, niin Santeri on jo siellä!

Jarno Piltonen, 2. vuosikurssi

Pohjoisen lempeä jättiläinen, jonka ryhmässä ei tule kukaan välttymään hurtilta huumorilta ja leveältä hymyltä. Jarpin mittavat hartiat on suunniteltu kantamaan vastuu jokaisesta ryhmänsä fuksipallerosta, ja suurilla käsillään hän kantaa jokaisen apua tarvitsevan väsyneen kulkijan turvallisesti kotiin. Jarnon ryhmällä tulee takuulla olemaan hauskaa, vauhtia ja vaaratilanteita riittämiin niin fuksiviikolla, kuin sen jälkeenkin. Miltei tapahtuman läpikahlanneena Jarno tietää, kuinka hauskaa pidetään!

 

 

 

Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook